Gemeente 's-Hertogenbosch

24-01-2007
Rekenkamercommissie 's-Hertogenbosch op volle sterkte Op dinsdag 23 januari 2007 heeft de gemeenteraad van 's-Hertogenbosch twee externe leden (G. Backus en mw. J. van Rosmalen) en een plaatsvervangend extern lid (P. Krumm) geïnstalleerd. Met deze benoemingen is de commissie compleet.

Rekenkamer `s-Hertogenbosch
Met de start van het dualisme beschikt elke gemeente over een rekenkamer. In 's Hertogenbosch is gekozen voor een rekenkamercommissie. Dit is een onafhankelijk orgaan dat is ingesteld door de gemeenteraad en bestaat uit vijf externe leden (onder wie de voorzitter) en twee raadsleden.

Doel en uitgangspunten
De rekenkamercommissie wil met behulp van onderzoek een bijdrage leveren aan een goed functionerende gemeente. Zij richt haar onderzoek vooral op de doelmatigheid en doeltreffendheid van beleid. De commissie heeft speciaal aandacht voor de maatschappelijke effecten en de politieke sturing van de raad. In het verlengde hiervan kan de kaderstellende rol van de raad verder worden verbeterd. De commissie heeft een onafhankelijke positie: zij stelt zelf haar onderzoeksprogramma vast en voert dit uit zonder last of ruggespraak ten opzichte van het gemeentebestuur of de organisatie.

Samenstelling en onderzoeksprogramma
De samenstelling van de rekenkamercommissie is per 23 januari 2007 als volgt:
R.C.D. Berndsen (voorzitter), I.W.L.A. Caminada, M.J.G.J.A. Boogers, mw. J.M.J.M. van Rosmalen, G.B.C. Backus, W.A.M. Vugs, (raadslid) en P.T.M. van Doremalen (raadslid).
Plaatsvervangende leden zijn P.M.M. Krumm en H.G.J.M. Beckers (raadslid).