Politie Haaglanden

Persberichten 25 januari

Haaglanden, 25-01-2007

Getuigen gezocht mishandeling
Den Haag Een 62-jarige man was 23 Januari om 19.00 uur op het Alphons Diepenbrockhof slachtoffer van een mishandeling. Twee mannen kregen in de winkel ruzie, die eindigde toen het slachtoffer klappen op zijn oog en slaap kreeg en op de grond viel. Getuigen zagen de dader weglopen in de richting van de Aaltje Noorderwierstraat en omschrijven hem als een man met een donkere huidskleur en Colombiaans uiterlijk, tussen de 30 en 40 jaar oud. Hij was gekleed in een spijkerbroek en droeg een zwarte jas met een wit teken achterop. De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling. Heeft u informatie die kan helpen bij de opsporing van de verdachte? Belt u dan met 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Openstaande boetes
Den Haag -Politieagenten zagen woensdagavond rond 20.00 uur een automobilist op de Vrederustlaan een verkeersheuvel links passeren. Bij de controle bleek dat de 32-jarige Zoetermeerder gesignaleerd stond voor 1.695,- euro aan openstaande boetes. De Zoetermeerder moest mee naar het politiebureau en nadat hij de boetes had betaald, kreeg hij zijn vrijheid terug.

Fietser onder invloed
Den Haag - Bij een alcoholcontrole in de Vreeswijkstraat zagen agenten rond 00.30 uur een fietser slingerend over beide rijstroken rijden. Ternauwernood kon de 45-jarige Hagenaar een geparkeerde bromfiets bij de bushalte ontwijken. Hij werd bijna aangereden door een passerende automobilist. Agenten lieten de man van zijn fiets stappen en namen hem een blaastest af. De Hagenaar had teveel alcohol genuttigd en werd aangehouden.

Preventieactie Jongeren Toezicht Team
Den Haag - Het Jongeren Toezicht Team surveilleerde woensdagmiddag tussen 14.30 en 16.00 uur op het parkeerterrein van het ziekenhuis Leyenburg. Bij de in- en uitgangen deelden zij aan 200 automobilisten preventiekaarten uit met tips hoe zij auto-inbraken konden voorkomen. Tijdens de surveillance over het terrein bleek in een van de geparkeerde auto's nog een sleutel in het contact te zitten. De agenten traceerden de eigenaresse van de auto; de vrouw was blij met de oplettendheid van het team.

Rotterdammer rijdt onder invloed van verdovende middelen Den Haag - Een 25-jarige Rotterdammer trok donderdagavond rond 21.30 uur de aandacht van de politie omdat hij met hoge snelheid reed over de A4. Toen agenten zijn gegevens natrokken, bleek de verdachte gesignaleerd te staan voor andere verkeersovertredingen. Bij de afslag A13 Blijdorp werd de Rotterdammer gedwongen te stoppen voor een verdere controle. In de auto lagen twee verpakkingen verdovende middelen. Bij de fouillering kwam een kaartje tevoorschijn met daarop hoeveelheden verdovende middelen en de daarbij behorende prijzen. De politie nam zowel de auto als de verdovende middelen in beslag. De Rotterdammer verklaarde dat hij verdovende middelen had gebruikt. Aan het bureau kreeg hij processen-verbaal voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs, onverzekerd rijden, het in bezit hebben van verdovende middelen en het rijden onder invloed van verdovende middelen.

193 snelheidsovertreders op de bon
Den Haag - De politie hield woensdag op verschillende tijdstippen en locaties snelheidscontroles. Ruim 2.300 automobilisten werden gecontroleerd en 193 van hen waren in overtreding en kregen een proces-verbaal.

Bedreiging met vuurwapen
Den Haag - Een 43-jarige Hagenaar moest donderdag 06.45 uur op de Loevesteinlaan onder bedreiging van een vuurwapen zijn geld afstaan. Toen het slachtoffer geen geld bij zich bleek te hebben, werd de verdachte boos en sloeg hem in het gezicht. De verdachte ging er zonder buit vandoor. Een ambulance vervoerde het slachtoffer naar het ziekenhuis. In de tussentijd kwam een 40-jarige Hagenaar op de politie af. Hij verklaarde dat ook hij zojuist met een vuurwapen bedreigd was door een verdachte. Op basis van beide verklaringen en een goed signalement kon de politie de verdachte in een woning in de Sandenburgstraat aanhouden.

