Aedes

Mijlpaal voor Corporaties voor Onderdak

22 januari 2007

Op het Indonesische eiland Simeulue zijn ruim 600 woningen opgeleverd. Nog vóór de tweede herdenking van de tsunami was er, evenzoveel Indonesische gezinnen, weer een normaal gezinsleven weggelegd in hun nieuwe, zelfgebouwde woning. Dit is een mijlpaal voor Corporaties voor Onderdak , de gezamenlijke hulpactie van de corporatiebranche voor tsunamislachtoffers.

Corporaties voor Onderdak heeft zich ten doel gesteld 1.000 gezinnen onder dak te helpen in Indonesië en Sri Lanka. Daarmee zou de corporatiebranche een wezenlijke bijdrage leveren aan de wederopbouw van de beide getroffen landen. Ter vergelijking, de Samenwerkende Hulporganisaties hebben gezamenlijk 12.500 woningen gerealiseerd voor tsunamislachtoffers.

Het lijkt er inmiddels op dat Corporaties voor Onderdak haar doel zal verwezenlijken. De afgelopen vier maanden heeft de hulpactie veel donaties ontvangen en toezeggingen voor 2007. In totaal is er op dit moment 4,2 miljoen euro gedoneerd of toegezegd. Dit succes is mede te danken aan de inzet van ruim veertig ambassadeurs en aan tientallen bedrijven, die de actie financieel steunen. Corporaties voor Onderdak heeft in totaal 5,6 miljoen euro nodig om alle woningen te realiseren. Er is nog 1,4 miljoen euro nodig om alle gezinnen te kunnen huisvesten.


* Meer informatie over de hulpactie Corporaties voor Onderdak
* Nieuwsbrief Corporaties voor Onderdak - nummer 5, december 2006