Ingezonden persbericht


Acht punten voor A1 Team Nederland in Taupo

Taupo, 21 januari 2007

A1 Team Nederland heeft bij de A1GP op Taupo Motorsport Park met een vierde plaats in de Sprintrace en een vijfde plaats in de Hoofdrace acht punten gehaald.

Vanaf een vierde plaats begon Jeroen Bleekemolen de Sprintrace over 15 ronden. Die kende een rommelige start, nadat Frankrijk naar een verkeerde startpositie gedwongen werd. Hierdoor moest de race herstart worden. Bij die herstart wist Bleekemolen de vierde plaats vast te houden, vlak achter Duitsland, Frankrijk en Nieuw Zeeland. Een safety car situatie, na een botsing tussen Libanon en Singapore haalde de angel uit de wedstrijd en voorin bleven de posities dan ook zoals ze waren gedurende de resterende ronden.

In de hoofdrace over 50 ronden eindigde A1 Team Nederland als vijfde. Vanaf een vierde plaats gestart kwam Jeroen Bleekemolen vrijwel direct in een gevecht om de plaatsen twee tot zes terecht en had continu zicht op het podium. Na de pitstops wist Zwitserland net voor A1 Team Nederland te kruipen. Daarna kwam Bleekemolen onder druk te staan van Robbie Kerr van Groot Brittannië, maar hij wist Kerr achter zich te houden en bleef vlak achter Zwitserland rijden. Als aan een touwtje gingen Frankrijk, Nieuw Zeeland, Zwitserland, Nederland en Groot Brittannië over het circuit. Nadat Groot Brittannie uitgevallen was kwam Canada nog even opzetten, maar dat werd niet echt gevaarlijk.

Uiteindelijk was het Duitsland dat ook de Hoofdrace won, gevolgd door Frankrijk en Nieuw Zeeland. Met de vijfde plaats in de Hoofdrace en de drie punten uit de Sprintrace komt A1 Team Nederland op een totaal van 26 punten en staat nu tiende in het kampioenschap. A1 Team Nederland zou wel eens een plek in de uitslag op kunnen schuiven omdat er een onderzoek loopt naar Zwitserland, dit zou een extra punt opleveren.

A1 Team Nederland teambaas Jan Lammers was tevreden met dit resultaat ; "Deze vijfde plaats is gewoon goed. Natuurlijk wil onze ambitie altijd meer, maar als je ziet dat Jeroen na 50 ronden slechts 3 seconden van de tweede plaats afzit dan zijn we gewoon echt competitief. Het was jammer dat Jeroen in zijn ronde na de pitstop wat verkeer tegenkwam, waardoor we wat verloren en Zwitserland er net voor kon komen. Volgens mij hadden we wel de snelste pitstop. We zijn weer wat geklommen in het kampioenschap en als we deze vorm ook kunnen vasthouden dan is het podium in zicht".

A1 Team Nederland general manager Robert Hoevers was vandaag voor het eerst deel van de pitcrew vanwege het uitvallen van een teamlid en dat ging hem goed af; "Het was leuk, maar ook spannend. Vooral als de auto binnenkomt. Je kan eigenlijk niks heel erg goed doen, maar je kan het wel heel erg fout doen. Gelukkig hadden we veel geoefend. De pitstop was goed en bovendien de snelste van iedereen, maar het was niet de snelste die we ooit gedaan hebben denk ik. Het is ook goed om een keer te voelen onder wat voor een druk de jongens allemaal staan. Om nog een voorbeeld te geven, op de grid moest vandaag een stuk van het carter vervangen worden en daar hebben de jongens dan maar een paar minuten voor.".

A1 Team Nederland coureur Jeroen Bleekemolen; "We waren het hele weekend echt competitief en dat was wel heel leuk. Het zat alleen niet mee. Als je in de kwalificatie dat probleem niet hebt, sta je misschien net een rij naar voren en sta je twee keer op het podium, want de snelheid hadden we absoluut. De hoofdrace was heel moeilijk omdat je steeds opgehouden wordt door auto's voor je en ook nog eens auto's vlak achter je hebt zitten. De ene bocht zit je heel dicht achter Zwitserland en verlies je wat terrein en dan komt in een keer Groot Brittannie weer op je staart. Dan moet je die weer afhouden en heb je weer een gaatje richting Zwitserland wat je dichtrijdt. Je bent een beetje een jojo. In ieder geval ben ik heel blij dat we gewoon weer competitief zijn en de volgende baan lijkt een beetje op deze baan, dus ik denk dat we in Sydney gewoon ook weer lekker mee kunnen doen en daarna komt Durban, waar ik helemaal naar uitkijk. Daar moeten we ook vooraan kunnen rijden. Er komen dus twee goede races aan denk ik en we hebben in ieder geval wel wat laten zien".

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar info@A1teamned.com

Rechtenvrij beeldmateriaal is beschikbaar op www.A1teamnedfoto.nl