Jaarbeurs doet geurproef tijdens symposium

Jaarbeurs utrecht b.v.

Jaarbeurs doet geurproef tijdens symposium

Op zaterdag 20 januari zal het congres- en vergadercentrum van Jaarbeurs Utrecht tijdens het 24e nationaal anesthesie symposium van de Nederlandse Vereniging van Anesthesiemedewerkers voor het eerst meetingmoods op grote schaal inzetten om de doelstellingen van het congres te ondersteunen. Daarbij wordt ook een grootschalige geurproef gedaan. De geuren worden geleverd door Makingscents uit Amsterdam en zijn speciaal voor de diverse onderdelen van het symposium op maat gemaakt. Het doel is om de 1100 bezoekers van het symposium in de juiste stemming te brengen.

Licht, kleur, catering
Uitgangspunt van meetingmoods is dat mensen in de juiste mood moeten zijn om de doelstellingen van een bijeenkomst te behalen. Jaarbeurs Utrecht onderscheidt zes meetingmoods. Elke mood heeft zijn eigen kleur en stelt eigen eisen aan catering, zaalopstelling, meubilair, muziekkeuze, ontvangst en geur. Tijdens dit symposium worden diverse moods gebruikt. Bij de ontvangst staat de mood gewaardeerd centraal. Die past bij het doel van dit onderdeel: netwerken en relatiebeheer. Gasten worden warm onthaald met cateringproducten die smelten op hun tong, gedempt licht en bloemen in de kleuren geel en oranje. Getest wordt of geur ook een bijdrage levert. In dit geval wordt de geur Ambiance ingezet die verblijdend, geruststellend en openstellend moet werken.

In contrast hiermee staat de mood van het plenaire gedeelte in het Beatrixtheater. Hier is inspireren het doel. Kleuren als blauw en wit zorgen ervoor dat mensen geconcentreerd zijn en open staan voor informatie. Om dit te ondersteunen wordt onder andere gewerkt met de geur Good Mood. Elementen van deze geur, zoals sinaasappel, grapefruit en bergamot moeten bijdragen aan inspiratie en een goed humeur. Meer informatie is te vinden op www.meetingmoods.nl.

Wij wilden graag meewerken aan deze geurproef zegt organisator Fred Lam. Ik weet dat geur de gemoedstoestand van mensen kan beïnvoeden. Maar ben benieuwd of dat ook zo werkt bij een groep van 1100 mensen. We vermoeden natuurlijk van wel. Na afloop van het symposium zal aan de deelnemers onder andere worden gevraagd hoe ze de luchtbeheersing hebben ervaren. Exposanten krijgen de vraag voorgelegd of er makkelijk contacten zijn gelegd en of zij hierin verschillen zien met vorig jaar.

Noot aan de redactie (