Politie Flevoland

Aanhoudingen na vernielingen station

Lelystad/Almere, 21-01-2007 o Na de melding van vernieling van een ruit op het Stationsplein zijn zaterdagochtend een 15-jarige jongen uit Almere en een 17-jarige jongen uit Lelystad aangehouden.

Beiden behoorden tot een groep jongeren die de eerste trein wilden nemen richting Almere. Bij de komst van de politie ging de groep uiteen en probeerde de Almeerder zich te verstoppen. Hij werd aangehouden, waarna de Lelystedeling probeerde hem weg te trekken en eveneens werd aangehouden. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau.

Almere Drie Almeerders van respectievelijk 16 en 17 (2x) jaar zijn vrijdagnacht aangehouden op Station Oostvaarders. Getuigen meldden dat er ter hoogte van de Flipjesstraat bushokjes vernield werden, waarna een van hen de verdachten volgde richting station. Daar werden de twee 17-jarigen aangehouden door de gewaarschuwde politie. Aan het bureau verklaarden de jongens dat ook de 16-jarige betrokken was bij de vernielingen. Hij is later thuis aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld, waarna afspraken gemaakt worden over de schadevergoeding.