Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda woensdag 24 januari

BREDA, 24 januari 2007

Twee aanhoudingen na huiselijk geweld Etten-Leur

ETTEN-LEUR: De politie heeft dinsdagochtend kort na 06.00 uur twee inwoners van Etten-Leur aangehouden. Een 55-jarige vrouw kwam bij een vriend met wie ze een relatie heeft, verhaal halen en vernielde daarbij een ruit van zijn woning in de wijk Grauwe Polder. Zij is aangehouden voor vernieling. Bij haar aanhouding verklaarde dat ze klappen had gekregen van haar vriend, een 52-jarige man. Ook hij werd aangehouden en gaf toe haar geslagen te hebben. Na verhoor zijn beide verdachten heengezonden; tegen hen wordt proces-verbaal opgemakt.

Bredanaar (51) schopt jongen in het gezicht

BREDA: Een 51-jarige Bredanaar is dinsdagmiddag rond 16.20 uur aangehouden in verband met de mishandeling van een 14-jarige Bredase jongen. Dat gebeurde op het Graaf Hendrik III-plein. De Bredanaar schopte de jongen in het gezicht die daaraan een flinke bloedneus overhield. De aanleiding tot het incident is niet duidelijk, volgens de verdachte wilde de jongens een op het parkeerterrein gestalde brommer meenemen, maar het slachtoffer en getuigen weerspreken dit verhaal. De Bredanaar is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal wegens mishandeling.

Drugspand Haagweg opgerold: vijf aanhoudingen

BREDA: Bij een inval in een drugspand aan de Haagweg zijn dinsdagmiddag rond 16.30 uur vijf mannen aangehouden. Het gaat om twee Bredanaren (31 en 41 jaar), een 32-jarige Rotterdammer, een 32-jarige man uit Den Haag en een 42-jarige man uit het Franse Lourdes. De inval volgde op de aanhouding van een 42-jarige inwoonster van Schaarbeek (België) die samen met een man het pand was binnengegaan en alleen met een grote tas in haar auto weer vertrok. Agenten reden achter haar aan en op de Belcrumweg werd de vrouw lang de kant gezet. In de tas zat ruim 400 gram hennep. Op basis van haar verhoor werd besloten het drugspand binnen te vallen. Er werden in het pand drie kamer ontdekt van waaruit drugshandel plaatsvond. In een van de kamers was een hennepkwekerij met circa 50 planten ingericht. Bij de inval werd in totaal bijna 5,5 kilo hennep, circa 1500 gram hasj en ruim 7500 euro in beslag genomen. De vijf verdachten zijn in verzekering gesteld, de Franse vrouw is met een dagvaarding op vrije voeten gesteld.

Snelheidsduivel aangehouden

BREDA: Een motoragent van het regionale VerkeersHandhavingsTeam (VHT) heeft dinsdagmiddag rond 16.30 uur op de A16 ter hoogte van Breda een 50-jarige inwoner van die stad aangehouden. De Bredanaar reed met een (gecorrigeerde) snelheid van 156 km/uur over de A16. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 100 km/uur. De Bredanaar kan rekenen op een forse bekeuring vanwege de snelheidsovertreding van 56 km/uur. Ook kon hij zijn rijbewijs inleveren. De officier van justitie beslist over teruggave.

Tilburger met nepvuurwapen in auto aangehouden

BREDA: De politie heeft woensdagmorgen rond 01.30 uur een 22-jarige Tilburger en een 17-jarig meisje uit Oosterhout aangehouden. De Tilburger reed in een auto samen met de Oosterhoutse over de Claudius Prinsenlaan. De automobilist slingerde over de weg, waarna surveillerende agenten besloten het tweetal op de Franklin Rooseveltlaan langs de kant te zetten. De bestuurder kon zich niet legitimeren en toen agenten de auto doorzochten, vonden ze onder de bestuurdersstoel een nepvuurwapen. Daarop werden de man en zijn vriendin aangehouden. Het tweetal is na verhoor heengezonden, de man heeft verklaard dat hij de auto van zijn broer had geleend en niets wist van het nepvuurwapen.

Bredase (20) mishandelt meisje

BREDA: De politie heeft woensdagmorgen rond 11.30 uur een 20-jarige Bredase vrouw aangehouden. Dat gebeurde bij haar woning in de wijk Brabantpark. Ze had eerder in een supermarkt aan de Brabantpark een 16-jarig meisje uit Breda enkele flinke klappen gegeven. Het meisje heeft daarvan aangifte gedaan. Een echte aanleiding voor de mishandeling was er niet. De verdachte, die stelt dat ze ook door het slachtoffer is geslagen, is na verhoor heengezonden; de politie onderzoekt de zaak.

Winkeldief aangehouden

BREDA: Een 47-jarige Bredanaar is woensdagmiddag rond 15.00 uur aangehouden in een supermarkt aan de Belcrumweg. Hij probeerde een DVD mee te nemen, zonder te betalen, maar winkelpersoneel had hem door. Hij is na verhoor heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Snelheidscontroles in Breda en Zundert

BREDA: Bij snelheidscontroles dinsdag in Breda en Zundert zijn in totaal 139 bekeuringen uitgedeeld.

Op de Fellenoordstraat in Breda werden 2305 passanten gecontroleerd. Daarvan gingen er 83 in de fout en overschreden de maximumsnelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/uur.

Op de Westerhagelaan in Breda werd dinsdagmiddag een controle met de lasergun gedaan. Daarbij zijn 19 bekeuringen uitgeschreven. Een automobilist kon direct zijn rijbewijs inleveren; hij reed 103 waar 50 km/uur is toegestaan. Ook werden drie bestuurders bekeurd voor niet handsfree bellen.

In Zundert op de Kapellekestraat werden 405 passanten gecontroleerd. Daarvan reden er 37 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/uur, terwijl560 km/uur maximaal is toegestaan.

Over snelheidscontroles

De snelheidscontroles in het district Breda vinden plaats op locaties waar doorgaans de maximale snelheid (fors) wordt overschreden. Harder rijden dan de toegestane snelheid levert gevaarlijke situaties op in het verkeer en maakt ook anno 2006 nog onnodig veel slachtoffers. Vandaar dat de politie met deze controles automobilisten en andere weggebruikers wil wijzen op de risicos van een te hoge snelheid.

Auteur: Andre van den Hul