Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Doetinchem - Lastige patiënt beledigt en belaagt agente   |
Een 31-jarige inwoonster uit Zelhem is op zondag (21/01) aangehouden voorbelediging van een agente. Tijdens de aanhouding verzette de verdachte zich hevig, waardoor de agente lichtgewond raakte. De verdachte is verhoord en heeft een verklaring afgelegd.

De politie kreeg kort voor middernacht een melding dat er een lastige patiënt zou zitten bij de huisartsenpost in het Slingeland ziekenhuis. Ter plaatse troffen agenten inderdaad een recalcitrante patiënt aan. Tijdens het begeleiden van deze patiënt naar de uitgang, werd een agente meerdere keren uitgescholden, waarop werd besloten om de patiënt aan te houden. Tijdens de aanhouding verzette de verdachte zich zo hevig, dat de agente een kopstoot kreeg, waarbij haar tanden door de lip gingen. De verdachte is in verband met het onderzoek verhoord, heeft een verklaring afgelegd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Doetinchem - Automobilist met alcohol op rijdt toch       |
Een 51-jarige automobilist uit Doetinchem bleek op zondag (21/01) tijdens een controle op de Kruisbergseweg onder invloed van alcohol. De man heeft een boete en een rijverbod gekregen.

Agenten zagen de man wegrijden en besloten hem op de Kruisbergseweg op het gebruik van alcohol te controleren. De blaastest wees inderdaad het gebruik van alcohol uit, waarop de man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, alwaar hij 0.9 promille blies. Voor meer ervaren bestuurders is 0.5 promille het maximaal toegestane. De man kreeg een boete en een rijverbod.

|     |Hengelo (Gld.) - Drie maal met drank op achter het stuur  |
Surveillerende agenten betrapten zondag (21/01) tijdens één controle in korte tijd drie personen (twee automobilisten en een snorfietser) op het gebruik van alcohol. Van twee van hen werd het rijbewijs ingevorderd; tegen een derde wordt proces-verbaal opgemaakt. Justitie beslist over de teruggave van de documenten.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 21.20 uur op de Varselsseweg een auto (bestuurd door een 20-jarige automobilist uit Hengelo (Gld.)) en een snorfietser (een 22-jarige inwoner uit Hengelo (Gld.) langzaam achter elkaar rijden en besloten daarop het tweetal op het gebruik van alcohol te controleren. Een blaastest wees bij beiden het gebruik van alcohol uit. Hierop werden zij alle twee aangehouden. Op dat moment kwam een 35-jarige automobilist uit Hengelo (Gld.) met slippende banden voorbij rijden. Ook hij werd door de agenten aan de kant van de weg gezet en op het gebruik van alcohol gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat ook hij onder invloed van alcohol verkeerde, waarop hij eveneens werd aangehouden. Het drietal werd overgebracht naar het politiebureau waar ademanalyse 1.6 promille (20-jarige automobilist, tevens beginnend bestuurder), 0.8 promille (22-jarige snorfietser) en 1,4 promille (35-jarige automobilist) uitwees. Tegen laatstgenoemde wordt proces-verbaal opgemaakt. De andere twee konden hun rijbewijs inleveren en de Officier van Justitie zal over de teruggave van het document een beslissing nemen.

|     |Wehl - Diefstal uit woning; meerdere sleutels verdwenen   |
Een 37-jarige inwoner uit Wehl heeft op zondag (21/01) aangifte gedaan van diefstal uit een woning aan de Oranjestraat. De diefstal heeft tussen zaterdag en zondag plaatsgevonden. Hierbij zijn onder meer sleutels en een mobiele telefoon verdwenen. De politie heeft de zaak in onderzoek en roept eventuele getuigen op om zich te melden.

De diefstal heeft tussen zaterdagochtend 10.00 uur en zondagmiddag 13.50 uur plaatsgevonden. Vermoedelijk is men twee keer in de woning geweest, waarbij de eerste keer een huissleutel is weggenomen. Op dit moment is niet bekend hoe men de eerste keer de woning kon binnenkomen. Vermoedelijk heeft men bij een tweede bezoek onder meer een mobiele telefoon weten weg te nemen. De politie heeft in deze zaak een nader onderzoek ingesteld en vraagt eventuele getuigen of mensen die andere informatie hierover hebben om contact op te nemen. Men kan bellen met 0900-8844.

|     |Zeddam - Inbraak in woning; schade en rommel              |
Een woning aan de Padevoortseallee heeft op zondag (21/01) ongewenst bezoek gehad. Men heeft veel schade aangericht. Op dit moment is niet bekend of er iets is weggenomen. De benadeelde heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt eventuele getuigen om contact op te nemen.

De inbraak heeft zondag tussen 11.00 uur en 21.30 uur plaatsgevonden. Door een raam te forceren, kon men de woning binnenkomen. Men heeft daarnaast deuren, een raam en lampen beschadigd. Eenmaal binnen in de woning heeft men meerdere ruimtes, kasten en lades doorzocht. Op dit moment is niet bekend of er spullen zijn weggenomen. De politie heeft in deze zaak een nader onderzoek ingesteld. Eventuele getuigen of mensen die andere informatie hierover hebben, worden verzocht om contact op te nemen. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Einde berichten
---


---


---

---- --