Landstede


Stadion Hotel: sportief, zakelijk en educatief

Hanze Totaal Horecagroep start in samenwerking met Landstede een uniek, hotelconcept waarin, binnen een compleet horeca aanbod, veel aandacht gegeven zal worden aan opleiden.

Het hotel onderscheidt zich door de locatie in een sportomgeving en de profilering als conferentiehotel. Het biedt bovendien alle mogelijkheden als opleidingshotel voor studenten, zowel in het hotel als in het restaurant. Het nieuwe Stadion Hotel wordt gevestigd bij het nieuwe FC Zwolle stadion aan de Ceintuurbaan in Zwolle.

In Zwolle is al jaren vraag naar een breder aanbod van hotelkamers. In vergelijking met andere middelgrote steden is het aanbod in Zwolle beperkt. Gezien het hoge ambitieniveau van de gemeente voor de komende jaren en de bovenregionale functie van Zwolle voldoen Hanze Totaal en Landstede met het Stadion Hotel aan een grote behoefte. Het vier sterren hotel met ongeveer honderd kamers, een restaurant en ruim 1300m2 vergaderzalen zal in het voorjaar van 2008 geopend worden.

Conferentiehotel
De markt voor externe bijeenkomsten, zowel eendaagse als meerdaagse arrangementen, trekt aan. Landelijke cijfers wijzen een groei aan van cursussen, workshops en trainingen. Daarbij geeft men steeds meer de voorkeur aan unieke locaties, bedrijven met een eigen gezicht die door hun uitstraling een waardevol element toevoegen aan de bijeenkomst.

Dit past ook in het zoeken van de consument naar unieke ervaringen en eigenheid, uniciteit. De positionering van Zwolle als stad waar juist de zakelijke dienstverlening een belangrijk deel uitmaakt van de economische activiteit, geeft verdere ondersteuning aan de realisatie van dit concept.

Bovendien is Zwolle bijzonder door de aanwezigheid van vele onderwijsfaciliteiten op mbo-, hbo- en universitair niveau. Deze onderwijsinstellingen bieden vele bedrijfsmatige cursussen en trainingen aan, waarvoor een accommodatie in een zakelijke omgeving gewenst is.

Door het huidige gebrek aan hotelkamers speelt Zwolle bovendien op de markt voor grote meerdaagse congressen een beperkte rol. Het Stadion Hotel biedt uitstekende mogelijkheden om ook op dit gebied aan de wensen van het bedrijfsleven te voldoen.

Ook voor de toeristische gast zal het hotel een goede aanvulling zijn op het bestaande aanbod in Zwolle. Dit past goed bij de ambitie van de Gemeente om Zwolle te behoren tot de Top 10 van toeristisch meest aansprekende steden van Nederland. Een breed hotelaanbod draagt hier zeker aan bij.

Sportieve uitstraling
Het hotel is van grote toegevoegde waarde voor de dynamische en actieve keten van sportaccommodaties in het stadiongebied, de zogenaamde sportboulevard. In deze sportboulevard zijn naast het nieuwe FC Zwolle stadion, onder andere ook de nieuwe topsporthal van Landstede gevestigd, het Hippisch Centrum de Haerst en de velden van ZMHC en Oranje Zwart.

Werkend leren en lerend werken
Het Stadion Hotel biedt legio mogelijkheden voor studenten om op een zeer bijzondere en effectieve wijze praktijkervaring in de ruimste zin van het woord op te doen. Want het betekent dat er niet nagebootst wordt in een gesimuleerde situatie, maar dat de studenten in de echte, dagelijkse praktijk alles over hun vak leren.

Hierbij worden ze begeleid door de professionele medewerkers en het management van het hotel en coaches van Landstede. Landstede concentreert zich bij de horeca-opleidingen vooral op de zakelijke congres- en vergadermarkt.

Daarmee is Landstede een van de weinige mbo-instellingen in Nederland die op een dergelijke wijze structureel aandacht besteedt aan deze branche.

Het bedrijfsleven reageert dan ook enthousiast. Want de aanwezigheid van jonge studenten belooft extra dynamiek en service op hoog niveau. Het opleidingshotel geeft de mogelijkheid om theorie en praktijk naadloos op elkaar te laten aansluiten. Zodat de studenten straks met hun diploma zo een baan hebben.

Nieuwe opleidingen
Landstede start een aantal nieuwe opleidingen binnen het Landschap Vrij & Gastvrij. Onlangs introduceerde Landstede Beroepsopleidingen een nieuw onderwijsconcept gebaseerd op Landschappen.

Binnen die Landschappen kunnen studenten zich beter oriënteren op hun interessegebieden, met als achterliggende gedachte dat ze daarmee nog beter in de gelegenheid gesteld worden om hun talenten te ontwikkelen.

Om de studenten in dat kader een compleet aanbod te kunnen bieden, start Landstede met ingang van september 2007 met de opleidingen Gastheer/gastvrouw en Kok op diverse niveaus. De studenten leren in de praktijk in een eigen opleidingsrestaurant van Landstede en in het nieuwe hotel.

Landstede Beroepsopleidingen