Gemeente Eindhoven

Naturalisatieceremonie

Op 1 oktober 2006 is de verplichte naturalisatieceremonie ingevoerd. Iedereen die door naturalisatie of optie Nederlander wil worden, wordt dit pas na ontvangst van de beschikking of de bevestiging tijdens een dergelijke ceremonie. Het Nederlanderschap geldt dan met terugwerkende kracht tot de datum van Koninklijk Besluit of de optiebevestiging. Deelname aan de ceremonie is dus verplicht.

In principe is er in Eindhoven maandelijks een naturalisatieceremonie in het Stadhuis. Zodra u in aanmerking komt voor de ceremonie, ontvangt u van de gemeente een uitnodiging.
Voor meer informatie over verkrijging van het Nederlanderschap door naturalisatie of optie kunt u bellen met de afdeling Personen, sector Publiekszaken, tel. 238 20 40.

In Nederland geboren kinderen
Ouders die beiden niet de Nederlandse nationaliteit bezitten en een kind hebben dat in Nederland is geboren, moeten een verblijfsvergunning aanvragen voor dit kind. Dit geldt alleen voor ouders die de nationaliteit hebben van een niet EU-land en MVV-plichtig zijn (bijvoorbeeld Turkije of Marokko). Sinds kort kan deze aanvraag niet meer gedaan worden op het Stadskantoor in Eindhoven, maar moeten de ouders, samen met het kind, de aanvraag indienen bij de IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst) in Rijswijk of Hoofddorp. De ouders moeten hiervoor een afspraak maken bij de IND via telefoonnummer 0900 123 45 61. Er wordt dan een datum afgesproken en de ouders ontvangen een brief van de IND met daarin de papieren die zij moeten meebrengen naar de IND. Bij deze aanvraag moeten ook de leges betaald worden ? ⬠188,- per kind. Hetzelfde geldt voor kinderen die al eerder in Nederland zijn geboren en waarvoor tot op heden nog geen verblijfsvergunning is aangevraagd. Het niet hebben van een verblijfsvergunning voor uw kind kan leiden tot vervelende situaties die kosten met zich meebrengen.

Voortgezet verblijf
Als u al een verblijfsvergunning heeft, dan is het mogelijk om de vergunning 'Voortgezet verblijf' aan te vragen die u meer zekerheid geeft dat u in Nederland mag blijven. U kunt deze vergunning aanvragen via het formulier 'Wijziging van de beperking'. U betaalt hiervoor wel weer leges. U dient de aanvraag in bij de gemeente die deze doorstuurt naar de IND. U krijgt antwoord van de IND.
Een voorbeeld: U heeft een verblijfsvergunning voor verblijf bij uw echtgenoot of uw partner. Als u deze vergunning minstens drie jaar heeft en al minstens drie jaar in Nederland woont, dan kunt de verblijfsvergunning 'Voortgezet verblijf' aanvragen. Deze verblijfsvergunning is een zelfstandige verblijfsvergunning. In principe kunt u dan altijd in Nederland blijven wonen. Als u momenteel een verblijfsvergunning heeft voor verblijf bij echtgenoot of partner en u bent slachtoffer van huiselijk geweld dan kunt u eerder dan de drie jaar de verblijfsvergunning 'Voortgezet verblijf' aanvragen. Nog een voorbeeld: u heeft als minderjarige (jonger dan 18 jaar) een verblijfsvergunning voor verblijf bij ouders gekregen. Als u deze verblijfsvergunning meer dan 1 jaar heeft, kunt u ook de verblijfsvergunning 'Voortgezet verblijf' aanvragen. Ook als u als meerderjarige (18 jaar of ouder) een verblijfsvergunning heeft gekregen voor verblijf bij ouders, dan kunt u na drie jaar de verblijfsvergunning 'Voortgezet verblijf' aanvragen. Het is belangrijk dat u eerst informeert naar de mogelijkheden van een andere verblijfsvergunning voordat u deze aanvraagt. Dit omdat de regels regelmatig wijzigen en omdat u voor elke aanvraag moet betalen. De betaalde leges ontvangt u immers niet terug wanneer uw aanvraag door de IND wordt afgewezen.

Informatie
Voor inhoudelijke vragen over verblijfsvergunningen kunt u contact opnemen met de IND-informatielijn, tel. 0900 - 123 45 61 of met het Vreemdelingen Informatie Punt Eindhoven, Beemdstraat 8, 5652 AB Eindhoven tel. 219 34 46.

---

Verkiezing leden Provinciale Staten

Stemmen in een stembureau naar keuze
De burgemeester van Eindhoven maakt bekend dat het bij de verkiezing van de leden van Provinciale Staten, op woensdag 7 maart 2007, een kiezer is toegestaan om zijn stem uit te brengen in een stembureau naar keuze.
Daarbij gelden de volgende bepalingen.
A. Schriftelijk verzoek

1. Bij de sector Publiekszaken in het Stadskantoor zijn de formulieren voor verzoekschriften om in een stembureau naar keuze aan de stemming te mogen deelnemen kosteloos verkrijgbaar.

2. Het verzoekschrift moet uiterlijk 14 dagen vóór de dag van de stemming, dus uiterlijk op 21 februari 2007, door de kiezer worden ingediend bij de burgemeester van de gemeente, waar hij op de dag van de kandidaatstelling (23 januari 2007) als kiezer is geregistreerd. Als de oproepingskaart inmiddels is ontvangen, dient deze bij het verzoek te worden gevoegd.

3. Het verzoek wordt niet ingewilligd indien aan de verzoeker is toegestaan bij volmacht te stemmen.

4. Bij inwilliging van het verzoek wordt de beslissing gesteld op de oproepingskaart, die daardoor wordt omgezet in een kiezerspas. B. Mondeling verzoek

5. In plaats van een schriftelijk verzoek te doen kan de kiezer zich ook, onder overlegging van zijn oproepingskaart, vervoegen bij de sector Publiekszaken in het Stadskantoor. Hij kan de oproepingskaart dan laten omzetten in een kiezerspas. Omzetting is mogelijk tot en met
2 maart 2007.
Een kiezer, die in het bezit is van een kiezerspas, kan zich ter uitoefening van zijn kiesrecht aanmelden in elk willekeurig stembureau in provincie.

