Politie Limburg-Zuid

Datum maandag 22 januari 2007

Nuth; identiteit van stoffelijk overschot in kast bekend

Het stoffelijk overschot van de man dat donderdag 18 januari 2007 in een kast op een kamer van een kamerverhuurbedrijf in Nuth werd aangetroffen is dat van een 31-jarige inwoner van Schotland.

Eerder bestond al het vermoeden dat het om de 31-jarige inwoner uit Schotland zou gaan. Inmiddels is de familie van het slachtoffer over de dood van de man in kennis gesteld.

Sittard; autokrakers op heterdaad aangehouden

De politie heeft maandagmorgen op de Celine Klinkenberghstraat in Sittard een 25-jarige inwoner van Sittard en een 34-jarige inwoner van Reuver aangehouden, op verdenking van een inbraak in een bestelbus.

De twee aangehouden mannen waren samen met een derde persoon omstreeks 04.40 uur doende goederen uit de bestelbus over te laden in een andere auto, toen agenten ter plaatse verschenen. Een van hen sloeg meteen op de vlucht. De Sittardenaar en de man uit Reuver konden echter worden aangehouden. Zowel op straat als in de auto van de daders werden meerdere dozen met wijn aangetroffen. Deze dozen bleken afkomstig te zijn uit de bestelbus.

De twee verdachte zijn in verband met het onderzoek ingesloten.

Heerlen; politie onderzoekt brand in woning Saffierstraat

De districtsrecherche van Heerlen stelt een onderzoek in naar de brand in een flatwoning aan de saffierstraat in Heerlen, waarbij zondagmiddag twee personen ernstig gewond raakten.

De slachtoffers zijn de 43-jarige bewoner en een 44-jarige man die elders in Heerlen woont. Beide mannen zijn overgebracht naar het Brandwondencentrum in Beverwijk en het Klinikum in Aken.

De brand brak omstreeks 14.00 uur uit. Toen agenten arriveerden, kwam één van de slachtoffers uit de betreffende woning gelopen. Het andere slachtoffer werd door de brandweer uit de woning gehaald. Beide slachtoffers werden aanvankelijk naar het ziekenhuis in Heerlen vervoerd. Later werden zij naar de twee brandwondencentra overgebracht.

Hoe de brand is ontstaan is onduidelijk. In verband met het onderzoek roept de politie getuigen op zich te melden (0900 - 8844).

Landgraaf; gewapende overval op benzinetankstation

Zondagmiddag omstreeks 17.30 uur hebben twee gemaskerde mannen een gewapende overval gepleegd op een benzinetankstation aan de Heerlenseweg in Landgraaf.

Een van de daders bedreigde een 54-jarige vrouw medewerkster met een mes en eiste geld. De daders gingen met een onbekend geldbedrag aan de haal en vluchtten in de richting van het Schaesbergerveld in Heerlen. De politie startte een onderzoek.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --