Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Aanrijding onder invloed van alcohol

Publicatiedatum: 21-1-2007 10:13:46

Zevenaar - De politie heeft zaterdagavond een 63-jarige inwoner uit Zevenaar aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en het veroorzaken van een aanrijding. De man reed zaterdagavond omstreeks 21:00 uur over de secundaire rijbaan van het Stationsplein te Zevenaar. Tijdens het inparkeren zou de man zijn auto niet op tijd tot stilstand hebben kunnen brengen, waardoor een aanrijding ontstond met een voor hem geparkeerde auto van een 56-jarige plaatsgenoot. Hierbij raakte de achterzijde van de auto van de 56-jarige Zevenaarder geheel beschadigd en de voorkant van de auto van de 63-jarige man. Toen de politie ter plaatse kwam, moest de 63-jarige Zevenaarder in het kader van botsen is blazen een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat de man teveel alcohol had gedronken (365 ug/l, 220 ug/l is toegestaan). Tegen de Zevenaarder is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur opgelegd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongens aangehouden voor diefstal krat bier

Publicatiedatum: 21-1-2007 10:13:19

Oosterhout - De politie heeft vrijdagavond twee jongens van veertien jaar oud uit Zyfflich (Duitsland) en Beek (Ubbergen) aangehouden op verdenking van diefstal. Omstreeks 20:20 uur kreeg de politie een melding dat een aantal jongeren een krat bier zouden hebben gestolen bij een uitgaansgelegenheid in Oosterhout. Ter plaatse bleek dat de twee jongens gesjouwd zouden hebben met de krat bier. Zij zijn hierna aangehouden op verdenking van diefstal en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De ouders zijn op de hoogte gebracht. De beide jongens zijn overgedragen aan bureau Halt en opgehaald door familie. Justitie beslist wat er verder met hen gaat gebeuren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Fietster gewond na aanrijding

Publicatiedatum: 21-1-2007 10:12:25

Elst - Een 67-jarige Elstse is vrijdagmorgen in haar woonplaats gewond geraakt na een aanrijding. Een 24-jarige Arnhemse reed omstreeks 10:30 uur in haar auto over de Mozartstraat te Elst. Op het kruispunt sloeg de Arnhemse linksaf de Griegstraat in. Daarbij zou de Arnhemse de haar op dezelfde weg tegemoetkomende 67-jarige fietster vermoedelijk niet hebben gezien en niet voor hebben laten gaan. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding. De Elstse viel van haar fiets, raakte gewond aan haar linker been en is voor controle naar het ziekenhuis gegaan. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053