Stemmen bij volmacht
De burgemeester van Eindhoven maakt bekend dat het bij de aanstaande verkiezing van de leden van Provinciale Staten een kiezer is toegestaan bij volmacht te stemmen.
Daarbij gelden de volgende bepalingen.
A. Machtiging op schriftelijke aanvraag

1. Bij de sector Publiekszaken in het Stadskantoor zijn de formulieren voor de verzoekschriften om bij volmacht te mogen stemmen kosteloos verkrijgbaar.

2. Het verzoekschrift moet uiterlijk 14 dagen vóór de dag van de stemming, dus uiterlijk op 21 februari 2007, door de kiezer worden ingediend bij de burgemeester van de gemeente, waar hij op de dag van de kandidaatstelling (23 januari 2007) als kiezer is geregistreerd. Als de oproepingskaart inmiddels is ontvangen, dient deze bij het verzoek te worden gevoegd.

3. Het verzoek wordt niet ingewilligd wanneer aan de verzoeker is toegestaan in een stembureau naar zijn keuze aan de stemming deel te nemen.

4. Hij, die zich bereid heeft verklaard als gemachtigde op te treden, moet op de dag der kandidaatstelling als kiezer zijn geregistreerd, in dezelfde provincie als verzoeker.

5. Bij inwilliging van het verzoek ontvangt de gemachtigde een volmachtbewijs. Hij dient de volmachtstem tegelijk met zijn eigen stem uit te brengen.
B. Machtiging door overdracht van de oproepingskaart
6. De kiezer kan ook, in plaats van een verzoekschrift in te dienen, na ontvangst van zijn oproepingskaart, tot en met de dag der stemming, zelf een andere kiezer machtigen voor hem te stemmen, door zijn oproepingskaart aan die kiezer over te dragen.

7. Een op deze wijze aangewezen gemachtigde moet op de dag der kandidaatstelling (23 januari 2007) in hetzelfde stemdistrict staan ingeschreven als de kiezer die de volmacht geeft.
8. De aldus gemachtigde kan de volmachtstem uitsluitend tegelijk met zijn eigen stem uitbrengen, in het stemdistrict waar hij en degene voor wie wordt gestemd staan ingeschreven.
Een kiezer mag niet meer dan twee aanwijzingen als gemachtigde aannemen. De volmachtgever is niet bevoegd de volmacht in te trekken of in persoon aan de stemming deel te nemen.
U kunt voor de info en de formulieren ook terecht op www.eindhoven.nl.
---

Vergunningen, aanvragen

Ontwerpbesluiten
Van 25 januari 2007 tot en met 7 maart 2007 liggen bij de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, sector Bouw- en Woningtoezicht in het gebouw van de Technische Diensten, Frederik van Eedenplein 1 (4e etage), alsmede in de leeshoek van het KlantenContactCentrum in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10, alhier, voor eenieder ter inzage de ontwerpbesluiten behorende bij de plannen tot het: o bouwen van een woning, Meerhoven, Grasanjelier kavelnummer 02.143 (06/0907).
Burgemeester en wethouders zijn voornemens ten behoeve van dit plan vrijstelling te verlenen met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
Gedurende bovengenoemde termijn is iedere belanghebbende in de gelegenheid om tegen dit voornemen zienswijze naar voren te brengen overeenkomstig afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. De schriftelijke zienswijzen moeten worden gezonden aan de directeur van de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, sector Bouw- en Woningtoezicht, Postbus 998, 5600 AZ Eindhoven. o wijzigen bouwvergunning voor het bouwen van een woning m.b.t. de kelder, Putten, kavel 17 (06/0232);
o uitbreiden van een woning, Stiffelio 7 (06/1482); o verbouwen en uitbreiden van een woning, Wildeman 79 (06/1234). Burgemeester en wethouders zijn voornemens ten behoeve van deze plannen vrijstelling te verlenen met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
o verbouwen en uitbreiden van een woning, De Bosch Kemperpad 2 (06/0344).
Burgemeester en wethouders zijn voornemens ten behoeve van dit plan vrijstelling te verlenen met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en medewerking te verlenen met toepassing van artikel 50, lid 6 juncto lid 7 van de Woningwet. Gedurende bovengenoemde termijn is eenieder in de gelegenheid om tegen deze voornemens zienswijze naar voren te brengen overeenkomstig afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bij burgemeester en wethouders. De schriftelijke zienswijzen moeten worden gezonden aan de directeur van de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, sector Bouw- en Woningtoezicht, Postbus 998, 5600 AZ Eindhoven.

Geen zienswijzen ontvangen
De onderstaande ontwerpbesluiten hebben gedurende zes weken ter visie gelegen binnen welke termijn zienswijzen naar voren konden worden gebracht. Van deze mogelijkheid is geen gebruik gemaakt. Zaaknummer Adres/omschrijving

06/0514 Esp 405, plaatsen van een adreszuil 06/1315 Flight Forum 2500, plaatsen van lichtreclame 06/0988 plan Putten, kavelnummer 02.009.00.027, bouwen van een woning 06/1473 Rijnstraat 12, vrijstelling van het bestemmingsplan voor het wijz. gebruik verblijfsruimte in kantoor
04/0968 Sint Servaasweg 3, verbouwen kerkgebouw tot vijf appartementen en ontmoetings-/kerkruimte
06/1435 Alard du Hamelstraat 29, verbouwen en uitbreiden van een woning
06/0616 Belgiëplein 20, plaatsen van een aanbouw t.b.v. magazijn 06/0952 Orpheuslaan (ongenummerd), plaatsen van een driving-range t.b.v. golfclub
06/1528 Huizingalaan 50, verzoek vrijstelling bestemmingsplan m.b.t. wijzigen gebruik wonen in wonen/nagelstudio

De directeur van de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer maakt bekend dat onderstaande aanvragen om bouwvergunning zijn ingediend:

