Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmer opgepakt na dreigen met messen

Publicatiedatum: 22-1-2007 12:27:58

Arnhem - Een 40-jarige bewoner van de Arnhemse wijk De Laar is zondagavond door de politie aangehouden wegens bedreiging. De man zou een 33-jarige buurtbewoner bedreigd hebben met twee messen. Volgens het slachtoffer zouden de twee elkaar voor de woning getroffen hebben waarbij de 40-jarige het slachtoffer ervan betichtte zonder toestemming in zijn woning te zijn geweest. Bij de daaropvolgende woordenwisseling zou de 40-jarige twee messen hebben gepakt en gedreigd hebben het slachtoffer te doden. Gewaarschuwde agenten hielden de 40-jarige Arnhemmer even later aan en namen twee messen in beslag. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden wegens huiselijk geweld

Publicatiedatum: 22-1-2007 12:27:01

Arnhem - In verband met huiselijk geweld tegen zijn 28-jarige ex-vriendin uit Arnhem heeft de politie zondagavond een 32-jarige Arnhemmer aangehouden. De twee zouden ruzie hebben gekregen op straat in de wijk Geitenkamp. Volgens het slachtoffer zou de Arnhemmer haar hebben geslagen en bedreigd met de dood. De twee zouden recentelijk de relatie hebben beëindigd. Vervolgens zou er ruzie zijn ontstaan over geld, aldus de vrouw. Toen beiden elkaar tegenkwamen op straat zou het tot de mishandeling en de bedreiging zijn gekomen. Gewaarschuwde agenten troffen de Arnhemmer echter in eerste instantie niet aan. De man werd later in de wijk Presikhaaf aangetroffen en aangehouden en ingesloten. Door het slachtoffer, dat niet zichtbaar gewond was, is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rijbewijzen ingevorderd bij verkeerscontroles

Publicatiedatum: 22-1-2007 12:25:56

Arnhem - Bij drie verkeerscontroles in Arnhem zijn zondag twee automobilisten hun rijbewijs kwijt geraakt nadat ze onder invloed achter het stuur waren aangetroffen. De twee automobilisten, een 32-jarige man uit Westervoort en een 18-jarige Arnhemmer, werden in de vroege ochtenduren onderschept bij een alcoholcontrole op de Westervoortsedijk. Het regionale verkeershandhavingsteam controleerde daar tussen vijf en zeven uur 77 bestuurders op drankgebruik. Tegen vier bestuurders, waaronder de man uit Westervoort en de Arnhemmer, werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed. De Arnhemmer was pas een maand in het bezit van zijn rijbewijs. Tussen dezelfde tijdstippen werd op de Eldenseweg een snelheidscontrole gehouden. Daarbij reed 1 van de 6 passanten te hard (121 km/u waar maximaal 70 is toegestaan). Tussen tien uur en half twaalf werd gecontroleerd op de Koningsweg, ter hoogte van de rotonde bij de Kemperbergerweg. Daarbij werden 7 bekeuringen uitgedeeld: 2 voor snelheidsovertredingen; 2 voor het rijden zonder gordels; 2 voor het rijden op een opgevoerde brommer en 1 voor het niet gebruik maken van het fietspad.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---