Ingezonden persbericht


Simoens Trio,Winnaar debuutprijs Gouden Vleugels, In den Wouwdfluit

29 jaar Concertzaal In den Wouwdfluit

Wouw, 4 januari 2007

Simoens Trio 21 januari In den Wouwdfluit, drie zussen in een pianotrio

Jong, bruisend en harmonieus. Winnaar debuutprijs Gouden Vleugels

Zondag 21 januari 16.00 uur speelt het Simoens Trio een briljant programma met muziek van Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven en Rafael D'Haene. Het programma krijgt het motto mee: Edel Elan.
De drie zussen An, Veerle en Katrijn Simoens vormen sinds 2002 een hecht pianotrio, het 'SimoensTrio'. Ze zijn jong en gedreven en delen dezelfde passie voor muziek. Ze gaven al talrijke concerten in België, Duitsland, Nederland, Spanje en Zwitserland. Zo concerteerden ze in het Festival van Vlaanderen, het Paleis voor Schone Kunsten Brussel en gaven ze live-concerten voor 'Klara'. Bovendien waren ze te gast in Koeweit, op uitnodiging van de Belgische ambassadeur, naar aanleiding van 175 jaar België. Andere blikvangers waren hun uitvoeringen van de Tripelconcerto's van Ludwig van Beethoven en van Bohuslav Martinu, en hun concert op het Koninklijk Paleis voor Prins Filip en Prinses Mathilde. Ze volgden masterclasses in Finland, Londen en Parijs bij internationaal gerenommeerde musici zoals de Hongaarse componist Györgi Kurtàg, het Alban Berg Kwartet, het Artemis Kwartet en het Florestan Pianotrio. Bovendien zijn de zussen uitgenodigd door de 'European Chamber Music Academy' om deel te nemen aan masterclass-sessies in Duitsland, Zwitserland en Finland. Ze zullen er lessen volgen bij internationaal gerommeerde musici zoals Hatto Beyerle, Shmuel Ashkenasi, Heinrich Schiff, Anner Bylsma, het Trio Jean Paul en het Artis Kwartet. In september 2005 verscheen hun eerste cd, met werk van Haydn, Schumann, Martinu en Devreese. Deze cd werd in november door Klara uitgeroepen tot 'Cd van de Week'. Het SimoensTrio sleepte ook al een rits nationale en internationale prijzen in de wacht. Zo wonnen ze de 'Prijs voor Beste Kamermuziek Concert' op het 'Kuhmo Chamber Music Festival' in Finland, werden ze winnaar van 'Jong Talent', georganiseerd door Philippe Herreweghe, en wonnen ze in het kader van 'Gouden Vleugels' de 'Debuutprijs Kamermuziek 2004-2005', een prijs toegekend aan het meest beloftevolle jonge Belgische ensemble. Recent, in september 2006, werd hen de 'Preis Jeunesses Musicales Deutschland' toegekend voor het meest overtuigende en veelbelovende ensemble 2006.

Vrijdag 19 januari 20.00 uur. Zaal open 19.30 uur. Orgelbespeling Jan Walraven. Sonates C.Ph.E.Bach. Koralen van J.S.Bach. Villanella van John Ireland. Entree E 3,50 inclusief koffie en het Wouwdfluitkoekje. Zondag 21 januari 16.00 uur Simoens Trio met Haydn, Beethoven en D'Haene. Zaal open 15.30 uur. Entree E 15,00 inclusief koffie en het Wouwdfluitkoekje.

Omgang 10 4724 EP Wouw Tel: 0165 30 18 39 E mail: info@indenwouwdfluit.nl Website : www.indenwouwdfluit.nl


---- --