Ingekomen aanvragen lichte bouwvergunning
Zaaknummer Adres/omschrijving Datum binnenkomst 06/1692 Helmerslaan 6, verbouwen van een woning 10.01.2007
07/0029 Robijnring 5, uitbreiden van een woning 11.01.2007 07/0030 Henkenshage 6, plaatsen van een dakkapel in het voorgeveldakvlak 11.01.2007
07/0034 Lodewijk Houbenstraat 12, uitbreiden van een woning 12.01.2007 07/0035 Winselerhof 30, wijzigen van de voorgevel 12.01.2007 07/0037 Burgemeester Verdijkstraat 9, uitbreiden van een woning 11.01.2007
06/0866 Sint Gerardusplein 25, vernieuwen schoorsteen, angelustoren en schipdak 12.01.2007
07/0039 Zandstraat 18, verbouwen en uitbreiden van een woning 12.01.2007
07/0041 Florapark 96, plaatsen van een dakserre 15.01.2007 07/0038 Edenstraat 47, plaatsen van een dakkapel in het voorgeveldakvlak 12.01.2007
07/0044 Thomas ? Kempislaan 8, vervangen van een garage/berging 15.01.2007
06/1240 Klingelbeek 23, uitbreiden van een woning 12.01.2007 07/0050 Diamantring 22, uitbreiden van een woning met berging 16.01.2007
07/0047 Groot-Bijgaardenlaan 62, verbouwen en uitbreiden van een woning d.m.v. een dakopbouw en erker 16.01.2007 07/0048 Chartreslaan 3, uitbreiden van een woning 16.01.2007 07/0063 Burghplein 1, renoveren/onderhoud van een woning 16.01.2007 07/0064 Burghplein 2, renoveren/onderhoud van een woning 16.01.2007 07/0065 Burghplein 3, renoveren/onderhoud van een woning 16.01.2007 07/0066 Burghplein 4, renoveren/onderhoud van een woning 16.01.2007 07/0067 Burghplein 5, renoveren/onderhoud van een woning 16.01.2007 07/0068 Burghplein 6, renoveren/onderhoud van een woning 16.01.2007 07/0069 Burghplein 7, renoveren/onderhoud van een woning 16.01.2007 07/0070 Burghplein 17, renoveren/onderhoud van een woning 16.01.2007 07/0071 Burghplein 18, renoveren/onderhoud van een woning 16.01.2007 07/0072 Burghplein 19, renoveren/onderhoud van een woning 16.01.2007 07/0073 Burghplein 20, renoveren/onderhoud van een woning 16.01.2007 07/0074 Burghstraat 49, renoveren/onderhoud van een woning 16.01.2007 07/0075 1e Wilakkersstraat 2, renoveren/onderhoud van een woning 16.01.2007
07/0051 Sint Odulphusstraat 3, renoveren/onderhoud van een woning 16.01.2007
07/0052 Sint Odulphusstraat 4, renoveren/onderhoud van een woning 16.01.2007
07/0053 Sint Odulphusstraat 5, renoveren/onderhoud van een woning 16.01.2007
07/0054 Sint Odulphusstraat 6, renoveren/onderhoud van een woning 16.01.2007
07/0055 Sint Odulphusstraat 7, renoveren/onderhoud van een woning 16.01.2007
07/0056 Sint Odulphusstraat 8, renoveren/onderhoud van een woning 16.01.2007
07/0057 Sint Odulphusstraat 9, renoveren/onderhoud van een woning 16.01.2007
07/0058 Sint Odulphusstraat 10, renoveren/onderhoud van een woning 16.01.2007
07/0059 Sint Odulphusstraat 11, renoveren/onderhoud van een woning 16.01.2007
07/0060 Sint Odulphusstraat 12, renoveren/onderhoud van een woning 16.01.2007
07/0061 Sint Odulphusstraat 13, renoveren/onderhoud van een woning 16.01.2007
07/0062 Sint Odulphusstraat 14, renoveren/onderhoud van een woning 16.01.2007
07/0076 Alsacelaan 76, plaatsen van een dakkapel in het voorgeveldakvlak 16.01.2007

Ingekomen aanvragen reguliere bouwvergunning
Zaaknummer Adres/omschrijving Datum binnenkomst 06/0365 Locatellistraat 5, wijz. bouwverg. m.b.t. verbouwen en uitbreiden schoolgebouw 10.01.2007
06/1701 Pastoor Dijkmansstraat 32 en 34, verbouwen van twee woningen in een woning 10.01.2007
07/0028 Florapark 58, verbouwen en uitbreiden van een woning 10.01.2007
06/1825 Alblasstraat 14a, uitbreiden van een bedrijfswoning 11.01.2007 05/1301 Sint Trudoplein 12-12a-12b, verbouwen winkel/twee bovenwoningen in winkel/drie appartementen 11.01.2007 06/1740 Esp 405, uitbreiden van atelierruimten en stallingsgarage 11.01.2007
07/0033 Furkapas 6, plaatsen van een luifel 12.01.2007 07/0042 Kees Haspelslaan 12, bouwen van een zwembad 15.01.2007 05/1839 Hastelweg 40, plaatsen van een dakkapel in het achtergeveldakvlak 12.01.2007
07/0046 John F Kennedylaan 3, verbouwen begane grond en 1e verdieping studentencentrum 15.01.2007
06/1091 Dorstige Smid 7, uitbreiden woning d.m.v. een dakopbouw op bestaande garage 15.01.2007
06/1092 Dorstige Smid 5, uitbreiden woning d.m.v. een dakopbouw op bestaande garage 15.01.2007
07/0049 Kanaaldijk Noord 103b, plaatsen van lichtreclame 16.01.2007 06/1649 Struyckenstraat 2-8/Wielantstraat 2-8, bouwen van twee woongebouwen met elk elf woningen voor ouderen 16.01.2007 07/0077 Vijfkamplaan/Marathonloop (ongenummerd), plaatsen van een trafostation 16.01.2007
06/1247 buitenplaats Tegenbosch, kavel 19, bouwen van een woning 16.01.2007
06/1563 Anna van Engelandstraat 29, verbouwen van een woning 16.01.2007
06/1524 Anna van Engelandstraat 31, verbouwen van een woning 16.01.2007

Ingekomen aanvragen reguliere bouwvergunning eerste fase Zaaknummer Adres/omschrijving Datum binnenkomst 06/0074 Vrijstraat 28, vernieuwen van een winkelpand 11.01.2007 07/0031 Brücknerplein 5, verbouwen van een winkelpand 11.01.2007 06/1051 Hoogstraat 46-48, verbouwen winkel en bovenwoning in horecabedrijf en kamerverhuur 11.01.2007

