Digitale Gemeente Houten

Informatiebijeenkomsten spoorverdubbeling

dinsdag 16 januari 2007 - Bron: Prorail

Na jaren van plannen maken, gaat ProRail in februari echt van start met de uitvoering van de werkzaamheden die nodig zijn voor de realisatie van het verdubbelen van het spoor. De spoorbaan, die dwars door Houten loopt, wordt verdubbeld van twee naar vier sporen over een lengte van ruim vijf kilometer. Daar komt heel wat bij kijken; de aanvoer van zand voor het verbreden van de spoordijk, het verplaatsen van perrons, de bouw van twee stations, het werk aan bestaande spoorviaducten, de aanleg van nieuwe spoorviaducten, geluidsschermen etc. Deze werkzaamheden duren tot eind 2010.

Wat gebeurt wanneer, waar en hoe?
ProRail organiseert drie informatiebijeenkomsten waarin de spoorwerkzaamheden worden toegelicht. Tijdens deze bijeenkomsten worden presentaties gegeven over de inhoud van de werkzaamheden, zijn er planningen te zien en is er de gelegenheid tot het stellen van vragen aan diverse projectdeskundigen. De nadruk ligt per bijeenkomst op een ander gedeelte van Houten. Op deze manier wordt een ieder uitgebreid ingelicht over de werkzaamheden in zijn of haar directe omgeving!

De indeling van de bijeenkomsten
maandag 22 januari: bijeenkomst met nadruk op gebied ten noorden van het stationsgebied in het centrum. Locatie: gemeentehuis via gemeente Ingang, Onderdoor 25, inloop 19.30 uur, start 20.00 uur. maandag 29 januari: bijeenkomst met nadruk op het stationsgebied in het centrum richting de Koppeling. Locatie: gemeentehuis via gemeente Ingang, Onderdoor 25, inloop 19.30 uur, start 20.00 uur. donderdag 1 februari: bijeenkomst met nadruk op de werkzaamheden die plaatsvinden vanaf de Koppeling richting het zuiden. Locatie: grote zaal van het dienstencentrum Lorech (Hollandsspoor 37) in Houten Castellum, inloop 19.30 uur, start 20.00 uur.

Voor meer informatie over een van deze bijeenkomsten, bel: (030) 235 85 82 en vraag naar Edith Rameckers of mail: houten@prorail.nl

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).