Gemeente Drechterland

4-1-2007
Informatiemarkt Sport & Vrije tijd voor gehandicapte kinderen en jongeren
Zaterdag 20 januari 2007 organiseert het Samenwerkingsverband Aangepast Sporten regio West-Friesland in samenwerking met ZMLK De Stormvogel de Informatiemarkt Sport & Vrije tijd voor alle kinderen en jongeren met een beperking in de leeftijd tot en met 25 jaar. Het unieke evenement, dat plaats vindt in de prachtige nieuwe accommodatie van De Stormvogel aan de Wabenstraat in Hoorn, is ook gericht op de ouders en verzorgers.
Zelf lekker actief bezig zijn
Deze dag laten de organisatoren door middel van informatiestands, demonstraties, workshops en lezingen zien dat er ruime mogelijkheden zijn voor kinderen/ jongeren met een beperking om buiten school- of werktijd lekker actief bezig te zijn. Voor veel ouders zal het de ogen openen. Niet alleen gezien alle mogelijkheden qua sportactiviteiten; zij zullen wellicht ook ervaren dat hun kinderen tot veel meer in staat zijn dan zij nu voor ogen hebben. Doel is om het aangepast sporten voor de jongere categorie in regio West-Friesland middels deze actieve middag een enorme impuls te geven.

Het is echter niet alleen sport dat klok slaat. In samenwerking met de VTV Werkgroep West-Friesland zijn ook organisatoren van andere vormen van vrijetijdsbesteding benaderd om hun kunsten te komen vertonen. Tekenen, schilderen, keramiek en bloemschikken zijn daarvan slechts enkele voorbeelden. En natuurlijk kunnen de bezoekers ook hier actief aan deelnemen.

Superloterij, optredens en give-aways
De Informatiemarkt Sport & Vrije Tijd heeft nog veel meer te bieden. Een aantal topsporters uit het aangepast sporten komen demonstraties verzorgen. Om 14.00 uur staat een fantastische loterij met tientallen prijzen, waaronder een gesigneerd voetbalshirt van AZ, gepland! Elk kind/ jongere met een beperking die dan aanwezig is, doet daar automatisch en gratis aan mee! Zij krijgen bij binnenkomst ook nog eens een rugtasje van Stichting De NEES en het Samenwerkingsverband Aangepast Sporten. The Greenstreet Boys zullen de dag tenslotte met een muzikaal optreden afsluiten. Kortom, het wordt één groot feest!

Gratis deelname
Deelname is helemaal gratis! Geinteresseerden kunnen zo naar binnenlopen om te genieten van alles dat tijdens deze speciale dag aangeboden wordt. Wij zien iedereen graag op zaterdag 20 januari vanaf 12.30 uur. De officiele opening staat om 13:00 uur gepland. Be there!

Meer informatie?
Voor meer informatie verwijzen we graag naar de website www.aangepastsporten.info. Daar treft men alle informatie over onder andere de workshops, de deelnemende organisaties en het programma. Direct contact opnemen met de regiomedewerker aangepast sporten Jos Koopmans is natuurlijk ook mogelijk: tel: 0229-259455 of e-mail jkoopmans@sportservicenoordholland.nl.

---