Vondst hennepkwekerij na brand
Den Haag Woensdagochtend 24 januari vond de politie na een brand een hennepkwekerij aan de Boekhorststraat. Na een melding van brand kwamen om 9.40 brandweer en politie ter plekke. Er bleek rookontwikkeling te zijn bij vier woningen in de straat. De brand ontstond vermoedelijk door een hennepkwekerij op de zolder van een winkel. De politie trof daar zon driehonderd hennepplanten aan. De politie hield een verdachte aan en doet nader onderzoek. De bewoners van het portiek zijn op het politiebureau opgevangen met een kopje koffie. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik dat kan leiden tot zeer brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Auto uitgeleend aan vriend zonder rijbewijs
Den Haag Politieagenten hielden woensdagmiddag 24 januari een man staande omdat hij tijdens het autorijden een mobiele telefoon gebruikte. Bij controle bleek hij ook niet in het bezit van een rijbewijs. Daarop hielden ze de man aan en kreeg hij een bekeuring. Hij had de auto waarin hij reed geleend van een vriend. Toen de vriend later zijn auto kwam op halen bij het politiebureau, bleek dat hij niet wist dat de man geen rijbewijs had.

Dronken op de fiets
Den Haag Donderdagnacht is een dronken fietser aangehouden. Surveillerende agenten zagen een man met zijn fiets tegen een auto vallen op de Fluwelen Burgwal. De auto raakte daarbij niet beschadigd. De fietser rook wel sterk naar alcohol. Daarop werd hij meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 785 ugl en kreeg hij een fietsverbod van elf uur.

22 bekeuringen na lasercontrole
Den Haag Tijdens een snelheidcontrole met een lasergun kregen 22 automobilisten een bekeuring. Drie agenten hielden woensdag 24 januari tussen 09:45 uur en 11:00 uur een verkeerscontrole op de Ver Huellweg en de Professor B.M. Teldersweg. Met de lasergun controleerden zij de snelheid van de passerende autos. De hoogst gemeten snelheid was 92 km/h.

Verdacht mooie fiets
Den Haag - Agenten in burger betrapten woensdagavond een man op een gestolen fiets. Zij hielden de man in eerste instantie aan omdat hij geen verlichting op zijn fiets had. Het viel op dat hij op een wel erg mooie damesfiets reed. De fietser verklaarde dat hij deze voor 75 euro had gekocht bij station Hollands Spoor. Daarop werd hij aangehouden op verdenking van heling. Het framenummer van de fiets was weggekrast, maar de politie heeft goede hoop met de wel aanwezige barcode de eigenaar van de fiets te achterhalen.

Betrapt op stelen kassa
Den Haag - Een werkneemster van een winkel aan de Van Egmonstraat betrapte woensdag 24 januari rond 12.00 uur een man met een Hindoestaans uiterlijk op het stelen van de kassa. Zij was zelf achter in de winkel toen zij iemand binnen hoorde komen. De verdachte probeerde de gehele kassa weg te nemen, maar schrok toen de winkelbediende hem betrapte. Hij rende zonder buit weg in de richting van het van St. Aldegondeplein en vervolgens richting de Westduinweg. De man droeg een beige driekwart jas en had kort krullend haar. Heeft u informatie die de politie helpt bij de opsporing van de verdachte? Belt u dan met de recherche van politiebureau Scheveningen via: 0900 - 8844.

Jongeren mishandelen meisje in de bus
Den Haag - Op de kruising met de van Boetzelaerlaan met de President Kennedylaan vond woensdag 24 januari rond 15.45 uur een in een streekbus mishandeling plaats. Het 14-jarige slachtoffer uit Den Haag had al een tijdje problemen met een 14-jarig plaatsgenootje die zij kende van school. Dit plaatsgenootje zat met haar vriendinnen in de bus en zij samen vielen zij het slachtoffer lastig. Ze sloegen haar en vernielden haar mobiele telefoon. De politie nam vier meiden tussen de 13 en 16 jaar uit Den Haag mee naar het politiebureau. Daar bleek al gauw dat het 13-jarige meisje niets had gedaan. De andere drie kregen een proces-verbaal.

Pietje Bell in Palace Promenade
Den Haag - De politie nam woensdag 24 januari rond 21.30 uur een 27-jarige onruststoker uit Dordrecht mee naar het politiebureau. Hij gedroeg zich vervelend in de Palace Promenade en toen de agenten hem naar zijn identiteitsbewijs en naam vroegen, heette hij eerst Doornroosje, bij de tweede poging kwam hij op: Zangeres zonder naam en bij zijn derde kans riep hij: Pietje Bell! Eenmaal aan het politiebureau kon de politie door onderzoek zijn juiste identiteit al gauw vaststellen. Hij kreeg drie bekeuringen mee naar huis voor: openbare dronkenschap, het niet tonen van zijn identiteitsbewijs en het opgeven van een valse naam. Voorlopig mag hij niet meer in de Palace Promenade komen.

