Gemeente Wageningen

Herinrichting Hollandseweg

Het college heeft op dinsdag 23 januari jl. het voorlopig ontwerp voor de herinrichting van de Hollandseweg vastgesteld. Dit ontwerp gaat uit van een verbreding van de rijbaan, zodat er meer ruimte is voor fietsstroken. Verder worden de bushaltes dichterbij de hoofdingang van Scholengemeenschap Pantarijn geplaatst. Daarnaast worden er twee plateaus aangelegd, waarmee de uitgangen van Pantarijn extra onder de aandacht worden gebracht en de verkeersveiligheid wordt verbeterd.

Hoewel er oorspronkelijk is gestart met het maken van een ontwerp voor de hele Hollandseweg, is er niet voldoende geld beschikbaar om deze weg in één keer aan te pakken. Vandaar dat nu wordt gestart met het gedeelte voor de school. Bij het ontwerp is rekening gehouden met de wensen die zijn geïnventariseerd bij diverse belanghebbenden, waarbij uiteraard rekening is gehouden met de beperkte ruimtelijke en financiële mogelijkheden. Op dit moment is het nog niet bekend wanneer de rest van de Hollandseweg wordt aangepakt, maar er zal actief naar middelen worden gezocht.

De uitvoering van het werk kan pas plaatsvinden als het oude schoolgebouw van Pantarijn gesloopt en afgevoerd is. Naar verwachting is het werk aan de Hollandseweg gereed voor de bouwvakvakantie. In de tussentijd worden automobilisten ter hoogte van de school gewezen op de maximumsnelheid met zogenaamde dynamische snelheidsdisplays. Komende maand zullen omwonenden en belanghebbenden tijdens een informatiebijeenkomst van de inrichting op de hoogte worden gesteld.