Pijnacker-Nootdorp


datum 22 januari 2007

Overheid.nl Monitor
Gemeente Pijnacker-Nootdorp stijgt op landelijke ranglijst

De gemeente Pijnacker-Nootdorp maakt met gepaste trots bekend dat zij fors gestegen is op de landelijke ranglijst van gemeentelijke websites. De stijging van 381 naar de 47e plaats levert Pijnacker-Nootdorp de speciale vermelding op van `Winnaar'.

Dat blijkt uit de meest recente gegevens van de `Overheid.nl Monitor'. Deze monitor brengt, in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de ontwikkelingen op het terrein van de elektronische overheid in kaart.

Winnaar
Op 17 januari 2007 zijn de nieuwe ranglijsten van Overheid.nl Continue Monitor opgemaakt. In de gemeentelijke ranglijst zijn door de gemeentelijke herindeling per 1 januari gemeenten afgevallen en ook weer enkele bijgekomen. Eén van die nieuwkomers is de gemeente Maasgouw. Arnhem komt vanaf plaats 8 binnen in de top 5. Er zijn ook enkele flinke stijgers deze maand: Edam- Volendam, Oostzaan, Zevenaar, Breukelen, Uitgeest en Staphorst stijgen allemaal meer dan 100 plaatsen. Maar de beste gemeente is deze keer Pijnacker-Nootdorp. Onze gemeente stijgt maar liefst 334 plaatsen naar positie 47.

Provincies
Het Waterschap Groot Salland stijgt van plaats 8 naar plaats 4. Bij de provincies en departementen zijn wel wijzigingen doorgevoerd, maar deze hebben echter niet geleid tot grote verschuivingen op de ranglijsten.

Noot voor de redactie;