OCW op hoofdlijnen akkoord aanpak school Lievenshove

Faction b.v.

Ministerie van Onderwijs op hoofdlijnen akkoord met plan van aanpak Lievenshove

Etten-Leur, 22 januari - Het ministerie van OCW gaat op hoofdlijnen akkoord met het plan van aanpak ter verbetering van de kwaliteit van het onderwijs op de VSO-afdeling van Lievenshove in Oosterhout.

Dit is het resultaat van overleg vanmiddag tussen Het Driespan, het bevoegd gezag waaronder Lievenshove ressorteert, OCW en de Onderwijsinspectie.

Afgesproken is dat Het Driespan in de komende dagen nog enkele aanpassingen aanbrengt, met het oog op vaststelling van het plan aan het einde van deze week. In de komende zes maanden zullen de verbeteringen moeten worden geïmplementeerd zodat bij het begin van het nieuwe schooljaar de kwaliteit op Lievenshove weer aan de maat is. De inspectie zal de voortgang van dit verbetertraject monitoren en het ministerie hierover informeren.

OCW, inspectie en Het Driespan zijn het eens over de richting van de ontwikkelingen. Partijen zijn het eens dat een inhoudelijk fundament noodzakelijk is om richting te geven aan alle verbeteractiviteiten. De onderwijskundige visie en de locatieprofielen, die Het Driespan in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld, zullen moeten worden aangescherpt in het licht van de recente verplaatsingen van leerlingen en leerkrachten.

Verder zijn partijen het eens dat een integrale aanpak voor alle locaties van Het Driespan nodig is. De prioriteit moet daarbij liggen op Lievenshove.

De laatste jaren heeft het niet zo zeer ontbroken aan plannen voor een goede kwaliteit, maar vooral aan de daadwerkelijke implementatie daarvan. Er liggen concrete voorstellen om management, organisatie en rapportagestructuur te verbeteren. Dit moeten zorgen voor een betere doorvertaling van plannen naar de werkvloer.

Ten derde is er overeenstemming dat draagvlak onder het personeel een noodzakelijke voorwaarde is voor het welslagen van het hele proces. Een nieuwe communicatie- en managementstructuur moeten dit waarborgen.