Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* Januari

---

Prinses Laurentien opent 24 januari 2007 stemperiode Nederlandse Kinderjury

Hare Koninklijk Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden opent woensdagmiddag 24 januari in de Ridderzaal in Den Haag de stemronde van de Nederlandse Kinderjury.

De Kinderjury heeft tot doel zo veel mogelijk kinderen kennis te laten nemen van nieuwe kinderboeken en hen aan te zetten tot meer én kritisch lezen.

Van 24 januari tot 16 mei stemmen kinderen van 6 tot en met 12 jaar op hun favoriete boeken (maximaal 5) die in 2006 voor het eerst zijn verschenen. De jury kent 2 leeftijdscategorieën: van 6 t/m 9 jaar en van 10 t/m 12 jaar. Uiteindelijk wordt uit elke categorie één boek bekroond.

De Nederlandse Kinderjury viert haar 20 jarig jubileum. De bijeenkomst wordt gevierd in aanwezigheid van veel oud-winnaars van de prijs van de Nederlandse Kinderjury, minister Van der Hoeven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en 200 kinderen van verschillende scholen in Nederland. De middag wordt gepresenteerd door Paul de Leeuw.

Op 24 januari wordt tevens een oproep gedaan om te solliciteren naar een plek in de Senaat.
Sinds vorig jaar maakt een Senaat van twaalf kinderen uit het hele land onderdeel uit van de Kinderjury. Zij maakt een juryrapport op basis van de boeken waarop de meeste stemmen zijn uitgebracht.

9 januari 2007
© RVD