Het Nederlandse Rode Kruis

20 januari 2007
B The Change live bij NOS

De NOS zendt vanavond een live-programma uit over B The Change vanuit de ronde toren van het Bonnevantenmuseum in Maastricht. Het NOS-programma is te zien van 19:00 tot 19:55 op Nederland 3. Brecht van Hulten en Winfried Baijens presenteren de NOS uitzending. Te gast zijn bekende en onbekende wereldverbeteraars. Floortje Dessing, Froukje Jansen en vj Miljuschka zijn er bijvoorbeeld.

Je krijgt ook de hoogtepunten te zien van de Meeting van B The Change, eerder op de dag in het MECC in Maastricht. Met daarin de ambassadeurs over hun betrokkenheid bij B the change. Ook nazaten van Gandhi, Martin Luther King, Steve Biko, Betancourt en Tito zijn te gast in de uitzending. De vraag wat doe jij eigenlijk wordt op allerlei manieren beantwoord. Zo is er een indringende reportage over jonge vrijwilligers in het door oorlog geteisterde Libanon.

Chatten met Floortje Dessing
Tijdens de uitzending kun je live meechatten. Jouw kans om de B the Change-ambassadeurs Froukje Jansen (Llink), rapper Toprak of bokser Hüsnü Kocabas het hemd van het lijf te vragen! En ook Floortje Dessing en TMF-vj Miljuschka chatten mee. Tot 21 uur kun je live chatten!!! Vraag je je af wat de ambassadeurs hebben met B the change? Of hoe zij zich inzetten om de wereld te verbeteren? Surf op 20 januari om 19.00 uur naar bthechange.nl en voel onze eigen ambassadeurs aan de maatschappelijk betrokken tand.

Overigens is het programma in de MECC de hele dag live per webcam te volgen via www.bthechange.nl

M2Live
Het Bonefantenmuseum staat de hele dag in het teken van M2Live, dat dit jaar aansluit bij B The Change. Op vijf verschillende podia zijn spetterende optredens te zien van jonge talenten. En na afloop niet te vergeten een swingende afterparty in Ipanema. Meer dan 110 verschillende optredens staan geprogrammeerd. Jonge artiesten en kunstenaars staan in de spotlights met een afwisselend en boordevol programma: Brazilian classic guitar, mandoline, rudimental drumming, elektrische viool, Marokkaanse dans, Spaanse zang, trompet, poëzie, flamenco, darbouka, zelf gemaakte animatiefilmpjes, salsa, breakdance, turkse rap en ga zo maar door.