Politie Drenthe

Woensdagmiddag

Assen, 24-01-2007

Politie neemt auto in beslag bij niet betalen boetes

RUINERWOLD De politie heeft op 24 januari een auto buiten gebruik gesteld. De 42-jarige eigenaar had boetes open staan met een totaalbedrag van 667,51. De auto is meegenomen naar het bureau. Zodra de eigenaar zijn schulden inlost kan hij de auto weer meenemen. (07-107346)

Winkeldief aangehouden

ASSEN De politie heeft op woensdagochtend bij een supermarkt aan de Bremstraat een winkeldief aangehouden. De 34 jarige man, zonder vast woonadres, wilde zonder te betalen een fles port en kippenpoten meenemen. Een medewerker van de winkel wist dit te voorkomen en leverde de man over aan de politie. Daar het een veelpleger betreft wordt de man voorgeleid aan de Rechter Commissaris. (07-107283)

Reacties getuigenoproep

EMMEN - De politie heeft meerdere reacties gekregen naar aanleiding van de getuigenoproep van zaterdag 20 januari. Het onderzoeksteam heeft twee gerichte vragen gesteld aan het publiek. De eerste gaat over de plaats en het tijdstip waarop de verdachte Suzanne heeft meegenomen in de camper. Daarnaast heeft het team heeft aanwijzingen dat de verdachte op vrijdag 15 december tussen 15.00 en 17.00 uur van Stadskanaal naar Nieuw Buinen is gelopen. Op deze route is hij twee ruiters tegengekomen. De politie wilde graag in contact komen met deze ruiters en dat is inmiddels gelukt.

Politie onderzoekt inbraken

ROLDE Dinsdagnacht is op vier plaatsen in Rolde ingebroken. Het vermoeden bestaat dat het daarbij gaat om dezelfde dader. In de Burgemeester Reijndersstraat is een raam vernield van een bakkerij. Uit deze zaak is niets gestolen. Wel is er fikse schade vanwege een kapot raam. In een andere winkel in deze straat is bier en ijs verdwenen. In de Kerkbrink is het bij een poging gebleven. De dader is hier niet binnen geweest, maar heeft wel een raam vernield. Vanuit een installatiebedrijf in de Nijlanderstraat is een computerscherm gestolen en een aantal gereedschappen. De dader is daarbij betrapt door de eigenaar, waardoor hij de buit achter moest laten en op de vlucht sloeg. Het signalement van de dader; een man van 35 a 40 jaar, 1.65 tot 1.70 groot. Hij heeft een bruine huidskleur, Aziatisch type, met lang zwart golvend haar tot op de schouders. Hij droeg een spijkerbroek, blauwe handschoenen en een zwart jack. Een onderzoek in de omgeving leverde geen resultaat op. De politie doet een vervolgonderzoek naar deze inbraken.

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met telefoon 0592 451280.