Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amersfoort, 22 januari 2007

IVAN BOUWT EEN HELIKOPTER OP HET STROMENLAND!

Op vmbo school Het Stromenland in Amersfoort wordt koortsachtig gewerkt aan de realisatie van Ivan's helikopter. De helikopter zal maar liefst 13 meter lang worden. Een enorme klus waarvoor Ivan alle hulp nodig heeft, die hij kan krijgen. Op dit moment benadert Ivan leerlingen van basisscholen uit de regio. Na een les over helikopters, vaardigt de klas haar eigen Ivan-helpers af. Maandag 22, dinsdag 23 en woensdag 24 januari komen de Ivan-helpers naar Het Stromenland - locatie Hooglandseweg om mee te helpen aan de helikopter.

Foto wedstrijd
Op de website van Ivan (bereikbaar via www.hetstromenland.nl) kunnen basisschoolleerlingen Ivan verders steunen door deel te nemen aan de sticker-foto wedstrijd. Degene die de foto maakt met mijn sticker op een plek die door Amersfoortse jongeren het best gezien wordt, wint een vlucht in een echte helikopter!

Ivan Rap
Op Ivan's website is inmiddels een stoere rap verschenen over Ivan en Het Stromenland. Ivan heeft door alle drukte weinig tijd om te reageren. In de gang roept hij nog: "Echt vet die rap op m'n site. Die jongens zijn cool. Hopelijk krijgen we hierdoor nog meer hulp van iedereen. De helikopter wordt trouwens net zo cool!" Ook meneer Grotius is erg in zijn nopjes: "Fantastisch! Wat een enthousiasme en energie. Het bruist hier werkelijk in de lokalen en op de gangen. Dit willen we iedereen laten zien! Prachtig hoe die jongelui deze uitdaging oppakken. Natuurlijk help ik hier en daar een handje, want ik vind ik het super!

Programma
Van maandag 22 januari t/m woensdag 24 januari 2007 vinden de bouwdagen plaats met basisscholieren. Op donderdag 25 januari is de feestelijke onthulling van de helikopter. Tijdens de officiële opening van het nieuwe technieklokaal van Het Stromenland.