Auto rijdt in op beveiligingsbeambte
Wassenaar Een surveillant van een beveiligingsbedrijf zag woensdagnacht 25 januari om 02.20 uur een verdacht voertuig over de Groot Haesebroekseweg rijden. De 40-jarige beveiligingsbeambte uit Den Haag meldde de politie dat de auto twee keer op hem in was gereden. Daarop gingen verschillende politiewagens achter de auto aan en na een korte achtervolging over de Wittenburgerweg en Helmlaan konden zij op de Klingelaan de auto staande houden. Aangezien het niet helemaal duidelijk was wie van de drie inzittenden reed toen ze inreden op de beveiligingsbeambte, hield de politie alle drie de mannen aan op verdenking van poging tot doodslag. De mannen, drie Hagenaars van 39 en 43 jaar, zitten nog vast voor nader verhoor. De politie onderzoekt de aanleiding van het incident.

Raam open vanwege wietlucht
Voorburg Een politieagent keek woensdag 24 januari om 13.25 uur vreemd op toen hij een auto zag rijden met het raam helemaal open, terwijl het buiten steenkoud was. De agent reed achter de auto aan en rook toen een sterke wietlucht, waarop hij de auto langs de kant zette. De bestuurder, een 42 jarige Hagenaar, gaf de agent toestemming zijn auto verder te doorzoeken. Toen de agent de kofferbak opende hoorde hij de man tegen zijn bijrijdster zeggen nu ben ik erbij. Dat was inderdaad het geval aangezien in de kofferbak een doos met 240 stekjes voor wietplanten lag. De Hagenaar en zijn 21-jarige Haagse bijrijdster moesten wegens het bezit van hennep mee naar het bureau.

Dronken op een gestolen fiets
Den Haag - Tijdens een politiesurveillance zagen agenten op woensdag 24 januari rond 14.45 uur een 63-jarige Hagenaar al zwalkend fietsen met een doorgezaagd ringslot. Aan het politiebureau blies hij 780 ugl. Hiervoor kreeg hij een proces-verbaal. Uit onderzoek bleek dat de fiets was gestolen. De man verklaarde dat hij de fiets met doorgezaagd slot voor een leuk bedrag van iemand gekocht had. Hij had er verder niet over nagedacht. De politie onderzoekt de heling van de fiets.

Fietsverlichtingscontroles in Westland
De Lier Politieagenten controleerden woensdag 24 januari tussen 07.00 en 08.00 uur op de Kerklaan de fietsverlichting van circa zestig fietsers. Slechts zes daarvan voldeden niet aan de wettelijke eisen en kregen een proces-verbaal. Met de verslechterende weersomstandigheden zoals sneeuwval is een goede fietsverlichting essentieel. In s-Gravenzande controleerde de politie ook de fietsverlichting. Op de Rijnvaartweg controleerden agenten 87 fietsers. Zes fietsers reden zonder licht en kregen een bon van 20,-.

Koperdieven duperen uitvoerder
Den Hoorn Onbekenden stalen vanaf een bouwplaats aan de Woudseweg voor de derde keer in relatief korte tijd koper. De 56-jarige uitvoerder ontdekte woensdag 24 januari om 07.30 uur dat dieven in de nacht ervoor ruim vierhonderd meter koperdraad wegnamen. De schade bedroeg 500,- Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze diefstal? Belt u dan met de politie In het Westland via 0900-8844. Bellen met Meld Misdaad Anoniem kan via 0800-7000.

Jongetje (7) gewond bij aanrijding
De Lier Een 7-jarig jongetje raakte woensdag 24 januari om 12.50 uur gewond bij een aanrijding op de Bleijenburg. Het ventje rende plotseling de rijbaan op en een 49-jarige automobiliste uit De Lier kon het kind niet meer ontwijken. Met een gebroken been en verwondingen aan zijn gezicht is het kind vervoerd naar het ziekenhuis.

Bloemen, planten en bloembollen blokkeren de weg Honselersdijk Een 38-jarige vrachtwagenchauffeur uit Duitsland veroorzaakte woensdag 24 januari om 16.20 uur voor flink wat vertraging op de Veilingroute. De bestuurder vervoerde in zijn vrachtwagen een flinke lading bloemen, planten en bloembollen, maar had verzuimd om de lading goed te borgen. Daarnaast had hij de achterklep niet goed vastgemaakt. Op een van de rotondes van de Veilingroute ging het mis. De chauffeur verloor een groot gedeelte van zijn lading die op het wegdek terechtkwam.

