Persberichten Lekstroom, 10.40 uur

Utrecht, 25-01-2007

Inbreker aangehouden

NIEUWEGEIN Na een inbraak uit een bedrijf aan de Roerdomplaan, is donderdagmorgen 25 januari een 18-jarige man uit Nieuwegein aangehouden.

Omstreeks 04.50 uur kreeg de politie de melding van de inbraak. Meerdere agenten gingen in de omgeving op zoek naar de verdachte(n) en zagen twee mannen lopen richting een nabijgelegen park. In het park is een verdachte, de 18-jarige man uit Nieuwegein, aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor. De politie heeft sporen veiliggesteld en onderzoekt de zaak.

Dief aangehouden IJSSELSTEIN Een 25-jarige man uit Nieuwegein is donderdagmorgen aangehouden op verdenking van diefstal van een staaf koper.

Omstreeks 00.30 uur kreeg de politie de melding dat een buurtbewoner geluiden hoorde in achtertuinen. De politie kwam ter plaatse en zag een man wegfietsen vanuit een steegje aan het Hazenveld, richting de Poortdijk. Een buurtbewoner hield de verdachte aan en droeg hem over aan de politie. De man was in het bezit van een staaf koper. Hij is voor verhoor ingesloten.

Rijbewijs kwijt NIEUWEGEIN - Op de Rijksweg A2 is donderdag 25 januari een 34-jarige man uit Maarssen zijn rijbewijs kwijt geraakt na een forse snelheidsovertreding. De man reed omstreeks 08.05 uur ter hoogte van Nieuwegein en werd betrapt door agenten in een onopvallende videoauto. Hij reed 151 km/uur (na correctie) waar 100 km/uur maximaal is toegestaan en werd aan de kant van de weg gezet. De automobilist moest zijn rijbewijs inleveren en op zoek naar alternatief vervoer.

Winkeldief NIEUWEGEIN Een 52-jarige inwoner van Nieuwegein is aangehouden voor diefstal van een stuk kaas. De vrouw werd woensdag omstreeks 16.40 uur betrapt door personeel van een supermarkt aan de Passage. De politie werd ingeschakeld en nam de vrouw mee naar het bureau. Ze moest een boete van 130 euro betalen.

Insluiper gezocht NIEUWEGEIN Woensdag 24 januari is een insluiper betrapt nadat hij een portemonnee uit een woning aan de Koetsdrift had gestolen.

Omstreeks 17.55 uur kwam een man bij een 80-jarige bewoonster aan de deur. Hij maakte een praatje en werd de woning binnengelaten. De vrouw ontdekte kort na het vertrek van de man dat haar portemonnee was gestolen.

Signalement: Man met donker getinte huidskleur, tussen 20-24 jaar oud, lengte 1.75 1.80 meter lang, zwart haar, normaal postuur, ovaal gezicht en droeg een groene jas met capuchon.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Lekstroom, via tel: 0900-8844.