Politie Twente

Persberichten Politie Twente weekend 20 en 21 januari 2007

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

Man in gestolen auto aangehouden

Almelo

Een politiesurveillance wilde op zaterdag 20 januari om 24.00 uur een automobilist controleren. Zij zagen de auto rijden ter hoogte van het Stationsplein in Almelo. De auto viel hen op, omdat deze stapvoets reed en de bestuurder geen autogordel droeg. Zij gaven de automobilist een stopteken, maar deze negeerde dat en ging er toen als een speer vandoor. Daarbij reed de automobilist tegen de rijrichting in, de Brugstraat op en op de Noordikslaan volgde de verdachte de bussluis. De politie moest omrijden, maar trof de bedoelde auto stilstaand op de Noordikslaan aan. Er was niemand meer in de auto aanwezig. Inmiddels was bekend dat het een gestolen auto betrof.
Met behulp van een politiehond werd de verdachte, een 20-jarige man uit Assen, in de bosjes aangetroffen en kon hij worden aangehouden. De politie liet de auto voor sporenonderzoek afslepen.

De 20-jarige man gedroeg zich vreemd en agressief, naar eigen zeggen als gevolg van drugsgebruik. De politie vorderde van de verdachte een bloedproef, maar de 20-jarige weigerde hieraan medewerking te verlenen. Daarnaast bleek de verdachte niet in het bezit van een geldig rijbewijs.
Aan het bureau vond de verdachte het nodig een agent te beledigen en een andere agent met de dood te bedreigen.
Voor alle genoemde overtredingen zal proces-verbaal worden opgemaakt. De politie stelde de 20-jarige in verzekering en sloot hem voor verder verhoor op.
(07-009546)

Twee gewonden bij aanrijding op A1

Enter

Op zaterdag 20 januari vond omstreeks 21.30 uur een aanrijding plaats op de Rijksweg A1 onder Enter. Een 45-jarige man uit Enschede reed met zijn personenauto over de A1 in de richting Hengelo met een snelheid van ongeveer 120 km/u. Ter hoogte van het viaduct over de N347 reed de 45-jarige achter op een voor hem in dezelfde richting rijdende auto. De 45-jarige had de auto niet gezien, omdat deze net op het neergaande hellingsvlak van het viaduct reed.
Nadien bleek dat deze auto, bestuurd door een 52-jarige man uit Warszawa (PL) met een snelheid van ongeveer 70 km/u had gereden.
Als gevolg van de aanrijding raakte de auto van de 52-jarige Pool van de weg en reed het talud af.
Bij de aanrijding raakte de 52-jarige Pool en zijn 35-jarige Poolse passagiere gewond. Zij werden voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht en ter observatie opgenomen.
De politie heeft de rijbaan voor een korte tijd afgesloten, om alle glas en onderdelen te kunnen opruimen. Tegen de 52-jarige Pool wordt proces-verbaal opgemaakt wegens verkeersgevaarlijk rijgedrag in verband met zijn lage snelheid.
(07-009516)

Man aangehouden na mishandeling ex-vriendin

Enschede

Bij de politie werd op zondag 21 januari om 04.50 uur een mishandeling gemeld bij een woning aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede. De 26-jarige bewoonster werd in haar slaap gestoord door gebonk aan haar voordeur. Voor de woning stond de huidige partner van haar ex-vriend, die haar dringend wilde spreken in verband met het agressieve gedrag van de (ex)partner, een 24-jarige Enschedeër.

