Ingezonden persbericht


Hét gastronomische concept van de toekomst?

MAASTRICHT - Tijdens de BBB/EFFF in het MECC te Maastricht, start op 24 januari de Hospitality Innovation Award 2007, waarbij de zes studentenverenigingen van de Hoge Hotelscholen in Nederland tegen elkaar strijden om de welbegeerde HIA titel. Het gaat hierbij niet alleen om de culinaire kwaliteiten, maar vooral om de conceptuele gedachte.

Maastricht, 17 januari 2006 - De Hospitality Innovation Award is een initiatief van Projectburo Mise en Place en SamenEten.nl, in samenwerking met Koninklijke Van Kempen en Begeer. De initiatiefnemers hebben er dit jaar gezamenlijk voor gekozen om de van tevoren geselecteerde managers van de toekomst van de zes hoge hotelscholen in Den Haag, Amsterdam, Maastricht, Leeuwarden, Apeldoorn en Breda de kans te geven om hét, in hun ogen, concept van de toekomst te presenteren.

Het concept van de deelnemende teams moet vernieuwend en toepasbaar zijn op de bestaande markt en passen binnen één van de drie thema's: Kicks, Classics en Trendy. De teams bestaande uit vier personen (twee keuken en twee bediening) dienen zowel het keukengedeelte als in het restaurantgedeelte te presteren.

Deze competitie vindt plaats onder het toeziend oog van een vakkundige en professionele jury, met ondermeer Paul Sprakel van Hospitality Management, Jasper van Almenkerken van de SVH en Ben Hardeman van Hotel Des Indes. De jury bestaat in totaal uit 8 personen, die elk het gepresenteerde concept uit hun eigen vakgebied zullen benaderen. Deze jury zal belevingsaspecten zoals creativiteit en originaliteit beoordelen, evenals technische aspecten zoals presentatie en smaak.

De uiteindelijke winnaar gaat met een cheque ter waarde van E 750 en de eretitel naar huis. Voor de tweede en derde plaats wordt er respectievelijk een cheque van E 500 en van E 250 uitgeloofd.

De kookwedstrijd vindt plaats tijdens de BBB/EFFF op 24 januari in het MECC te Maastricht en de Award wordt uitgereikt op de netwerkborrel van HotelloTOP.NL.