Liquidnet kondigt resultaten 2006 aan

Liquidnet

Liquidnet kondigt resultaten 2006 aan

NEW YORK, January 24 /PRNewswire/ --


- Bedrijf topeffectenmakelaar voor wereldwijde handel en topeffectenmakelaar voor Europese verrekening en verevening

Liquidnet, de wereldwijde elektronische topmarktplaats voor blokhandel, heeft vandaag zijn resultaten van 2006 aangekondigd, wat het jaar eindigt met twee belangrijke kenmerken: topeffectenmakelaar voor wereldwijde handel op basis van besparingen op transactiekosten;(1) en topeffectenmakelaar voor verrekening en verevening voor Europese aandelen.(2)

"Liquidnet is er buitengewoon trots op om topeffectenmakelaar voor de wereldwijde handel te zijn genoemd," zei Seth Merrin, CEO van Liquidnet. "Deze classificatie betekent dat onze Members meer hebben bespaard op transactiekosten door te handelen in Liquidnet dan met welke andere effectenmakelaar ook - ter wereld. Het is een geweldige erkenning van onze missie van het brengen van meer efficiëntie aan de manier waarop instellingen aandelen verhandelen."

In 2006 heeft Liquidnet significante prestaties bereikt in al zijn vijf belangrijke operationele centra: Verenigde Staten, Europa, Canada, Azië-Oceanië en Japan (zie onder voor bijzondere hoogtepunten).

Hoogtepunten Verenigde Staten

Aan het eind van 2006 heeft het gemiddelde dagelijkse volume van Liquidnet in Amerikaanse aandelen 53,6 miljoen aandelen bereikt, een toename van 15 procent over het derde kwartaal van 2006 en een toename van 53 procent over hetzelfde kwartaal afgelopen jaar. Het recordvolume dat is verhandeld in Liquidnet op één dag in 2006 was 84,5 miljoen aandelen. Liquidnet Members heeft in 2006 232 transacties van één miljoen aandelen of meer uitgevoerd. Het bedrijf heeft het jaar ook beëindigd met de grootste pool van institutional-only-liquiditeit in de sector van meer dan 2 miljard aandelen.

"De Amerikaanse aandelenvolumes van Liquidnet zijn blijven klimmen. Het door onze Members verhandelde volume is in de eerste drie weken van 2007 al gesprongen naar meer dan 66 miljoen aandelen per dag," voegde Merrin eraan toe. "In nog geen zes jaar tijd zijn we nu respectievelijk de op zeven en acht na grootste effectenmakelaar voor op de NASDAQ en de NYSE genoteerde effecten."(3)

Liquidnet H2O, de laatste productinnovatie van het bedrijf die Members in staat stelt interactie te hebben met aanvullende liquiditeit van Streaming Liquidity Partners (SLP's), heeft aan het eind van 2006 verscheidene belangrijke mijlpalen bereikt. Het bedrijf heeft 10 SLP's toegevoegd, wat het totale aantal directe SLP's op 14 brengt. Onze liquiditeitspartners hebben gezamenlijk bijna 1 miljard aandelen actieve liquiditeit per dag toegevoegd aan de bedrijfsbasis van 2 miljard aandelen natuurlijke liquiditeit. De fillrate van Liquidnet H2O klom naar 13 procent in het vierde kwartaal, meer dan dubbel het gemiddelde fillrate van andere crossing networks.(4)

Hoogtepunten Europa

2006 was het derde achtereenvolgende jaar van Liquidnet Europe met meer dan 100 procent groei van totale principal trade. In dat jaar hebben Liquidnet Europe Members meer dan 17,4 miljard pond Sterling verhandeld, een toename van 113 procent ten opzichte van 2005. Totale principal trade in het vierde kwartaal is toegenomen met 32 procent over het derde kwartaal van 2006. Naast Britse aandelen handelt het bedrijf nu in 17 markten op het vasteland van Europa, waar de groei in principal trade 340 procent boven de niveaus van 2005 lag. Aan het einde van 2006 werd Liquidnet Europe de topeffectenmakelaar genoemd voor verrekening en verevening van Britse en Europese aandelen.

