Ingezonden persbericht

GroenLinksfractie Heerlen

Aan: College van Burgemeester en Wethouders gemeente Heerlen.

Onderwerp: Vragen ex artikel 35 betreffende brief van dhr. P. Lenssen dd 21.01.2007

Heerlen, 22.01.2007 Geachte College.
Mijn fractie is erg verontrust en verbaasd na het lezen van de e-mail van dhr Lenssen, voorzitter van de vluchtelingenwerkgroep Keer het Tij omtrent de opvang van de uitgeprocedeerde Heerlense asielzoeker. De aanpak van ons , Links'Heerlens college in deze, bevreemdt mijn fractie en valt niet goed te begrijpen. Vandaar dat ik u een paar vragen zou willen stellen. Gezien het spoedeisende karakter van de kwestie hoop ik dat ik uw antwoorden op zeer korte termijn tegemoet kan zien.

Vragen:


1. Deelt uw college met ons en dhr Lenssen, de mening dat als alle gemeenten in Nederland op die manier zouden reageren er op dit moment duizenden mensen door het land zouden zweven. En dat alleen omdat minister Verdonk in strijd met de afspraken, heeft verzuimd een sluitende asielprocedure op te zetten deze vluchtelingen noodgedwongen terugkeren naar de gemeente waar ze vóór Ter Apel verbleven?


2. De landelijke fracties van bijna alle deelnemende partijen in het Heerlenscollege pleiten voor een humaan asielbeleid. Vindt u als college ook dat noodopvang voor deze (kleine)groep asielzoekers, die tussen wal en schip raken tot een humaan asielbeleid behoort?


3. Bent u als college bereid aan een humaan asielbeleid mee te werken? Zo ja op welke manier?


4. Wat is de motivatie van het college om noodopvang in dit specifiek geval te weigeren?


5. Waar moet, volgens uw college deze Heerlens burger in dit specifiek geval, zich naar wenden?


6. Is het college bereid om zo snel mogelijk in gesprek te treden met dhr Lenssen van Keer het Tij en ondergetekende om dit probleem op te lossen?

Hopende op een snel antwoord,

Sajjad Rahnama'i
Fractie voorzitter GroenLinks Heerlen eo
Patersweg 22
6431 GC Hoensbroek
06-14921362


---- --