Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 januari 2007

Dronken automobilist rijdt weg na aanrijding

Glanerbrug

Zondagavond 21 januari werd om ongeveer 20.30 uur een aanrijding gemeld op de kruising Gronausestraat / Tolstraat / Kerkstraat in Glanerbrug. Een 31-jarige automobilist uit Gronau stond voor de kruising op de Gronausestraat te wachten voor het rode verkeerslicht. Een naar later bleek 34-jarige automobilist uit Enschede, reed aan de achterzijde tegen hem aan. Na de schade te hebben bekeken stapte deze laatste weer in en reed weg. Het kenteken van de auto werd genoteerd en even later kon hij in zijn woning worden aangehouden, waar bleek dat de 34-jarige de nodige alcoholische versnaperingen had genuttigd. Aan het bureau wees de ademanalyse 2.65 promille uit. Omdat bleek dat de man militair is, is de Koninklijke Marechaussee gewaarschuwd die het verder onderzoek zullen doen. (07-009793)

Vier jeugdigen aangehouden na vernielen ruit bushokje

Enschede

Getuigen gaven zondagavond 21 januari om een uur of acht door dat door een viertal jeugdigen, twee jongens en twee meisjes, een ruit was vernield van een bushokje op de Disselhoek in Enschede. Goede signalementen werden van de vier doorgegeven en direct werd een onderzoek gestart. Naar aanleiding van dit onderzoek konden de vier, twee Enschedese jongens van 17 jaar en twee Enschedese meisjes van 15 en 16 jaar, worden aangehouden. Zij zijn, nadat hun ouders van e.e.a. op de hoogte waren gesteld, aan het bureau opgesloten. In de loop van maandag de 22e januari zijn alle vier voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-009786)

Jongens betrapt tijdens diefstal

Almelo

Op zondag 21 januari kreeg de politie omstreeks 14.00 uur een telefoontje van een getuige die zag dat twee knapen goederen aan het stelen waren op een bouwterrein aan de Landweer in Almelo. Toen de jongens door hadden dat ze gezien waren maakten ze zich uit de voeten. Daarbij lieten ze hun fietsen en de spullen die ze wilden stelen, klein bouwmateriaal, achter. De politie heeft een onderzoek naar de diefstal ingesteld en kon een 14 en een 15-jarige jongen uit Almelo aanhouden. De jongens legden op het bureau een bekennende verklaring af en zullen worden voorgedragen aan HALT. (07-009721)

Baldadige man mishandeld politieman

Almelo

Aan de Sluiskade Noordzijde heeft de politie zondag 21 januari omstreeks 19.00 uur een man aangehouden vanwege baldadig gedrag. De man liep dronken op straat en wilde op een auto klimmen. Op het bureau werd de man, een 25-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats, erg vervelend en greep hij een politieman bij zijn keel en beet hem in zijn pols. De politie heeft de zaak in onderzoek en na overleg met justitie wordt er gekeken wat er met de man moet gebeuren.

Jan Camphuis / Nancy Hanterink: 053-4555588


---- --