"Om na vier jaar tijd de topeffectenmakelaar in Europa voor verrekening en verevening te worden genoemd is een aanzienlijke prestatie voor Liquidnet," zei John Barker, Managing Director van Liquidnet Europe. "Een belangrijk deel van het bieden van beste uitvoering aan onze Members is de succesvolle verrekening en verevening van hun transacties."

Hoogtepunten Canada

Liquidnet heeft in oktober 2006 de Canadese aandelenhandel gelanceerd. In de 47 handelsdagen die naar het einde van het jaar leidden, hebben Liquidnet Members meer dan 14 miljoen Canadese aandelen verhandeld, wat het eerste succesvolle alternatieve elektronische institutional-only-handelssysteem voor Canadese aandelen vormde. Aan het einde van 2006 had Liquidnet 12 live Members in Canada en nog eens meer dan 100 Members in de Verenigde Staten en Europa met Canadese aandelenactiva onder management.

"De succesvolle lancering van Liquidnet in Canada heeft de deur geopend om institutionele liquiditeit efficiënter in en uit Canada te laten vloeien dan ooit tevoren," zei Robert Young, Managing Director van Liquidnet Canada. "Canadese instellingen hebben nu toegang tot de aanzienlijke hoeveelheid Canadese liquiditeit die door Liquidnet Members over de hele wereld wordt gehouden."

Hoogtepunten Azië-Oceanië en Japan

In 2006 heeft Liquidnet belangrijke stappen gezet naar de lancering van de Aziatische en Japanse aandelenhandel. Het bedrijf is activiteiten begonnen in Hong Kong en Tokyo en heeft David Klinger - voormalig hoofd van Asian Equity Execution bij Credit Suisse - benoemd als managing director van Liquidnet Asia en Eisuke Hattori als managing director van Liquidnet Japan. Liquidnet is van plan om in het tweede kwartaal van 2007 in vijf Aziatische aandelenmarkten elektronische aandelenhandel te lanceren.

Over Liquidnet

Liquidnet is de elektronische topmarktplaats voor blokhandel. Liquidnet stelt instellingen voor geldbeheer in staat om grote blokken aandelen direct en anoniem te verhandelen met significante prijsverbetering en weinig tot geen invloed van de markt. Liquidnet werd in 2001 opgericht en het bedrijf stelt zijn Leden nu in staat om wereldwijd in 20 aandelenmarkten te handelen. Het hoofdkantoor van Liquidnet, dat kantoren heeft in Londen, Toronto, Tokyo en Hong Kong, staat in New York. Aanvullende bedrijfsinformatie is online beschikbaar op www.liquidnet.com.

Liquidnet, Inc. Is lid van de NASD/SIPC. Liquidnet Europe Limited wordt gereguleerd door de Britse Financial Services Authority en is deel van de London Stock Exchange. Liquidnet Canada Inc. wordt gereguleerd door de Ontario Securities Commission en is deel van IDA/CIPF. Liquidnet Asia Limited vraagt bij de Hong Kong Securities and Futures Commission de relevante licentie/vergunning aan om gereguleerde activiteiten in Hong Kong uit te voeren en bij de Australische Securities and Investments Commission de relevante licentie/vergunning om gereguleerde activiteiten in Australië uit te voeren. Liquidnet Asia Limited is op dit moment niet bevoegd, gereguleerd of anderszins gemachtigd door de Monetary Authority van Singapore, en bedient op dit moment geen markt in Singapore. Liquidnet Japan Inc. vraagt een licentie/goedkeuring aan bij de Financial Supervisory Agency van Japan en de Japanse Securities Dealers Association.

(1) De wereldwijde classificatie van Liquidnet is gebaseerd op een analyse van besparingen op transactiekosten door Elkins McSherry uit 2006.

(2) De classificatie van Liquidnet is gebaseerd op een studie uit 2006 die is uitgevoerd door ZYen Ltd.

(3) Bron: rapport Plexus, november 2006.

(4) Bron: rapport TowerGroup, februari 2006.

Website: www.liquidnet.com

Contact:

Nicole Olson, Liquidnet Corporate Communications, +1-646-674-2149, nolson@liquidnet.com