Gemeente Spijkenisse


Nieuwe regeling bijdrage minima sport en cultuur

25 januari 2007

Geld
Ouders met een minimum inkomen kunnen een bijdrage van de gemeente Spijkenisse krijgen om hun kinderen te laten sporten of mee te laten doen aan culturele activiteiten. Dankzij deze regeling kunnen ook kinderen van minima meedoen aan leuke activiteiten, waarvoor anders geen geld is.

De regeling is in 2006 ingevoerd. Veel gezinnen kunnen de kosten echter niet voorschieten. Daarom gaat de gemeente het gemakkelijker maken. Ouders hoeven in de meeste gevallen de kosten niet meer voor te schieten, omdat de gemeente deze rechtstreeks betaalt. Dit geldt bijvoorbeeld voor contributie.

De gemeente heeft de regeling in het leven geroepen om kinderen uit minimagezinnen de kans te geven om samen met klasgenoten of andere kinderen te sporten, naar een theatervoorstelling te gaan of bijvoorbeeld muziek- of acteerlessen te nemen. De bijdrage geldt voor alle sporten en culturele activiteiten die buitenshuis of in georganiseerd verband plaatsvinden. Het kan gaan om voetballen, dammen of schaatsen, maar ook muziek, toneel, dans, tekenen of andere creatieve activiteiten. Ook de spullen die hiervoor nodig zijn komen in aanmerking voor de bijdrage.

De regeling `Bijdrage sport en cultuur minima' valt onder bijzondere bijstand en is speciaal bedoeld voor kinderen van drie tot en met zeventien jaar van mensen met een inkomen tot 120% van het wettelijk minimumloon. Voor alleenstaande ouders is dit netto 1270,36 euro en voor gehuwd of samenwonende ouders is dat netto 1411,50 euro per maand. Deze bedragen zijn zonder vakantietoeslag.

Voor meer informatie zijn een folder en aanvraagformulier verkrijgbaar bij de balies van het stadhuis, de afdeling Uitvoering Werk en Bijstand, 't Spil aan de P.J. Bliekstraat 4A of Stimos, Wijkwinkel de Gilde aan de Veerman 3.

Rotterdampas
Ook de Rotterdampas, die maar 5 euro kost voor minima en gratis is voor hun kinderen, biedt veel mogelijkheden om gratis of met korting mee te doen aan allerlei activiteiten in Rotterdam en omstreken. Vooral in de schoolvakanties maken veel jongere kinderen en jongeren gebruik van het ruime aanbod.