Architecten studeren op nieuwe eisen aan het schoolinterieur

Staro

http://www.staro-bna.nl/

Staro- symposium op NOT 2007

Architecten studeren op geheel nieuwe eisen aan het schoolinterieur

De inrichting van de school zal binnen enkele decennia er geheel anders uitzien. Het interieur moet ruimte bieden aan een nieuwe generatie leerlingen, die het leren opvat als een spel en de school als een plaats om leeftijdsgenoten te ontmoeten. En door de lerende leraar zal om een leeromgeving worden gevraagd die in het traditionele schoolgebouw ontbreekt. Voor de bij de Stichting Architecten Research Onderwijsgebouwen aangesloten architecten reden om de verschillende, soms fragmentarische, ideeën over de inrichting van het toekomstige schoolgebouw bijeen te brengen in een samenhangende visie.

De opgave voor een ontwerpstudie naar het toekomstig schoolinterieur start op 25 januari 2007 tijdens de NOT. Ter gelegenheid van de uitreiking van de Scholenbouwprijzen door minister Maria van der Hoeven van OCW, houdt de Staro een symposium over de nieuwe eisen aan de inrichting van de school. Bijdragen worden onder andere geleverd door Hubert Coonen, decaan van de Faculteit Gedragswetenschappen van de Universiteit Twente en deeltijd hoogleraar Innovatiemanagement in de Educatieve Sector aan de Open Universiteit, en Frans Jacobs (onderzoeker nieuwe media en leren Hogeschool Zuyd), namens Wim Veen, hoogleraar educatie en technologie aan de TU Delft.

De Staro is ook met een stand vertegenwoordigd op de NOT 2007 in Utrecht, Jaarbeurshal 12BV, standnummer D094. De architectenpresentatie wordt opgebouwd rond het actuele thema 'de verlengde schooldag'. Binnen het kader van dit thema komt de maatschappelijke rol van de school in de buurt aan de orde, maar ook zaken als voor-, tussen- en naschoolse opvang. Ruim vijftig architecten haken met hun presentatie aan bij één of meer aspecten van het thema en tonen de bezoekers hoe zij dit vertalen in de vormgeving van het gebouw.

Staro (Stichting Architecten Research Onderwijsgebouwen) Keizersgracht 321
1016 EE Amsterdam

020-5553666
E staro@bna.nl
www.staro-bna.nl


Noot voor de redactie,