Stadsdeel Amsterdam-Noord

Storm zorgt voor veel extra werk

Dit weekend en vandaag zijn de medewerkers van Stadsdeelwerken en Sport nog hard bezig met het afhandelen van de stormschade. Afgelopen donderdag werkten zon 65 medewerkers al tot laat in de avond door, om de ergste schade op te ruimen. Vrijdagochtend waren de meeste voet- en fietspaden en wegen dan ook al vrij van afgewaaide takken en andere weggewaaide rommel, zoals reclameborden.

In de Molenwijk heeft de storm de meeste schade aangericht. Tussen de flats waaiden wel 50 bomen om, vooral populieren. Daarnaast liepen 30 bomen ernstige schade op. De medewerkers van Stadsdeelwerken beoordelen de komende dagen welke bomen er gevaar opleveren en alsnog verwijderd dienen te worden.

De grootste overlast door de storm ondervonden de bewoners van een woning aan de Stierstraat. Zij kregen een boom op hun huis en waren heel blij dat het stadsdeel deze boom heel snel wist te verwijderen.

Bomen in particuliere tuinen

Het stadsdeel verzorgt het onderhoud van bomen in de openbare ruimte. Indien er schade is aan bomen in particuliere tuinen, dan verzoekt het stadsdeel de bewoners deze schade te melden aan de eigenaar van de woning, bijvoorbeeld de woningbouwcorporatie.