Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 20 en 21 januari

BERGEN OP ZOOM, 21 januari 2007

Politie houdt drie Belgen aan voor uitvoer softdrugs

ROOSENDAAL: Het Courageteam heeft zaterdagmiddag op de Boulevard drie Belgische mannen, van 22-, 25- en 27 jaar, aangehouden voor het uitvoeren van softdrugs. Zij hadden zon 180 gram aan henneptoppen bij zich met de bedoeling die mee naar België te nemen. De auto waarin de drie verdachten reden stond kort daarvoor geparkeerd op de hoek Parklaan-Lyceumlaan. De bedrijvigheid bij en rond de auto was voor de leden van het Courageteam aanleiding om de auto en de inzittenden na vertrek te controleren.

Man aangehouden na mishandeling

ROOSENDAAL: Een 23-jarige man uit Roosendaal is zondagochtend aangehouden nadat hij op de Markt een andere man met zijn vuist had gestompt. Een politieagent die dit zag gebeuren hield de man op heterdaad aan. De verdachte kon zich echter losrukken en rende weg in de richting van de Dokter Brabersstraat. Daar stuitte hij op twee agenten op de fiets die de man alsnog hebben aangehouden.

Dronken automobilist belandt in voortuin

PUTTE: Een 22-jarige Poolse automobilist uit Ossendrecht raakte vrijdagavond rond 23.15 uur de macht over het stuur kwijt toen hij over de Antwerpsestraat reed. Hij raakte van de weg en schoof door de voortuinen van drie woningen. Bij deze aanrijding raakten de betreffende drie voortuinen, een geparkeerde auto, een woning en een brievenbus beschadigd. De man bleek onder invloed te zijn. De politie heeft de man aangehouden. Op het politiebureau bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en dat hij de autosleutels van de eigenaar van de auto te hebben meegenomen zonder dat deze dat wist.

Politie houdt man aan met softdrugs

ROOSENDAAL: Vrijdagmiddag controleerden leden van het Courage-team een 28-jarige man die kort daarvoor een pand in Roosendaal had bezocht. Daarna reed hij met een gevulde rugtas richting station. Toen de politie hem controleerde bleek er ruim 700 gram hennep in te zitten, die de man mee naar België wilde nemen. De man is aangehouden en kreeg na verhoor een geldboete van 3100 euro opgelegd. De in beslag genomen drugs zijn inmiddels vernietigd.

Autos vernield

HALSTEREN: Vrijdagavond werden in de Beethovenstraat twee portieren van een auto bekrast. In dezelfde straat werd bij een andere auto het rechter voorspatscherm en de twee rechter portieren bekrast. De schade bij beide autos is van dusdanige aard dat de portieren moeten worden overgespoten.
BERGEN OP ZOOM: Op het bedrijfsterrein van een autohandel aan de Calandweg te Bergen op Zoom werden in de nacht van vrijdag op zaterdag aan een drietal personenautos vernielingen gepleegd. Bij een andere auto in dezelfde straat werden alle vier de banden lek gestoken. De auto stond geparkeerd op een afgesloten terrein.

Auteur: Manon Erkens