KNHS


Mat Vestjens bij acclamatie gekozen in vacature Leo Tacken 22/1/2007

ERMELO (KNHS) - Tijdens de op maandag 15 januari 2007 gehouden vergadering van de Ledenraad van de KNHS is de heer M.J.H. (Mat) Vestjens te Venlo bij acclamatie gekozen als opvolger van Leo Tacken. De bestuursleden Gerda Verburg en Ieko Sevinga werden eveneens bij acclamatie herkozen.

Voorzitter Martien van den Heuvel schetste de bestuurlijke hippische loopbaan van de vertrekkende Leo Tacken, die zich over een periode van ruim dertig jaar uitstrekte en zich vooral binnen het verband van de vroegere Nederlandse Katholieke Bond van landelijke rijverenigingen en ponyclubs (NKB) afspeelde. In 1993 kwam hij in het bestuur van deze organisatie, werd vice-voorzitter en kort voor de fusie wegens het plotselinge vertrek van de toenmalige voorzitter zijn opvolger. Leo Tacken leverde zijn bijdrage aan het fusieproces en werd op 1 januari 2002 lid van het Federatiebestuur met de portefeuille wedstrijdsport en verenigingszaken. De voorzitter prees de heer Tacken om zijn deskundigheid en grote inzet en maakte bekend, dat het Federatiebestuur hem de gouden speld van de KNHS had toegekend. In zijn dankwoord wilde Leo Tacken vooral vooruit kijken. Hij pleitte ervoor, dat de KNHS zich de komende jaren vooral als dé belangenbehartiger voor en als serviceorganisatie ten diensten van de topsport, wedstrijdsport en recreatiesport zal manifesteren. "De komende jaren moet er ook gewerkt worden aan het wij-gevoel", aldus Tacken die zijn medebestuursleden bedankte voor hun collegiale en harmonieuze samenwerking.

Nadat de Vertrouwenscommissie bij monde van het ledenraadslid Gertjan van Muylwijk een positief advies had uitgebracht inzake de kandidatuur van de heer M.J.H. Vestjens, bleek diens verkiezing een formaliteit. De heer Vestjens, thans lid van het College van Gedeputeerde Staten van de provincie Limburg en een enthousiast paardenman, werd zonder stemming verkozen verklaard.

De Ledenraad ging akkoord met een groot aantal reglementswijzigingen en stemde zonder discussie in met de haalbaarheidsstudie naar de samenwerking van de KNHS en het KWPN op het gebied van een gezamenlijk gebruik van de accommodatie op het KNHS-centrum te Ermelo. Penningmeester Ieko Sevinga polste de Ledenraad over de binnen het Federatiebestuur levende wens om het te verwachten positieve resultaat over 2006 deels te bestemmen voor specifieke en eenmalige projecten. Dat leverde verschillende reacties op waarna de heer Sevinga concludeerde, dat het merendeel van de Ledenraad welwillend tegenover een voorstel terzake staat.