Politie Drenthe

Zondag

Emmen, 21-01-2007

Auto in de sloot

RODERWOLDE Zatwerdagavond is een 43-jarige vrouw uit Roden met haar auto in de sloot gereden. Op de Hooiweg is ze door nog onbekende oorzaak rechtdoor gegaan. De auto verdween voor de helft onder water. De bestuurster bleef ongedeerd. (07-106378)

Met drank op de sloot in

BORGER Zaterdagnacht reed een 40-jarige man uit Nieuw Weerdinge met zijn auto over de Drentse Mondenweg. Ter hoogte van Borger botste hij tegen een lichtmast en reed daarna de sloot in. Bij controle bleek hij ruim twee promille alcohol te bevatten. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (07-106490)

Wegversmalling gemist door teveel alcohol

KLAZIENAVEEN Zaterdagnacht reed een 28-jarige automobilist uit Emmen over de Derksweg. Daar zag hij te laat dat er een wegversmalling was aangebracht en zijn auto werd gelanceerd en kwam op de kop tot stilstand. De bestuurder bleef op een enkel snijwondje na ongedeerd. Wel bleek dat hij teveel had gedronken, bijna 1,7 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (07-106416)

Geslipt op hagelstenen

BEILEN Zondagmorgen is een 24-jarige vrouw uit Hollandscheveld van de A28 geslipt en in de berm terechtgekomen. Het ongeval ontstond doordat ze plotseling op een laag hagelstenen reed en daardoor in de slip terechtkwam. Ze bleef bij het ongeval ongedeerd. (07-106508)

TYNAARLO Hetzelfde overkwam op de A28 een 35-jarige man uit Assen. Hij slipte op de hagel en botste tegen de vangrail. (07-106527)

Politie haalt alcomobilisten van de weg

EMMEN Zaterdagnacht is een 23-jarige man uit Emmen aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij reed in zijn auto over de Boerschaplaan, met 0,8 promille alcohol in het bloed. Hij kreeg na verhoor een dagvaarding mee. (07-106408)

AALDEN Zaterdagnacht controleerde de politie op de Jan Mensinghstraat een 21-jarige autobestuurder uit Aalden. Hij had gedronken, en als beginnend bestuurder zat hij met 0,35 promille boven de toegestane waarde. (07-106417)

PEIZE Zaterdagnacht controleerden agenten in de Hoofdstraat een 26-jarige man uit deze plaats. Hij reed daar in zijn auto met een alcoholgehalte van 1,74 promille. Veel te veel, en dat betekent dat zijn rijbewijs is ingevorderd. (07-106441)

ASSEN Zaterdagnacht reed een 21-jarige automobilist uit Vries over de Vaart. Bij controle bleek dat hij had gedronken. De blaastest kwam uit op 1 promille. Na verhoor kreeg hij een dagvaarding mee. (07-106466)

Politie vordert rijbewijzen in na snelheidsovertredingen

NIEUW WEERDINGE Zaterdagmiddag reed een 33-jarige man uit Roswinkel met zijn personenauto over de Oude Weerdingerdijk met een gemeten snelheid van 142 kilometer per uur. Dat is een overschrijding van 62 kilometer per uur en dat houdt automatisch in dat het rijbewijs wordt ingevorderd. (07-106364)

EMMEN Zaterdagmiddag reed een 38-jarige man uit Coevorden met een gemeten snelheid van 121 kilometer per uur over de Dordsestraat. Hier geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Het rijbewijs is ingevorderd. (07-106360)

Politie onderzoekt autodiefstallen

SCHOONOORD Vrijdagnacht is in de Juttestraat een grijze Renault Laguna gestolen. De 39-jarige eigenaar meldde de diefstal zaterdagmorgen. (07-106270)

ASSEN Eveneens vrijdagnacht is aan de Storkweg vanaf het terrein van een autobedrijf een groene Renault Laguna gestolen. De politie onderzoekt beide diefstallen. (07-106281)

Politie onderzoekt bedrijfsinbraken

EMMEN Zaterdagnacht is ingebroken in drie bedrijfspanden in de wijk Emmermeer. Bij een bloemenzaak aan de Nijkampenweg werd de deur opengebroken, maar zijn de daders waarschijnlijk gevlucht wegens het luid alarm. Hier is niets weggenomen. Aan de Haagjesweg is ingebroken in een slagerij. Hier ontbreekt vermoedelijk wat kleingeld uit de kassa. Beide inbraken zijn gepleegd tussen 2 en 3 uur s nachts.

Enkele uren later, tegen 7 uur, is ingebroken bij een orthopedisch bedrijf. De daders zijn hier binnengekomen door een raam open te breken. Uit het pand is een geldbedrag gestolen.

