Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Verdachte mannen rond woningen

Eerbeek, 24-01-2007 o De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag (24/01) op de Loenenseweg in Eerbeek drie mannen aangehouden die mogelijk op pad waren om een kraak te zetten. Bij de politie zijn nog geen benadeelden bekend. In de auto van het drietal trof de politie inbrekersgereedschap aan dat in beslag is genomen. De mannen zijn in verband met het politieonderzoek ingesloten.

De politie kwam het drietal op het spoor na een melding van een alerte buurtbewoner, zo rond twee uur s nachts. Deze gaf de politie direct bruikbare informatie, waarop agenten korte tijd later de mannen in hun auto kon aanhouden. Bij de aanhouding werden inbrekerswerktuigen aangetroffen. Alle spullen zijn in beslag genomen. Bovendien konden twee van hen zich niet legitimeren. De verdachten moeten nog nader worden verhoord en zijn in verband hiermee ingesloten. Tegen het duo dat zich niet kon legitimeren wordt terzake hiervan tevens proces-verbaal opgemaakt.

Bij de politie zijn nog geen benadeelden bekend en tijdens het buurtonderzoek werden geen sporen van braak bij woningen in de buurt aangetroffen. Eventuele getuigen of anderen die iets bijzonders hebben gezien of andere informatie hebben, worden verzocht om contact op te nemen. Men kan bellen met 0900-8844.