Ingekomen aanvraag reguliere bouwvergunning tweede fase Zaaknummer Adres/omschrijving Datum binnenkomst
03/1216 Daalakkersweg 26, gedeeltelijk vergroten van een transformatorstation 11.01.2007

Ingekomen aanvraag monumentenvergunning
Zaaknummer Adres/omschrijving Datum binnenkomst MO07/0004 Ploegstraat 3, restaureren torenspits kerkgebouw 12.01.2007

Ingekomen aanvraag reguliere bouwvergunning omgezet naar lichte bouwvergunning
Zaaknummer Adres/omschrijving Datum binnenkomst 07/0017 Jacobus Deckersstraat 29, uitbreiden van een woning 05.01.2007

De ingekomen aanvragen om bouwvergunning zijn uitsluitend ter kennisgeving en liggen niet ter inzage. Hiertegen staat nog geen bezwaarmogelijkheid open.

---

Vergunningen, beslissingen

De directeur van de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer maakt bekend dat onderstaande beslissingen zijn genomen:

Verleende lichte bouwvergunningen
Zaaknummer Adres/omschrijving Datum verzending
05/0911 Assepoester 1, plaatsen van een poort t.b.v. inrit 11.01.2007 06/1489 elf woningen in het Witte Dorp, vervangen van ramen in de voorgevel 12.01.2007
06/1807 Wildeman 54, uitbreiden van een woning 12.01.2007 06/0668 Sint Adelbertuslaan 28, uitbreiden van een woning d.m.v. een aanbouw 15.01.2007
06/1641 Holterberglaan 26, uitbreiden van een woning 15.01.2007 06/1800 Johan Vestersstraat 33, uitbreiden van een woning 15.01.2007 06/1792 Gascognehof 36, plaatsen van een dakkapel in het voor- en achtergeveldakvlak 15.01.2007
06/1725 Bolognalaan 12, uitbreiden van een woning 15.01.2007 06/1556 Albertina van Nassaustraat 8, verbouwen en uitbreiden van een woning 16.01.2007
06/0514 Esp 405, plaatsen van een adreszuil 17.01.2007

Verleende reguliere bouwvergunningen
Zaaknummer Adres/omschrijving Datum binnenkomst 06/1598 Gestelsestraat 122, plaatsen raamkozijn in overkapping werkplaats 11.01.2007
06/1056 Rachelsmolen 1, tijdelijk plaatsen leslokalen voor maximaal 5 jaar 11.01.2007
06/1520 Grote Beekstraat 16, uitbreiden van de verzorgingsafdeling 12.01.2007
06/1558 Rechtestraat 69, vernieuwen van de luifel, gevelverlichting, belettering en schilderwerk 12.01.2007
06/0276 Meerhoven, Grasfonteinkruid, kavel 157, bouwen van een woning 12.01.2007
06/1694 Stationsweg 2, vernieuwen van lichtreclame 12.01.2007 06/0602 Michelangelolaan 2, vergroten van gebouw C t.b.v. uitbreiden
1e en 2e verdieping 15.01.2007
06/1568 Geldropseweg 30, verbouwen kantoorgebouw m.b.t. verdieping 1,
2 en 3 in 23 startersappartementen 15.01.2007 05/1739 Bosrijk (ongenummerd), cluster 2c, bouwen van 26 woningen met parkeerkelder 16.01.2007
06/0413 Franz Leharplein 20, verbouwen van kantoorruimten tot woonruimten 16.01.2007
06/1652 Elzentlaan 50, inrichten van omgeving Stadsschouwburg 16.01.2007
06/0965 Marcel Proustlaan 3, verbouwen en uitbreiden van een woning m.b.t. 1e verdieping 16.01.2007
06/0988 plan Putten, kavelnummer 02.009.00.027, bouwen van een woning 16.01.2007
06/1232 De Keten (ongenummerd), bouwen van een bedrijfsgebouw 17.01.2007
02/0527 Waldeck Pyrmontstraat 1, wijz. bouwverg. voor bouwen van industriegebouw 17.01.2007
06/1019 Grastapijt 33, uitbreiden van een woning d.m.v. een dakopbouw 17.01.2007

Geweigerde lichte bouwvergunningen
Zaaknummer Adres/omschrijving Datum binnenkomst 06/1766 Geleenhof 46, plaatsen van een dakkapel in het voorgeveldakvlak 16.01.2007
06/1285 Sint Jorislaan 10, plaatsen van twee dakvensters in het achtergeveldakvlak 12.01.2007

Geweigerde reguliere bouwvergunningen
Zaaknummer Adres/omschrijving Datum verzending
06/1530 Kleine Beerpad 38, uitbreiden van een woning d.m.v. een dakopbouw 11.01.2007
06/1534 Strijp S 10000, verbouwen entree klokgebouw 16.01.2007

Geweigerde reguliere bouwvergunning eerste fase Zaaknummer Adres/omschrijving Datum verzending
06/1560 Potgieterstraat 41, verbouwen en uitbreiden van een verenigingsgebouw 16.01.2007

Geweigerde reguliere bouwvergunning tweede fase Zaaknummer Adres/omschrijving Datum verzending

01/1847 Leenderweg 259, verbouwen/uitbreiden horecapand 17.01.2007

Niet in behandeling genomen aanvraag reguliere bouwvergunning Zaaknummer Adres/omschrijving Datum verzending
06/0459 Thomas ? Kempislaan (ongenummerd), bouwen van woningen en zorgcomplex 12.01.2007

Verdagen bouwaanvragen
Zaaknummer Adres/omschrijving Datum verzending
06/1464 Hemelrijken 103, aanbrengen van een doorbraak en uitbreiden gebruik van twee naar drie traveeën in prostitutiepand 11.01.2007 06/1405 Kronehoefstraat 44, verbouwen van een woning t.b.v. twee startersappartementen 11.01.2007
06/0779 Barrierweg 1, uitbreiden basisschool Atalanta met peuterspeelzaal 11.01.2007
05/1594 Jacob van Maerlantlaan 16, verbouwen en uitbreiden van een woning 16.01.2007