Kort daarna kwam deze 24-jarige ex-partner aan de deur en maakte de 26-jarige zo bang, dat ze hem binnen liet. Eenmaal in de woning mishandelde de 24-jarige de 26-jarige en vernielde een deel van haar huisraad, bovendien nam hij haar mobieltje mee. Buiten de woning sloeg de 24-jarige ook nog eens zijn huidige partner.
De politie kon de 24-jarige korte tijd later in zijn eigen woning aanhouden. Het mobieltje werd daar aangetroffen en terug gegeven aan de 26-jarige aangeefster.
De politie stelde de 24-jarige in verzekering en sloot hem op voor nader verhoor.
(07-009623/25)

Aanhouding wegens mishandeling

Hengelo

In een uitgaansgelegenheid aan de Beekstraat in Hengelo vond zondag 21 januari omstreeks 05.30 uur een mishandeling plaats, waarbij een 24-jarige Enschedeër gewond raakte aan zijn gezicht.
De 24-jarige bevond zich in de dancing en vroeg een hem onbekende persoon naar de tijd. Deze persoon, een 18-jarige uit Borne reageerde erg opgefokt en duwde de 24-jarige weg. Als antwoord op de vraag van de 24-jarige, waarom hij dit deed, gaf de 18-jarige zonder meer een gerichte klap in het gezicht van de 24-jarige. Deze laatste liep daarbij een gezwollen en gekleurd oog op.
De politie hield de 18-jarige aan voor mishandeling en sloot hem voor nader verhoor en onderzoek op.
(07-009640)

Politie houdt twee verdachten van vernieling en diefstal aan

Hengelo/Enschede/Oldenzaal

De politie hield op zondag 21 januari omstreeks 01.45 uur twee verdachten aan, welke mogelijk betrokken zijn bij vernieling en diefstal, gepleegd in diezelfde nacht in Hengelo, Oldenzaal en Enschede. Het betreffen een 24-jarige Oldenzaler en een 33-jarige Enschedeër. Een derde verdachte wordt nog gezocht.
Aanleiding voor de aanhoudingen zijn meerdere meldingen door oplettende getuigen gedaan.

Hengelo
Om 01.05 uur werd een vernieling gemeld aan de Industriestraat in Hengelo. Daar zag een getuige hoe drie personen met een bijl een auto vernielden. Daarna reed het drietal in een personenauto weg, waarvan de getuige het kenteken opnam.
De politie zocht de omgeving van de Industriestraat af, toen er een tweede melding kwam vanaf de Meijersweg in Hengelo. Hier meldde een getuige dat enkele knapen met een bijl op een winkeldeur insloegen. Daarna waren de daders er weer in een auto vandoor gegaan. De auto werd niet meer aangetroffen.

Oldenzaal

Omstreeks 01.20 uur werd de bedoelde auto rijdend gezien in de omgeving van De Thij in Oldenzaal. Kort daarna troffen de agenten de auto aan op een oprit aan De Kalder in Oldenzaal. In de auto was niemand aanwezig. Bij een onderzoek in de omgeving van Het Nardusboer werden twee personen aangetroffen, die zenuwachtig door een steeg liepen. Daarna liepen ze in de richting van De Kalder en merkten de aanwezigheid van de agenten op. De politie sommeerde hen te blijven staan, waarop een persoon ervandoor ging. De andere persoon, de 33-jarige Enschedeër, bleef staan en werd aangehouden. De politie trof in zijn kleding een grote hoeveelheid geldstukken aan en een schroevendraaier aan en nam deze voor onderzoek in beslag.
De tweede verdachte, de 24-jarige Oldenzaler, werd lopend in de Bentinckstraat aangetroffen en aangehouden. De auto werd niet meer aangetroffen.

Enschede

Het signalement van de verdachten komt overeen met die van de daders van een inbraak eerder nacht in Enschede. Daar werd omstreeks 00.05 uur een inbraak gemeld in een bedrijfspand aan het Spaansland. Bij die inbraak werd onder andere een grote hoeveelheid kleingeld weggenomen. Van deze inbraak zijn met de bewakingscamera opnames gemaakt. Het signalement op deze beelden komt overeen met de aangehouden verdachten.

De politie heeft de twee verdachten in verzekering gesteld en opgesloten. Het onderzoek wordt voortgezet.
(07-009566/61/90)

---- --