Politie Gelderland-Zuid


Controles op rijden onder invloed


Regionaal, 21-01-2007 * Dit weekend zijn op verschillende locaties in de politieregio Gelderland-Zuid alcoholcontroles gehouden door zowel de afdeling Verkeershandhaving als de locale politieteams. De grotere controles staan hierbij vermeld.


Vrijdagnacht werd door het team Verkeershandhaving op alcohol gecontroleerd op de Dreef in Hernen, Regulierstraat, Doddendaal, Eerste Walstraat, Van Welderenstraat en de Nassausingel. In totaal werkten 737 bestuurders mee aan een blaastest. Een automobilist blies als hoogste 570 ugl. terwijl wettelijk 220 ugl. als maximum geldt.


Op de Van Berchenstraat werd die nacht een 27-jarige vrouw uit Hengelo aangehouden voor onder andere het rijden onder invloed. Bij het zien van de controle wisselde de nog onbekende bestuurder snel van plaats met haar. De man ontvluchtte de auto en de controle. De auto is uit het verkeer genomen en wordt technisch onderzocht. De vrouw weigerde verdere medewerking.


Naast de bekeuringen voor het rijden onder invloed, zijn enkel bestuurders ook bekeurd voor het negeren van geslotenverklaringen (3x), snelheid (2x), telefoneren(1x) of het niet kunnen tonen(1x) en rijden zonder geldig rijbewijs(1x).


Kerkwijk

Agenten op de mountainbike hebben dit weekend op verschillende plaatsen in Kerkwijk van 23 automobilisten de medewerking gekregen voor een blaastest. Alle bestuurders hadden zich daarbij aan het wettelijke maximum gehouden.


Culemborg

Op de N320, de Wethouder Schoutenweg en de Goilberdingerdijk heeft het locale politieteam dit weekend 144 blaastesten afgenomen bij passerende bestuurders. Twee automobilisten werden betrapt met 375 en 710 ugl. tijdens het politieonderzoek.
Op de Rolweg werkten 104 bestuurders mee aan een blaastest. Ook hier waren twee overtreders. Daarnaast is 38 keer een bekeuring uitgeschreven voor verschillende overtredingen. Daarbij is specifiek te noemen het parkeren voor een uit- of oprit. Dit heeft ook de komende tijd de aandacht van de agenten.
Dit politieteam heeft deze afgelopen week intensief gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. In totaal zijn daarbij 249 personen gecontroleerd. Vijf bestuurders hadden teveel gedronken; van twee automobilisten is het rijbewijs ingevorderd. (01)





Laatst gewijzigd 21-01-2007 14:34