Verleende monumentenvergunningen
Zaaknummer Adres/omschrijving Datum verzending
MO06/0041 Jonckbloetlaan 13, renoveren van het Dommelhotel 12.01.2007 MO05/0064 Celebeslaan 30, verbouwen van een boerderij 16.01.2007 MO06/0032 Haviklaan 3, verbouwen van een woning 16.01.2007

Verleende sloopvergunning
Zaaknummer Adres/omschrijving Datum verzending
SL06/0142 Oirschotsedijk 14b, slopen van gebouw G op Constant Rebequekazerne 16.01.2007

De beslissingen liggen gedurende twee weken vanaf heden ter inzage bij de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, sector Bouw- en Woningtoezicht, in het gebouw van de Technische Diensten, Frederik van Eedenplein 1, 4e etage (van 9.00 tot 16.00 uur), alsmede in de leeshoek van het KlantenContactCentrum in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10, alhier. Degene wiens belang rechtstreeks bij de beslissing is betrokken kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht, binnen zes weken na de dag waarop de beslissing is toegezonden of uitgereikt aan de aanvrager, bezwaar maken. Het bezwaarschrift, onder vermelding van het zaaknummer, dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven, ter attentie van de afdeling Juridische Zaken en Integrale Veiligheid. Naast dit bezwaarschrift kunt u, indien u een spoedeisend belang heeft, bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te 's-Hertogenbosch, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch, eventueel een verzoek om voorlopige voorziening indienen.

Verleende vrijstelling
Zaaknummer Adres/omschrijving Datum verzending
06/1246 Vlasserstraat 58, verzoek om vrijstelling van het bestemmingsplan voor het
wijzigen gebruik woning in woning met nagelsalon 12.01.2007

De beslissing ligt gedurende twee weken vanaf heden ter inzage bij de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, sector Bouw- en Woningtoezicht, in het gebouw van de Technische Diensten, Frederik van Eedenplein 1, 4e etage (van 9.00 tot 16.00 uur), alsmede in de leeshoek van het KlantenContactCentrum in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10, alhier. Degene wiens belang rechtstreeks bij de beslissing is betrokken, kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht, binnen zes weken na de dag van de ter inzage legging van de beslissing schriftelijk beroep instellen bij de rechtbank te 's-Hertogenbosch, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Naast dit beroepschrift kunt u, indien u een spoedeisend belang heeft, bij de voorzieningenrechter van de rechtbank, eventueel een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Indien u beroep instelt, dient u ⬠141,- griffierecht te betalen. Vraagt u tegelijk met het instellen van beroep of tijdens de beroepsprocedure om een voorlopige voorziening, dan dient u nog eens ⬠141,- griffierecht te betalen. Indien anders dan door een natuurlijk persoon beroep wordt ingesteld, dient ⬠281,- griffierecht te worden betaald. Wordt tegelijk met het instellen van beroep of tijdens de beroepsprocedure om een voorlopige voorziening gevraagd, dan dient eveneens ⬠281,- griffierecht te worden betaald.
---

Openbare vergaderingen

De Eindhovense gemeenteraad vergadert op dinsdag 30 januari 2007, aanvang 17.00 uur tot 23.00 uur (schorsing van 19.00 tot 20.00 uur) in de raadzaal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1 te Eindhoven. Op de agenda staan onder andere de volgende raadsvoorstellen: o gebiedsgericht aanpak en het beleid voor VTA's en buurtontmoetingsruimten;
o de uitvoering van de nieuwe Wet Inburgering 2007 en Regeling 2007; o kaders cameratoezicht;
o de visie 'Licht aan'.
De volledige agenda en de vergaderstukken kunt u inzien in het Klantencontactcentrum in het Stadskantoor en op het Bestuurlijk Informatie Systeem op internet www.eindhoven.nl. De raadsvergadering is live te volgen via internet www.eindhoven.nl en op tv via het kanaal van E-tv.

De welstandscommissie komt op onderstaande data bijeen in het gebouw van de Technische Diensten voor een openbare, voor publiek toegankelijke vergadering: 14 februari, 7 maart en 4 april 2007. Het openbare gedeelte begint om 13.30 uur en eindigt uiterlijk om 15.30 uur.
De monumentencommissie komt op onderstaande data bijeen in het gebouw van de Technische Diensten voor een openbare, voor publiek toegankelijke vergadering: 8 februari, 8 maart en 12 april 2007. Het openbare gedeelte begint om 10.00 uur en eindigt uiterlijk om 12.00 uur.

---

Exploitatievergunningen

Aanvragen vergunning
Ingevolge artikel 2.3.1.2. van de Algemene Plaatselijke Verordening Eindhoven is een vergunning nodig van de burgemeester voor het exploiteren van een horecabedrijf.
De volgende aanvragen om een exploitatievergunning zijn ingediend: o Dommelstraat 7 voor een discotheek ten name van El Bassos B.V.; o Jan van Lieshoutstraat 30-32 voor een cafébedrijf ten name van Mid-City-Bar V.O.F.;
o Keizersgracht 6 voor een restaurant ten name van Biefstuk B.V. De aanvragen en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf heden, gedurende twee weken, ter inzage in het KlantenContactCentrum van het Stadskantoor, adres en openingstijden zie colofon. Gedurende bovengenoemde termijn is iedere belanghebbende in de gelegenheid zijn/haar zienswijze met betrekking tot deze voornemens schriftelijk naar voren te brengen bij de burgemeester. Belanghebbenden kunnen desgewenst verzoeken om hun persoonlijke gegevens niet bekend te maken. De zienswijzen moeten worden gezonden aan het hoofd van het Stadsdeelteam Centrum, Dienst Algemene en Publiekszaken, Postbus 90150, 5600 RB te Eindhoven.
---

