Politie Noord-Holland-Noord

Extra toezicht bij rotonde Castricum

linksom

Castricum, 22-01-2007 o De politie in Castricum gaat de komende tijd extra toezicht houden bij de rotonde aan De Bloemen in Castricum (naast het Jac P. Thijssen College). Vanuit de bevolking zijn veel klachten ontvangen over het verkeersgedrag op en bij de rotonde. De overlast wordt overigens voor een groot deel veroorzaakt door bewoners van de wijken de Alberts Hoeve en Noord-end zelf, maar ook scholieren die daar naar school gaan.

De rotonde wordt regelmatige aan de verkeerde kant genomen door automobilisten die vanaf de Laan van Albertshoeve aan komen rijden. Aangezien de fietsstrook vlak voor de rotonde stopt worden fietsers regelmatig geconfronteerd met plotseling opdoemende autos. Maar ook fietsers en bromfietsers besluiten vaak op de rotonde af te steken en binnendoor te gaan.

Naar aanleiding van klachten van bewoners zal de komende tijd regelmatig gecontroleerd gaan worden op het gedrag van de schoolgaande jeugd en tevens van bestuurders van voertuigen die vanaf de Laan van Albertshoeve komen en de rotonde aan de linkerzijde passeren ipv er omheen te rijden. Overtreders kunnen een bekeuring tegemoet zien van 50 voor automobilisten, 35 voor bromfietsers en 20 voor fietsers

Laatst gewijzigd 22-01-2007 11:23 | © Politie Noord-Holland Noord |