Ingezonden persbericht


Persbericht

Ede, 19 december 2006

Stadswerk Week van de Wabo

Om gemeenten, waterschappen en provincies op weg te helpen met de nieuwe Wabo en omgevingsvergunning organiseert het Stadswerk Platform Omgevingsrecht de Week van de Wabo. Van 22 tot en met 26 januari worden vijf regionale bijeenkomsten georganiseerd, de WaboPraktijkdagen. Gemeentelijke medewerkers krijgen op deze bijeenkomsten de mogelijkheid zich concreet voor te bereiden op de invoering van de Wabo. Zij gaan een eigen visie formuleren op de invoering van de Wabo, wat er moet gebeuren en hoe. Samenwerken en het leren van elkaar staat voorop. Koplopers op het ene terrein, kunnen starters zijn op het andere terrein.

De WaboPraktijkdagen zijn op:

Maandag 22 januari 2007 in Breda

Dinsdag 23 januari 2007 in Venlo

Woensdag 24 januari 2007 in Hoogeveen

Donderdag 25 januari 2007 in Utrecht

Vrijdag 26 januari 2007 in Alkmaar

Aanmelden en informatie over het programma van de Week van de Wabo: www.wabowijzer.nl

Stadswerk Platform Omgevingsrecht

Stadswerk heeft het Platform Omgevingsrecht opgericht met als doel: "Het helpen en ondersteunen van overheidsorganen bij de invoering van de omgevingsvergunning". Ze doet dat door kennis en tools beschikbaar te stellen en nieuwe instrumenten te ontwikkelen. Directe inzetbaarheid en werkbaarheid in de praktijk zijn de basis voor dit platform, dat vanaf 2007 verschillende activiteiten gaat organiseren. De WaboPraktijkdagen zijn de eerste stap. Om te bepalen hoe de gemeentelijke organisatie de Wabo oppakt en wat meer aandacht behoeft, is een Profielmeter ontwikkeld. Op de site www.wabowijzer.nl kunnen deelnemers deze invullen. De Profielmeter wordt als input gebruikt tijdens de WaboPraktijkdagen.

De omgevingsvergunning

Het project Omgevingsvergunning van het Ministerie van VROM maakt deel uit van een pakket van maatregelen van het kabinet dat ertoe strekt de administratieve lasten aan burger en bedrijf substantieel te verminderen. De dienstverlening staat centraal. In de in voorbereiding zijnde Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) worden daartoe een groot aantal (circa 25) vergunning-, ontheffing- en andere toestemmingstelsels samengevoegd tot één omgevingsvergunning. Dit leidt tot een vermindering van het aantal vergunningen met 200.000 en een administratieve lastenreductie van ca. 33 miljoen euro. Het project omvat daarnaast een invoeringstraject met pilots en begeleiding en de ontwikkeling van het digitale omgevingsloket.


---

Noot voor de pers:

Voor meer informatie over de Week van de Wabo en het Stadswerk Platform Omgevingsrecht kunt u contact opnemen met accountmanager mw. N. Cools, 0318 692721 / 0642899693.

Vereniging STADSWERK Nederland

Postbus 416

6710 BK Ede

( 0318-692721

Ê 0318-437653