Verkeersmaatregelen

Gehandicaptenparkeerplaatsen
Burgemeester en wethouders hebben besloten de volgende verkeersmaatregel(en) te nemen.
De realisatie van een gehandicaptenparkeerplaats ten behoeve van: o mevrouw C.J. Engelmann-van Geffen in de Hudsonlaan 122 op het parkeerterrein bij de flat.
De bovenstaande maatregel is aangeduid op tekening nummer 2007-04. o de heer G.M.A. Bierens in de Turnhoutlaan vóór het verdrijvingsvlak ter hoogte van huisnr. 56.
De bovenstaande maatregel is aangeduid op tekening nummer 2007-05. o de heer J.D. Jochems in de Namenlaan ter hoogte van huisnummer 44. De bovenstaande maatregel is aangeduid op tekening nummer 2007-06. o mevrouw W.J.P.C. Stamps-Stutz in de Maurits Lijnslagerstraat 224 op parkeerterrein bij flat.
De bovenstaande maatregel is aangeduid op tekening nummer 2007-07. o mevrouw M.C.H. Korver-den Hollander in de Vaalserbergweg op parkeerterrein bij flat.
De bovenstaande maatregel is aangeduid op tekening nummer 2007-08. o de heer W.S. Bholasing in de Vaalserbergweg 199, op parkeerterrein bij flat.
De bovenstaande maatregel is aangeduid op tekening nummer 2007-09. o de heer P.K. Gijsberts in de Hastelweg ter hoogte van huisnummer 5. De bovenstaande maatregel is aangeduid op tekening nummer 2007-10. o de heer J.G. Ramakers, Strijlant 4 ter hoogte van elektrohuisje hoek Heerkensveld/Strijlant.
De bovenstaande maatregel is aangeduid op tekening nummer 2007-11.

De besluiten en de bijbehorende tekeningen liggen van 24 januari 2007 tot en met 7 maart 2007 ter inzage op kamer A.005 in het gebouw van de Technische Diensten en in het KlantenContactCentrum van het Stadskantoor, adressen en openingstijden zie colofon.

Procedure
Belanghebbenden kunnen, tot uiterlijk zes weken na heden, tegen deze besluiten schriftelijk bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven.
Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:

o de naam en het adres van de indiener,
o de dagtekening,
o een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht, o de gronden van het bezwaar.

Het bezwaar schorst niet de werking van het besluit. Wel kan binnen dezelfde termijn een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te 's-Hertogenbosch, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Het verzoek om een voorlopige voorziening dient te voldoen aan dezelfde eisen die gelden voor een bezwaarschrift.

---

Wet bodembescherming

Melding artikel 28 Wbb (voornemen bodemsanering) o Melder: Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer van de gemeente Eindhoven;
locatie: Kerkstraat 10-34;
inhoud aanvraag: verzoek om in te stemmen met een saneringsplan; datum ontvangst: 17 januari 2007.
Het besluit over bovenstaande melding en de daarbij behorende stukken zullen te zijner tijd ter inzage worden gelegd. Voor nadere informatie over bovenstaande melding kunt u contact opnemen met de heer Th. Reijnders, tel. 259 46 49.

Beschikking ingevolge de artikelen 29 en 37 Wbb Ter informatie delen burgemeester en wethouders van de gemeente Eindhoven mede dat zij, ingevolge artikel 29 en 37 van de Wet bodembescherming, ambtshalve een besluit hebben genomen of er sprake is van een geval van ernstige bodemverontreiniging op de locatie Rozemarijnstraat 18, 20-22 en Heezerweg 42 te Eindhoven. In de beschikking hebben burgemeester en wethouders vastgesteld: o er is sprake van een geval van ernstige bodemverontreiniging, er is geen spoedeisendheid om dit geval te saneren.
De aanvraag, de beschikking en bijbehorende stukken liggen vanaf 23 januari 2006 gedurende zes weken ter inzage bij de SRE Milieudienst, afdeling Eindhoven, adres en openingstijden zie colofon. Ten aanzien van de beschikking kunnen belanghebbenden, gedurende de termijn van terinzagelegging, een beroep indienen bij Raad van State, afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. De beschikking treedt na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij er voor deze datum beroep is ingesteld en een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is gedaan. Een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de voorzitter van bovengenoemde afdeling. De beschikking treedt niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist.

---

Wet milieubeheer

Meldingen
Ter informatie delen wij mede dat van de volgende bedrijven meldingen zijn ingekomen omdat zij zich gaan vestigen, wijzigingen gaan doorvoeren of omdat zij niet eerder een melding hebben ingediend: o KWS Infra B.V., Dillenburgstraat 25f te Eindhoven, Besluit Mobiel Breken bouw- en sloopafval, voor
het breken van in totaal 10.000 ton gemend puin, nabij voormalig gebouw SFK aan de Glaslaan 2 te Eindhoven. Deze activiteiten zullen worden uitgevoerd vanaf 1 februari 2007, gedurende ten hoogste drie maanden;
o El Candil, Engelsbergenstraat 4a te Eindhoven, Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen;
o A. Janssen Grondverzet, Park Forum West ongenummerd te Eindhoven, Besluit opslag- en transportbedrijf;
o Tandartspraktijk Van Berkel en Lammers B.V., Floralaan West 316 te Eindhoven, Besluit tandartspraktijken;
o Orthodontistenpraktijk Eindhoven, Winkelcentrum Woensel 83c te Eindhoven, Besluit tandartspraktijken;
o Spilcentrum 'De Trinoom', Deken van Somerenstraat 5/Don Boscostraat
2 en 18 te Eindhoven, Besluit woon- en verblijfsgebouwen; o Lidl Nederland GmbH, Urkhovenseweg 16 te Eindhoven, Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven;
o Lidl Nederland GmbH, Wijngaardplein 45 te Eindhoven, Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven.
Informatie over de meldingen kunt u elke werkdag krijgen bij de SRE Milieudienst, adres en openingstijden zie colofon.
---

Bestemmingsplannen

Geen zienswijzen ingediend
Van donderdag 5 oktober 2006 tot en met woensdag 15 november 2006 heeft de aanvraag om vrijstelling, het ontwerpvrijstellingsbesluit met de bijbehorende ruimtelijke onderbouwing als bedoeld in artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening ten behoeve van de realisatie van een multifunctioneel gebouw met diverse maatschappelijke voorzieningen en 106 appartementen op de hoek Winston Churchilllaan-Veldmaarschalk Montgomerylaan ter inzage gelegen en is gelegenheid geboden binnen die termijn zienswijzen in te brengen. Er zijn geen zienswijzen ingediend.

