Gemeente Duiven


Persbericht: gevolgen zuidwesterstorm, donderdag 18 januari 2007
---

Duiven, 19 januari 2007

De gemeente Duiven heeft de zuidwesterstorm die gisteren over ons land raasde goed doorstaan. Natuurlijk zorgde de storm wel voor overlast en schade, maar er hebben zich gelukkig geen persoonlijke ongevallen voorgedaan.

Gisteravond is er tot ongeveer 23.00 uur 's avonds met man en macht gewerkt en op dit moment heeft de gemeente drie ploegen aannemers (vrachtauto, zagers/ versnipperaar) aan het werk. De verwachting is dat in ieder geval ook zaterdagochtend wordt doorgewerkt, zodat er in het weekend geen plekken meer zijn die gevaarlijke situaties kunnen opleveren.

De gemeente heeft twee telefoonnummers beschikbaar voor het melden van schades e.d.: 250290 en 250295 (tijdens kantooruren).

Schade
Circa 80 bomen in de gemeente Duiven zijn beschadigd en/of omgewaaid, waarvan een aantal waardevolle bomen; een ceder bij de parkeerplaats aan de Rijksweg, een acacia aan de Heiliglandsestraat bij boerderij Peters en een boom bij het kerkhof in Loo.

Wat woningen betreft is er schade aan een aantal in aanbouw zijnde woningen bij Bouwplan Binnenwei. Daarnaast hebben de bewoners van een woning aan de Esdoorn en van een woning aan de Hackfoortallee schade gemeld.