Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Politie houdt vier mannen en een vrouw aan

Apeldoorn, 22-01-2007 o De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie mannen van 22, 24 en 27 jaar uit Apeldoorn aangehouden aan de Hoofdstraat om 04.15 uur. Niet veel later hield de politie nog een 22-jarige man en een 23-jarige vrouw uit Apeldoorn aan.

De mannen werden door portiers van een horecagelegenheid onder controle gehouden in verband met vechten op straat. De 22-jarige man had een wond aan zijn hoofd door de vechtpartij opgelopen. De drie mannen hebben de ruzie bijgelegd en zijn een paar uur later weer in vrijheid gesteld.

De politie werd door een 22-jarige man en een 23-jarige vrouw uit Apeldoorn belemmerd om de vechtende mannen aan te houden. De politie heeft hen beide een aantal malen gevorderd, hieraan gaven zij geen gehoor. De vrouw verzette zich en sloeg een van de politieagenten en is daarop aangehouden. De man die zich ook met de aanhouding bemoeide is toen hij een agent sloeg door een politiehond in zijn arm gebeten. Ook hij is door de politie aangehouden en beide zijn meegenomen naar het politiebureau. De man ontkent de politieman te hebben geslagen.

De politie is met de man naar een huisartsenpost gegaan om de bijtwond te laten verzorgen. De politie heeft de zaak in onderzoek.