Ingezonden persbericht


Persbericht

TUMULT, de Volkskrant en Universiteit Utrecht organiseren iedere derde maandag in de maand het KennisCafé: een ontmoetingsplek voor wetenschappers, studenten, journalisten en iedereen met interesse in wetenschap! Tijd: 20.00 uur tot 21.30 uur. Locatie: Nieuwe Dikke Dries, Oudkerkhof 36 Utrecht. Entree vrij. (Reserveren/info: 030-2332430/www.tumultdebat.nl)

22 januari: Nederland Snuffelstaat

Ook in 2007 organiseren TUMULT, de Volkskrant en de Universiteit Utrecht maandelijks een KennisCafé. De allereerste gaat over Nederland als snuffelstaat. Na de ophef over de stemcomputers is de discussie over de onfeilbaarheid en veiligheid van computers opnieuw opgelaaid. In het KennisCafé vragen we ons af hoe de toekomst van onze gecomputeriseerde samenleving eruit zal zien. Hoever gaan de controlemogelijkheden van de overheid? Hoe beschermen wij onszelf tegen overheid en bedrijfsleven die almaar meer instrumenten in handen hebben om ons computergedrag te volgen?

Ook in dit nieuwe seizoen gepeperde columns door Marcel Hulspas en Maarten van Rossem. Martijn van Calmthout bevraagt o.a. Bart Jacobs, hoogleraar software security and correctness Radboud Universiteit Nijmegen en Jan Grijpink, hoogleraar computer en informatiewetenschappen Universiteit Utrecht .

Voor mee rinformatie kunt u terecht bij Fetsje luimstra , 030-2332430/ fetsjeluimstra@tumultdebat.nl

Op de hoogte blijven? Meld u aan voor de nieuwsbrief op www.tumultdebat.nl.

St. Utrechts Debatcentrum TUMULT
Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1, Utrecht
Kantoor: Wijde Doelen 11, Utrecht. Post: Postbus 411, 3500 AK Utrecht T. 030 2332430 F. 030 2232581 website: http//www.TUMULTdebat.nl