Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Informatieavond ongeval Wapenveld

Heerde, 23-01-2007 o De gemeente Heerde, het Openbaar Ministerie in Zutphen en de politie Noord- en Oost-Gelderland houden donderdagavond 25 januari a.s. een informatiebijeenkomst over het dodelijk ongeval op de Groteweg in Wapenveld.

De bijeenkomst wordt gehouden in het Dorpshuis aan de Van Meurslaan 3 in Heerde en begint om 19.00 uur. Burgemeester W. Hoornstra, de officier van justitie mr. C.M.J. Krol, de chef van het politieteam Heerde/Hattem C.P. Moojen, zullen een toelichting geven op het ongeval dat plaatsvond en het verloop van het onderzoek van de politie en het Openbaar Ministerie. De informatiebijeenkomst is alleen bedoeld voor de betrokkenen van het ongeval en andere inwoners van Heerde en Wapenveld.

Bij het ongeval, dat vrijdagavond 12 januari jl. rond 22.15 uur plaatsvond, raakte een personenauto van de weg en botste tegen een boom. Drie jongemannen uit Heerde (19, 21 en 22 jaar) die in de auto zaten, kwamen ter plaatse om het leven. Een 19-jarig meisje, dat als passagier ook in de auto zat, is later aan haar verwondingen in het ziekenhuis overleden.

Na deze bijeenkomst zullen de media tijdens een persconferentie in het gemeentehuis van Heerde nader worden geïnformeerd.