Goedgekeurde plannen
Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben bij besluit van 11 januari 2007, nummer 1239366, goedgekeurd het bestemmingsplan Meerland.
Het bestemmingsplan en het daarvan onderdeel uitmakende Milieueffectrapport Meerland hebben betrekking op het park Meerland in het gebied Meerhoven. Het bestemmingsplan is door de gemeenteraad gewijzigd vastgesteld in zijn vergadering van 24 oktober 2006. Het besluit van Gedeputeerde Staten, alsmede het bestemmingsplan en het Milieueffectrapport liggen voor eenieder ter inzage met ingang van 25 januari 2007 tot en met 7 maart 2007 op werkdagen tijdens openingsuren bij de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, sector Bouw- en Woningtoezicht in het gebouw van de Technische Diensten, in het KlantenContactCentrum van het Stadskantoor en het Informatiecentrum Meerhoven (adressen en openingstijden zie colofon). Belanghebbenden kunnen binnen de genoemde termijn beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Geen beroep bij de administratieve rechter kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen als bedoeld in artikel 3:15 van de Algemene wet bestuursrecht naar voren heeft gebracht, geen bezwaar heeft gemaakt of geen administratief beroep heeft ingesteld. Binnen de beroepstermijn kunnen degenen, die beroep hebben ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State indienen. Beroepschriften resp. verzoeken om voorlopige voorziening dienen te worden gericht aan de afdeling respectievelijk de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

In het kader van de inhaalslag actualisatie bestemmingsplannen is het bestemmingsplan 'Prinsejagt Driehoeksbos 2004' in procedure gebracht. Dit bestemmingsplan beoogt een juridisch kader neer te leggen voor het verlenen van medewerking aan gewenste ruimtelijke ontwikkelingen (passend binnen het gemeentelijk beleid) en voor het optreden tegen ongewenste ruimtelijke ontwikkelingen (ongewenst gebruik van gronden en opstallen). Behoudens een enkele ontwikkeling in het plangebied is het bestemmingsplan overwegend conserverend van aard. Het bestemmingsplan Prinsejagt Driehoeksbos 2004, vastgesteld door de gemeenteraad op 6 juni 2006 en vervolgens op 29 juni 2006 ter goedkeuring verzonden naar Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant (GS), is bij besluit van 9 januari 2007, nummer 1207901, goedgekeurd. Het besluit van GS, alsmede het bestemmingsplan, liggen voor eenieder ter inzage met ingang van 25 januari 2007 tot en met 7 maart 2007 op de volgende adressen:
o KlantenContactCentrum van het Stadskantoor;
o sector Bouw- en Woningtoezicht van de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer in het gebouw van de Technische Diensten (4e etage). Adressen en openingstijden zie colofon.
Tegen het besluit van GS kan gedurende bovengenoemde termijn van zes weken beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Beroep tegen het besluit tot goedkeuring kan worden ingesteld door: o degenen die tijdig bedenkingen bij GS hebben ingebracht; o belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht.
Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. In geval van onverwijlde spoed kunnen degenen, die beroep hebben ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Het besluit treedt niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist.

Voorbereidingsbesluit
Bij de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, sector Bouw- en Woningtoezicht in het gebouw van de Technische Diensten en in het KlantenContactCentrum van het Stadskantoor (adressen en openingstijden zie colofon) liggen vanaf 25 januari 2007 op werkdagen tijdens openingsuren voor eenieder ter inzage de volgende voorbereidingsbesluiten:
o Centrum Doornakkers, 1e en 2e fase;
o rijwielpad Buddy Boldenlaan, aanleg ontbrekende schakel in een utilitaire rijwielverbinding in Blixembosch.
Het gaat hier om de verklaring van de gemeenteraad in zijn vergadering van 24 oktober 2006 dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor de gebieden, zoals die op respectievelijk tekening nummers 77113 en 77226 nader zijn aangegeven.
De voorbereidingsbesluiten treden in werking met ingang van 25 januari 2007 en vervallen een jaar na de datum van inwerkingtreding. Een en ander gebeurt overeenkomstig artikel 21 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Eenieder kan van 25 januari 2007 tot en met 7 maart 2007 tegen de voorbereidingsbesluiten schriftelijk bezwaar indienen bij de gemeenteraad.
Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:
o naam en adres van de indiener,
o de dagtekening,
o de omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht, o de gronden van het bezwaar.
Het bezwaarschrift dient te worden verzonden aan de directeur van de dienst Algemene en Publiekszaken, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven. Het bezwaar schorst niet de werking van het besluit. Daarvoor kan een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te 's-Hertogenbosch, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch.

Verleende vrijstelling
Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 5 december 2006 vrijstelling verleend ex artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening van het bestemmingsplan Tongelre buiten de ring ten behoeve van het mogelijk maken van het bouwen van een kantoor met bovenwoning met bijbehorende voorzieningen aan de Groenstraat te Eindhoven.
Het vrijstellingsbesluit ligt vanaf 25 januari 2007 tot en met 6 maart 2007 voor eenieder ter inzage op werkdagen tijdens openingsuren bij de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, sector Bouw- en Woningtoezicht in het gebouw van de Technische Diensten en in het KlantenContactCentrum van het Stadskantoor (adressen en openingstijden zie colofon).
Tegen het onderhavige vrijstellingsbesluit, voor zover dit voorziet in de ontwikkeling die gerealiseerd kan worden zonder dat daarvoor een bouwvergunning moet worden verleend als bedoeld in artikel 40 van de Woningwet, kan binnen zes weken na de dag waarop het besluit is ter inzage gelegd, door belanghebbenden een beroepschrift als bedoeld in de Algemene wet bestuursrecht worden ingediend bij de rechtbank te 's-Hertogenbosch, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Indien sprake is van een spoedeisend belang kan degene die een beroepschrift heeft ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te 's-Hertogenbosch, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Voor zover het besluit dient als juridische basis om op een later tijdstip tot verlening van een bouwvergunning te kunnen overgaan, kan daartegen geen bezwaar- of beroepschrift worden ingediend. Eerst wanneer ten aanzien van een verleende bouwvergunning rechtsbeschermingsmogelijkheden als bedoeld in de Algemene wet bestuursrecht zijn opengesteld, kan ook het vrijstellingsbesluit daarin worden betrokken.

