Aedes

Demoversie rekenmodel Areadne beschikbaar

22 januari 2007

Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg heeft een demoversie van het rekenmodel Areadne beschikbaar. Investereerders in wonen, zorg en welzijn kunnen het programma nu eerst leren kennen met de demoversie. Het rekenmodel kan de meest optimale inzet van middelen, zoals grond, gebouwen en locaties berekenen. Ook berekent het de maatschappelijke winst die de nieuw- of verbouw kan opleveren.

Areadne maakt het mogelijk om in een vroeg stadium van de planontwikkeling alle berekeningen helder op een rijtje te zetten. Het model werkt op basis van een investeringsprogramma en kengetallen. Na invoer van deze gegevens krijgt de gebruiker op elk gewenst moment helder zicht op de voor- en nadelen van de plannen. Omdat partijen vooraf samen de uitgangspunten bepalen, is transparantie verzekerd.

De gratis demoversie is te downloaden op de website van het Kenniscentrum Wonen-Zorg. Deze werd ontwikkeld door de samenstellers van Areadne, professor George de Kam van de Radboud Universiteit Nijmegen en ir. Sjoerd Bijleveld van de TU-Delft. De demoversie van Areadne is gratis en volledig functioneel.


* Meer informatie en demoversie op de website van het KCWZ