Verzamelpersbericht maandag

's-Hertogenbosch, 22-01-2007

Woninginbreker (15) op heterdaad aangehouden

s-Hertogenbosch De politie heeft vanmiddag in de omgeving van Treurenburg in s-Hertogenbosch een 15-jarige inwoner uit die plaats op heterdaad aangehouden voor een poging tot inbraak. De politie kreeg een melding dat de verdachte een poort van een woning had opengebroken en probeerde in te breken. De verdachte werd overlopen en nam de benen. De politie zette de politiehelikopter en diverse surveillance-eenheden in. E.e.a. resulteerde in de aanhouding van de verdachte op Treurenburg. Bij de inbraak is nog een tweede verdachte gesignaleerd. De politie onderzoekt de zaak.

Tielse aangehouden voor verzet en belediging

s-Hertogenbosch Zondagavond is op het centraal station in s-Hertogenbosch een 33-jarige vrouw uit Tiel aangehouden voor belediging en verzet. De vrouw hield zich bij de plaatsbewijscontrole door de conducteur slapende. Toen agenten haar aanspraken omdat ze mogelijk onwel was, bleek er niets met haar aan de hand. De vrouw wilde/kon geen plaatsbewijs tonen. Tegen de agenten trok zij haar register met beledigende teksten open. De vrouw wilde de trein niet uit. Agenten hebben haar aangehouden. Zij verzette zich hevig en bleef schreeuwen. De vrouw is voor verhoor ingesloten.

Verdachte mishandeling aangehouden

s-Hertogenbosch Maandagmorgenvroeg heeft de politie op de Havensingel in s-Hertogenbosch een 36-jarige Bosschenaar aangehouden voor mishandeling van een 59-jarige Bosschenaar. De mishandeling vond begin december plaats op de Visstraat in s-Hertogenbosch. De politie kwam de verdachte op het spoor na rechercheonderzoek. Het slachtoffer hield aan de mishandeling een snijwond in het gezicht over. De wond is in het ziekenhuis gehecht. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Man aangehouden voor bedreiging

Vught Zondagavond heeft de politie aan de Hofsteeg in Vught een 39-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor bedreiging. De man wordt ervan verdacht een 82-jarige medebewoner verbaal met de dood te hebben bedreigd. De verdachte is aangehouden en ingesloten.

Tweede verdachte aangehouden na vechtpartij

Boxtel De politie heeft maandagmorgenvroeg een 39-jarige man uit Boxtel aangehouden in verband met betrokkenheid bij een vechtpartij die in de nacht van zaterdag op zondag plaatsvond bij een horecagelegenheid op de Markt in Boxtel. Een 20-jarige man uit Boxtel werd daarbij met een bierglas in het gezicht geslagen en raakte daarbij gewond. Gisteren werd in verband hiermee al een 32-jarige man uit Boxtel aangehouden. De 39-jarige verdachte is ingesloten, ook de andere verdachte zit nog vast.

Auto-inbreker aangehouden

Oss De politie heeft zondagavond op de Colijnstraat in Oss een 40-jarige auto-inbreker uit die plaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht vrijdagavond jl. in de Thorbeckestraat te hebben ingebroken in een auto. Uit de auto is audioapparatuur ontvreemd. Rechercheonderzoek heeft tot de verdachte geleid. De Ossenaar is ingesloten.

Man doet aangifte van beroving

Oss Maandag heeft een 17-jarige Ossenaar aangifte gedaan van beroving op de Hescheweg in Oss. De man is zaterdagavond jl. op zijn fiets aangereden door een scooter, waardoor hij ten val kwam. Op de scooter zaten twee personen die hem met fysiek geweld dwongen geld af te geven. Het slachtoffer liep tengevolge van zijn val een paar pijnlijke plekken op. De daders gingen er op een scooter vandoor in de richting van de Mondriaanlaan. De politie onderzoekt de zaak.

Jeugdige brandstichtertjes aangehouden

Boxmeer De politie heeft zondagmiddag aan het Van Speyk in Boxmeer een 12-jarige jongen uit Wanroij en een 13-jarige jongen ui Boxmeer aangehouden voor het in brand steken van een prullenbak. De twee worden voorgedragen voor alternatieve bestraffing door bureau HALT.

Slachtoffer verkeersongeval overleden

Beers De 23-jarige man uit Mill die woensdagavond 10 januari 2007 ernstig gewond raakte bij een eenzijdig verkeersongeval op de Millseweg in Beers, is zondag aan zijn verwondingen overleden. De man reed 10 januari in de richting van Beers en verloor na een inhaalmanoeuvre de macht over het stuur. Hij belandde met zijn auto tegen een boom en raakte bekneld. De traumahelikopter kwam die avond ter plaatse en stabiliseerde het slachtoffer. De man is uiteindelijk gisteren aan zijn verwondingen.