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 17 januari 2007 vrijstelling verleend ex artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening van het bestemmingsplan 'Mensfort Rapenland 1996' ten behoeve van de realisatie van een multifunctioneel gebouw met diverse maatschappelijke voorzieningen en 106 appartementen op de hoek Winston Churchilllaan-Veldmaarschalk Montgomerylaan. Het vrijstellingsbesluit ligt vanaf 25 januari 2007 tot en met 7 maart 2007 voor eenieder ter inzage op werkdagen tijdens openingsuren bij de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, sector Bouw- en Woningtoezicht in het gebouw van de Technische Diensten en in het KlantenContactCentrum van het Stadskantoor (adressen en openingstijden zie colofon).
Tegen het onderhavige vrijstellingsbesluit, uitsluitend voor zover dit voorziet in ontwikkelingen die gerealiseerd kunnen worden zonder dat daarvoor een bouwvergunning moet worden verleend als bedoeld in artikel 40 van de Woningwet, kan binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd, door belanghebbenden een beroepschrift als bedoeld in de Algemene wet bestuursrecht worden ingediend bij de rechtbank te 's-Hertogenbosch, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Het recht om beroep in te stellen komt uitsluitend toe aan belanghebbenden die ten aanzien van het ontwerpvrijstellingsbesluit tijdig zienswijzen bij hun college hebben ingebracht, dan wel aan belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij niet overeenkomstig afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht tijdig hun zienswijze naar voren hebben gebracht. Indien sprake is van een spoedeisend belang, kan degene die een beroepschrift heeft ingediend bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank te 's-Hertogenbosch, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Voor zover het besluit dient als juridische basis om op een later tijdstip tot verlening van een bouwvergunning te kunnen overgaan, kan daartegen geen bezwaar- of beroepschrift worden ingediend. Eerst wanneer ten aanzien van een verleende bouwvergunning rechtsbeschermingsmogelijkheden als bedoeld in de Algemene wet bestuursrecht zijn opengesteld, kan ook het vrijstellingsbesluit daarin worden betrokken.

---

Kapvergunningen

De directeur van de dienst Algemene en Publiekszaken maakt bekend, dat voor het rooien van onderstaande bomen een vergunning is verleend:

Stadsdeel Gestel
o Vier bomen, Allersma t.o.v. nummer 54 i.v.m. groeibelemmering overige bomen.
Verzenddatum vergunning: 15 januari 2007.

Stadsdeel Strijp
o Acht bomen, GDC Noord i.v.m. aanleg groen-/waterzone (herplant). Verzenddatum vergunning: 16 januari 2007.

Stadsdeel Woensel-Noord
o Twee bomen, Jericholaan 73 i.v.m. lichtreductie en risico voor schade aan eigendommen;
o twee bomen, Rupelmondepad 12 i.v.m. lichtreductie en risico voor schade aan eigendommen;
o een boom, Firapeellaan 33 i.v.m. risico voor schade aan eigendommen. Verzenddatum vergunningen: 15 januari 2007.
o Een boom, Vliststraat 35 i.v.m. risico voor schade aan eigendommen; o een boom, Henri van der Puttlaan 1: de boom is te groot in verhouding tot de tuin;
o een boom, Amstelstraat 112 i.v.m. lichtreductie. Verzenddatum vergunningen: 16 januari 2007.

De vergunningen liggen vanaf heden, gedurende zes weken, ter inzage in het KlantenContactCentrum van het Stadskantoor, adres en openingstijden zie colofon. Belanghebbenden kunnen, binnen zes weken na de dag volgend op de verzenddatum van de betreffende vergunning, een gemotiveerd bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 90150, 5600 RB te Eindhoven.

---

Colofon

Dit is een officiële publicatie van het gemeentebestuur van Eindhoven.
De openbare nota's, besluiten, tekeningen e.d., die betrekking hebben op de vermelde onderwerpen, liggen ter lezing in het gemeentelijk KlantenContactCentrum. In sommige gevallen liggen de stukken ook ter inzage bij een gemeentelijke dienst (zoals vermeld in de desbetreffende rubriek).
Het KlantenContactCentrum bevindt zich in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10. U kunt er terecht voor algemene informatie, vragen en meldingen over het onderhoud, de veiligheid en leefbaarheid van de stadsdelen. U bent er welkom op maandag van 9.00-17.00 uur en op dinsdag t/m vrijdag van 9.00-16.00 uur.
De dienst Algemene en Publiekszaken bevindt zich eveneens in het Stadskantoor. Bij deze dienst bent u welkom op maandag van 9.00-19.00 uur en op dinsdag t/m vrijdag van 9.00-16.00 uur. De diverse sectoren van de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer zijn gehuisvest in het gebouw van de Technische Diensten, Frederik van Eedenplein 1. Deze dienst is voor het publiek geopend op werkdagen van 9.00-16.00 uur.
De SRE Milieudienst is gehuisvest aan de Keizer Karel V Singel 8. U bent er welkom van 9.00-17.00 uur.
Het Informatiecentrum Meerhoven is gevestigd aan Zandkasteel 43. U bent er welkom van dinsdag t/m vrijdag van 13.00-18.00 uur en zondag van 11.00-16.00 uur.
De Stadsdeelbus, het mobiel informatiecentrum van de stadsdeelteams, staat op de volgende tijdstippen in de stadsdelen: o dinsdag 10-12 uur Woensel-Zuid, hoek Woenselse Markt/Van Brakelstraat;
o dinsdag 13-15 uur Stratum, winkelgebied Roostenlaan; o woensdag 10-12 uur Woensel-Noord, weekmarkt Winkelcentrum Woensel; o woensdag 13-15 uur Gestel, weekmarkt Kastelenplein; o donderdag 10-12 uur Tongelre, weekmarkt Generaal Bothalaan; o donderdag 13-15 uur Strijp, weekmarkt Trudoplein.

Telefoonnummers:
o KlantenContactCentrum, 238 60 00
o Informatiebalie sector Bouw- en Woningtoezicht 238 64 46 o Tekstbeeld-telefoon voor doven en slechthorenden 238 49 90 o Milieuklachtencentrale voor vragen en klachten over milieuzaken 259 45 00
o Informatiecentrum Meerhoven, algemene informatie 234 80 40 o Redactie Eindhoven Dichterbij 238 24 41

Eindhoven, 24 januari 2007.

---