Fietsverlichtingscontroles in Delft
Delft Politieagenten controleerden woensdag 24 januari tussen 07.00 en 08.00 uur op de Provincialeweg, Kanaalweg en het Locomotiefpad de fietsverlichting van circa 125 fietsers. Maar liefst 25 daarvan voldeden niet aan de wettelijke eisen en kregen een kregen een bon van 20,-. Met de verslechterende weersomstandigheden zoals sneeuwval is een goede fietsverlichting essentieel. Een 26-jarige Delftenaar had dubbel pech. Hij reed op het Vrouw Juttenland zonder licht en reed op een gestolen fiets. Hij kreeg een proces-verbaal wegens heling.

Auto zonder wielen
Delft Een 40-jarige inwoner uit Delft keek woensdag 24 januari om 10.00 uur vreemd naar zijn scheef staande auto aan de Maerten Trompstraat. Onbekenden hadden drie wielen van zijn auto gedemonteerd. Waarom het vierde wiel achterbleef is voor de politie een raadsel.

Slapende dieven aangehouden
Delft Dat was een makkelijke aanhouding, concludeerde twee politieagenten woensdag 24 januari om 12.10 uur. Zij kregen een melding dat in een personenauto aan de Mandelastraat twee personen lagen te slapen. Nadat de agenten een onderzoek instelden bleek dat de auto waarin de mannen lagen te slapen in Rotterdam was gestolen. De agenten maakte met genoegen de twee mannen wakker en hielden ze aan.

Zakkenrollers betrapt
Delft Beveiligingsmedewerkers betrapten woensdag 24 januari om 16.40 uur drie zakkenrollers in het winkelcentrum In de Veste. Een 52-jarige beveiliger zag de drie vrouwen lopen en zag dat zij een bovengemiddelde belangstelling vertoonden in het andere winkelend publiek. Hij waarschuwde zijn collegas en enkele politieagenten. In een winkel betrapten zij het drietal op het moment dat zij van een nietsvermoedende 35-jarige bewoonster uit Delfgauw haar portemonnee rolden. De vrouwen gingen in een kringetje om de vrouw heen staan en duwden per ongeluk tegen de vrouw op. In de verwarring die hierna ontstond wisten zij haar portemonnee te ontfutselen. De beveiligingmedewerkers hielden de vrouwen aan waarna een hoop commotie ontstond. De vrouwen gingen hard gillen en trachtte zich aan hun aanhouding te onttrekken. De beveiligers doken op de vrouwen en hielden ze in bedwang tot politieagenten ze konden overnemen. Aan het bureau bleek dat de drie vrouwen (26, 37 en 52 jaar) afkomstig te zijn uit Nieuwegein. Bij de fouillering van een van de vrouwen kwam een autosleutel te voorschijn. Na en zoektocht in de directe omgeving troffen agenten een auto aan waarop de sleutel paste. De auto stond op naam van een van de drie aangehouden vrouwen. In de auto trof de politie diverse goederen aan in de originele winkelverpakking. De vrouwen zitten nog vast voor nader verhoor.

Automobiliste schept vrouw
Wateringen - Een 57-jarige vrouw uit Wateringen raakte vanmorgen rond 08.00 uur gewond op de Frankenthaler toen een 24-jarige plaatsgenoot haar met de auto schepte. Het slachtoffer krabde de ruiten van haar auto schoon toen ze werd geschept en op de motorkap van de auto terechtkwam. Enkele meters verderop viel zij van de auto af. De ambulance vervoerde haar met ernstig letsel naar het ziekenhuis. De 24-jarige vrouw had het slachtoffer niet gezien en was erg overstuur. De politie onderzoekt de aanrijding.

Dure shampoo
Nootdorp Een 47-jarige inwoner uit Nootdorp trachtte woensdag 24 januari om 14.20 uur in een winkelcentrum De Parade een fles shampoo weg te nemen. Hij werd echter betrapt door de beveiliging en kreeg aan het bureau een proces-verbaal van 130,-.

Wraak na afwijzing sollicitatie
Zoetermeer Een warenhuis aan het Theaterplein meldde de politie woensdag 24 januari om 11.10 uur dat ze een winkeldief hadden betrapt. Bij aankomst van de politie verklaarde de 20-jarige vrouw uit Zoetermeer dat ze uit wraak een string en een slipdress had weggenomen omdat ze na een sollicitatie zelfs niet uitgenodigd was voor een gesprek. De vrouw kreeg een bekeuring.