Aedes

SEV Academie voor vernieuwing en ontwikkeling van start

22 januari 2007

De Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting (SEV) gaat op 29 maart 2007 van start met de SEV Academie. Deze bestaat uit vier inspirerende werkateliers over actuele maatschappelijke volkshuisvestelijke vraagstukken. De werkateliers zijn bedoeld voor strategie- en beleidsprofessionals die samen met vakgenoten en externe deskundigen deze vraagstukken benaderen.

In elk werkatelier wordt een maatschappelijk woonprobleem vanuit verschillende invalshoeken bekeken. Het onderwerp van het eerste werkatelier dat 29 maart 2007 van start gaat, is: de kloof tussen de huur- en koopmarkt. Sprekers zijn onder andere Johan Conijn, directeur Centraal Fonds voor de Volkshuisvesting en hoogleraar Woningmarkt aan de Universiteit van Amsterdam en Eppie Fokkema van Woonquest.

De SEV Academie wil meerdere keren in het jaar kleine werkateliers voor circa 25 professionals organiseren. Diverse sprekers zullen het onderwerp vanuit diverse invalshoeken benaderen. Wat zit er áchter de problemen? Welke vernieuwende oplossingen en experimenten zijn daarvoor beschikbaar of nog te bedenken? Ideeën met potentie krijgen de SEV-experimentstatus en kunnen vervolgens op professionele begeleiding rekenen.