Time : 09:00:00
Date : 19 January 2007
Sender Name: Wienerberger

Nieuw -

Voorstelling op Batibouw : Baksteen- en kleidakpannenfabrikant Wienerberger (merken Desimpel, Koramic, Porotherm, Terca) hanteert als eerste in de ruwbouwsector nieuwshowroomconcept te Londerzeel.

Centraal thema op de stand is de voorstelling van de gloednieuwe showroom van Wienerberger in Londerzeel. Onze presentatrice op de stand staat dagelijks live (beeld en klank) in contact met onze reporter te Londerzeel.

Als eerste in de ruwbouwsector opent Wienerberger een showroom, gestoeld op een totaal nieuw concept. Dit project is enig in zijn soort, omdat er een totale consult-service wordt gegeven met betrekking tot gevel-, dak- en bestratingsproducten in combinatie met alle accessoires en bijhorende producten. De keuze viel op Londerzeel omwille van de centrale en goed bereikbare ligging aan de A12 tussen Brussel en Antwerpen. Daarnaast beschikt Wienerberger nog over twee andere toonzalen, in
Kortrijk en Wanlin.

Wienerberger is op wereldvlak één van de leidende fabrikanten van keramische bouwmaterialen zoals gevelstenen, binnenmuurstenen, kleiklinkers en kleidakpannen. De merken Terca, Porotherm, Koramic en Desimpel klinken hierbij vertrouwd in de oren. 'Keramisch' staat voor natuurlijk en duurzaam. Baksteen vormt de belangrijke basis van de woning. Het is een bouwmateriaal met een geschiedenis van duizenden jaren en het gaat eeuwenlang mee.

De keuze van een gevelsteen, kleidakpan of terrasklinker is bepalend voor het uitzicht van een woning. Het is een keuze voor het leven. Zich goed informeren, kijken en vergelijken is steeds de boodschap. Bij het inrichten van de nieuwe toonzaal heeft Wienerberger dan ook zeer grondig de noden en wensen van zijn cliënteel geanalyseerd om het hele concept hierop te kunnen afstemmen.

Gebouw met een geschiedenis
Wienerberger liet voor de nieuwe showroom zijn keuze vallen op het IBM paviljoen, speciaal opgetrokken voor Expo 58. Door zijn architecturaal concept leent het zich perfect voor een showroomfunctie. Dit gebouw met zijn indrukwekkende glaswanden is een opvallende verschijning. Alle glasplaten zijn gevat in ruitvormige frames en geven aan het geheel een lichte, bijna zwevende indruk. Het spreekt voor zich dat de uitbundige lichtinval een pluspunt is bij het beoordelen van gevelstenen, kleidakpannen en terrasklinkers.

Uniek showroomconcept
Het hoge gebouw bevat twee verdiepingen om het uitgebreide totaalaanbod aan producten te kunnen presenteren. De volledige linkervleugel van het complex is voorbehouden voor de bakstenen, de rechtervleugel voor de kleidakpannen. Uitgebreide bibliotheken laten het volledige gamma zien: meer dan 270 gevelstenen en verder alle binnenmuurstenen, kleiklinkers en kleidakpannen, uiteraard in alle formaten en varianten. De ruime stalenafdeling laat toe om materiaal mee naar kantoor of naar huis te nemen.

U vindt er tevens ruime werktafels en de unieke 'combinators', die het mogelijk maken alle elementen van de ruwbouw naast elkaar te presenteren in één geheel. Pannen, gevelstenen, raamprofielen en voegmortels worden er met elkaar gecombineerd om een realistische totaalindruk te vormen. Dit is meteen een Wienerberger primeur voor de hele sector.

Ook handig zijn de architectencorners, bedoeld om rustig te vergaderen. Hier wordt grondig geïnformeerd en gedemonstreerd.

Op de verdieping werd de "Walk of building' ondergebracht waar er grotere delen van de ruwbouw worden getoond in displays met gevoegde of verlijmde gevelstenen en binnenmuurstenen, en grotere pannen-elementen, die de producten nog beter tonen in geplaatste toestand. Met deze ruwbouwmodellen wordt de techniciteit van de Wienerberger producten belicht, vooral op vlak van metseltechnieken, dakconstructies en isolatie.

Verder is er de 'Innovation Wall', die bijzondere aandacht besteedt aan gevelbekledingen en "specials", en is er een Meeting Point voorzien voor demo's en presentaties.

Al deze voordelen, met name de bereikbaarheid, klantvriendelijke openingsuren, de ruime parking, het ruime totaalaanbod, de multidisciplinaire aanpak, de unieke presentaties, de uitgebreide info, de vele demonstraties en het professioneel advies... maken van deze nieuwe Wienerberger showroom een verplicht adres voor elke bouwprofessional en elke bouwheer !

Toonzaal Londerzeel
Ligging :
A12 - A'pen>Bru: exit Londerzeel
A12 - Bru>A'pen: exit Breendonk
Ingang via Meerstraat (Breendonk)
Tel : 052/31 10 10
Fax : 052/31 10 20

Openingsuren :
Maandag, dinsdag en donderdag: doorlopend open van 9 tot 18 uur Woensdag en vrijdag: doorlopend open van 9 tot 19 uur Zaterdag: doorlopend open van 9 tot 16:30 uur

Op aanvraag sturen wij graag foto's.

Meer info kan u bekomen bij :
Katrien Nottebaert
Wienerberger nv
Ter Bede Business Center
8500 Kortrijk
GSM 0473 40 00 07
e-mail: katrien.nottebaert@wienerberger.com

URL: http://www.wienerberger.be