Gemeente Utrecht

WIJKBIJEENKOMST "BLIK OP VEILIG OVERVECHT"

Wijkbureau Overvecht organiseert op woensdag 24 januari a.s. de wijkbijeenkomst 'Blik op veilig Overvecht'. Tijdens deze avond kijken bewoners en ondernemers, samen met de burgemeester, de wijkwethouder en professionals in de wijk, terug op een jaar extra aandacht voor veiligheid in urgentiegebied Zambesi-/Tigrisdreef en kijken ze vooruit naar de toekomst. Het onderwerp wordt geïllustreerd met de vertoning van een film. De bijeenkomst start om 20.00 uur en vindt plaats in zorgcentrum Rosendael,

Indusdreef 5.

Sinds januari 2006 is het gebied Zambesidreef/Tigrisdreef in Overvecht urgentiegebied binnen de aanpak Utrecht Veilig!. Dit is het veiligheidsprogramma van gemeente, politie en openbaar ministerie om de veiligheid in Utrecht te verbeteren. Het urgentiegebied Zambesi-/Tigrisdreef ligt tussen de Cariegiedreef, Einsteindreef, Klopvaart en Karl Marxdreef.

Omdat dit gebied begin 2006 urgentiegebied is geworden, hebben de partners in veiligheid hier het afgelopen jaar extra geïnvesteerd met meer maatregelen en een grotere inzet. De bijeenkomst van 24 januari staat vooral in het teken van de resultaten die hier het afgelopen jaar op veiligheidsgebied zijn bereikt.

Tijdens de bijeenkomst krijgen de aanwezigen een film te zien. Hierin komen bewoners en ondernemers uit het gebied aan het woord Zij geven in de film antwoord op de vraag of de extra investeringen resultaten hebben opgeleverd en welke acties zij het komende jaar wensen. Na de vertoning van de film is het woord aan:

· de politie: districtschef Peter Gieling

· het openbaar ministerie: officier van justitie Heleen Rutgers

· de gemeente: wijkwethouder Rinda den Besten

Burgemeester A. Brouwer-Korf opent de avond. Na afloop van de serie presentaties is er tot 22.00 uur gelegenheid om informeel door te praten met de inleiders.

Programma

19.30 uur - Ontvangst, zaal open.

20.00 uur - Welkom en toelichting programma gespreksleider

20.05 uur - Openingswoord burgemeester Brouwer

20.15 uur - Vertoning film

20.35 uur - Reacties op de film door OM, politie en gemeentebestuur

21.00 uur - Discussie in de zaal

21.30 uur - Einde formeel gedeelte

22.00 uur - Sluiting

Noot voor de media:

Meer informatie over deze avond is te verkrijgen bij gemeente Utrecht, bestuurscommunicatie, telefoon: 030 - 286 11 32