Openbaar Ministerie

Voorarrest verlengd van twee verdachten in pinkzaak

Den Haag, 22 januari 2007

Een 21-jarige man uit Den Haag, die verdacht wordt van betrokkenheid bij de overval op een woning in de Elzenlaan te Delft op 29 mei 2006 is vandaag opnieuw voorgeleid bij de rechter-commissaris. Op vrijdag 19 januari werd deze verdachte ook al voorgeleid, maar toen is de vordering tot inbewaringstelling afgewezen wegens onvoldoende ernstige bezwaren. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving van het OM is de verdachte toen niet op vrije voeten gesteld., aangezien de termijn van zijn inverzekeringstelling nog van kracht was. Op grond van zijn later afgelegde verklaringen is besloten om wederom zijn bewaring te vorderen.

Een tweede man, die ook verdacht wordt van betrokkenheid bij dezelfde overval betreft een 22-jarige man met de Belgische nationaliteit. Deze verdachte was op 4 december 2006 al in België aangehouden en is vorige week aan Nederland overgeleverd. Ook hij is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De rechter-commissaris heeft vandaag besloten dat zij beiden nog 14 dagen dienen te worden vastgehouden.

Het onderzoek duurt nog voort. In totaal zitten er nu vijf verdachten vast. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Het vermoeden bestaat dat de overval plaatsvond in verband met concurrentie binnen de anabolenmarkt. Uit niets is gebleken dat de slachtoffers enige betrokkenheid hebben met deze handel.