Pluk redt de dieren in umc st. radboud

Impresariaatjacques senf

Op woensdag 24 januari aanstaande brengt Pluk een bezoek aan het UMC St Radboud te Nijmegen. Speciaal voor de patiëntjes die opgenomen zijn op de afdeling Oncologie van het ziekenhuis zal de cast van de musical Pluk redt de Dieren een bijzondere versie van deze gelijknamige musical uitvoeren. Vanzelfsprekend kunnen ook alle andere patiëntjes, hun ouders en bezoekers genieten van de voorstelling op het Poliplein van het UMC St Radboud. Aansluitend is er gelegenheid voor de aanwezige kinderen om met Pluk op de foto te gaan.

Het optreden wordt mogelijk gemaakt door een donatie afkomstig van een van de gasten van The Quality of Life Gala in samenwerking met het Bestuur van de Stichting The Quality of Life Gala en Impresariaat Jacques Senf. Zaterdag 30 september vond in de Hotels van Oranje voor de zevende keer het The Quality of Life Gala plaats. Een bijzondere avond die in het teken stond van de belangrijke strijd tegen kinderkanker. In totaal is er - op één avond - een recordbedrag van 1.700.000 euro opgehaald. Met een deel van de opbrengst wordt een bijzonder onderzoek van het UMC St Radboud gesteund. Dit onderzoek is erop gericht de oorsprong van leukemie te ontdekken. Vervolgens wordt ook onderzocht hoe deze oorsprong effectief kan worden aangepakt.

Pluk redt de Dieren heeft van alle 35 veilingitems op deze avond het op één na hoogste bedrag opgebracht, waarna de koper de voorstelling aan het UMC St Radboud schonk.

Tot eind februari is de musical Pluk redt de Dieren nog in de Nederlandse theaters te zien. Het script is van Wil van der Meer en Bruun Kuijt, de muziek van Peter van Hintum en uiteraard is alles gebaseerd op de verhalen van Annie M.G. Schmidt. Het resultaat: een spetterende jeugdvoorstelling en unaniem lovende recensies.