COEVORDEN Zondagmorgen tegen 5.30 uur is ingebroken in een hotel aan de Sallandsestraat. De daders zijn binnengekomen via de keuken. Het cilinderslot is daarbij vernield. Uit een kassa is een geldbedrag gestolen. Gezien het tijdstip en de locatie zijn er mogelijk getuigen die iets gezien hebben dat met deze inbraak te maken kan hebben. Zij worden verzocht om contact met de politie te zoeken, via het telefoonnummer 0900 8844. (07-106482)

Zusjes betrapt bij winkeldiefstal

EMMEN Twee Emmense zusjes van 16 en 12 jaar zijn zaterdagmiddag betrapt bij de diefstal van een jurk in een kledingzaak in de Noorderstraat. Beide zijn aangehouden en tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-106340)

ASSEN Zaterdagmiddag is een 17-jarige jongen uit Assen betrapt bij de diefstal van een zakje snoep in een supermarkt aan het Apollopad. Tegen de jongen wordt proces verbaal opgemakt. Hij kan niet worden doorverwezen naar HALT omdat dit niet de eerste keer is dat hij met de politie in aanraking komt. (07-106365)

Politie onderzoekt berovingen

MEPPEL Vrijdagavond is een 16-jarige werkneemster van een snackbar in de Woldstraat onder bedreiging van een mes gedwongen geld af te geven aan twee mannen. Dat gebeurde even na 22.00 uur. Nadat ze een geldbedrag had gegeven renden de twee daders via de Marktstraat in de richting van de Markthallen. (07-106208)

Zaterdagnacht omstreeks 1.15 uur is in de Kromme Elleboog een 16-jarig meisje uit Meppel van haar tas beroofd. Ze fietste vanaf de Kromme Elleboog een steegje in dat richting de Keizersgracht loopt. Daar werd ze tegengehouden door twee mannen. Deze grepen haar vast en trokken haar schoudertas van de arm. Daarna renden ze weg. De een rende rechtsaf naar het Prinsenplein; de ander ging de Brouwerstraat in. In deze beide gevallen is sprake van twee daders. Een dader is blank en de ander heeft een diepzwarte huidskleur. De politie onderzoekt beide zaken en kijkt daarbij tevens of er een verband bestaat. (07-106437)

Jongen aangehouden na vernieling autos

EMMEN Zaterdagnacht kreeg de politie een melding dat in de Bettingeslag autos zouden worden vernield. Ter plekke lagen enkele mensen uit de straat boven op de verdachte en hielden hem in bedwang. Deze verdachte, een 17-jarige jongen uit Emmen, is vervolgens in de boeien naar het bureau gebracht en in de cel gezet voor een verder onderzoek. Van de autos zijn spiegels en antennes vernield. (07-106444)

Aangehouden na mishandeling

EMMEN Zaterdag heeft de politie in de Hoofdstraat een 31-jarige man uit Emmen aangehouden. Hij had even tevoren een 26-jarige vrouw uit Emmen kin haar gezicht geslagen. Wat daarvan de reden is, is nog niet bekend. De man is ingesloten zal zondag worden verhoord. (07-106454)

Politie houdt jongens aan na vernieling ruiten

HOOGEVEEN Zaterdagnacht heeft de politie twee jongens van 16 en 17 jaar uit Zuidwolde aangehouden. Ze worden ervan verdacht ruiten van een bushokje aan de Zuidwoldigerweg te hebben vernield. Agenten troffen ze na de melding in het vernielde bushokje aan en beide zijn aangehouden. Zondag bekenden beide de vernieling. (07-106412)

Aangehouden na bedreiging portier

BEILEN Zaterdagnacht heeft de politie twee mannen uit Groningen aangehouden, 21 en 25 jaar oud. Ze hadden in een discotheek aan de Domoweg een conflict met een van de portiers en dreigden daarbij dat ze hem dood zouden schieten. Vanwege deze bedreiging zijn beide aangehouden en kunnen een proces-verbaal tegemoet zien. (07-106480)

Aanhouding na huiselijk geweld

BEILEN Zaterdagnacht heeft de politie een 33-jarige man aangehouden nadat hij thuis zijn 32-jarige vrouw had mishandeld. Deze zaak wordt indien mogelijk afgehandeld volgens het protocol Huiselijk Geweld. (07-106456)

Autos in brand

RODERESCH Zaterdagnacht na 1.30 uur is aan de Esweg een grijze VW Polo gestolen. De auto, eigendom van een 44-jarige vrouw, is rond 3.15 uur, brandend aangetroffen aan de Weegbree in Roden . De auto brandde uit. (07-106449)

Omstreeks dezelfde tijd is brand ontstaan in een auto op de oprit van een woning aan de Hoofdweg. De brandweer bluste de brand. De eigenaar, een 40-jarige vrouw, deed aangifte. In beide gevallen gaat de politie uit van brandstichting en gaat uit van een verband tussen deze twee branden. (07-106448)

Aanhouding na vernieling auto

HOOGEVEEN Getuigen hebben zaterdagnacht in de Roggekamp een beginnende autobrand geblust. Zij zagen een rode gloed in de wielkast van een geparkeerde auto en wisten dit te blussen. Kort daarna hebben zij een 17-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden. Deze sloeg in dezelfde straat een spiegel van een auto. Nadat de jongen was aangehouden hebben zij de politie gebeld. De aangehouden verdachte is ingesloten. Hij zal worden verhoord over de vernieling. En er wordt onderzocht of hij iets met de autobrand te maken heeft. (07-106467)

Eerder in de nacht is in de Klaverkamp brand ontstaan in een auto op de oprit van een woning. De brandweer bluste deze brand. De auto is ernstig beschadigd. Onderzoek moet duidelijk maken of deze brand verband houdt met de brand in de Roggekamp. En of de aangehouden verdachte hier iets mee te maken heeft. (07-106463)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.